Üdvözöljük a

Minősített, választható gyakorlati képzőhelyek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Minősített, választható gyakorlati képzőhelyek

Szerző: Horváth-Frank Orsolya | 2018. április 4.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett a minőségi szakképzés feltételeinek megteremtésében. A Kamara elfogadott eljárásrendje szerint, minden évben elvégzi a Baranya megyében működő csaknem valamennyi gyakorlati képzőhely objektív mutatószámokon alapuló kategóriába sorolását szakmánként.

A garanciavállalási programban a kamara szerepe nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi garanciát is kell, hogy jelentse.


A kamarának feladata, hogy a szakmát választó diákok gyakorlati oktatáshoz szükséges munkahelyeket biztosítsa. A gyakorlati képzőhelyek kategóriába sorolása irányt mutat a tanulók és szüleik számára, hogy a választott szakma elsajátítása a legmegfelelőbb képzőhelyen, magas színvonalon történhessen. Célunk, hogy a tanulók orientálása elsősorban az „A” kategóriájú képzőhelyekre történjen, hiszen itt látjuk biztosítottnak a magas színvonalon való felkészítést.

 

A csatolt dokumentumban található az aktualizált, további képzőhelyekkel bővült, választható gyakorlati képzőhelyek listája.

 

Az új képzőhelyek minősítése folyamatosan zajlik, az ő esetükben a táblázatban még nincs feltüntetve a kategóriába sorolás.

 

Az aktuális kapacitásról az érintett képzőhelyeken lehet érdeklődni!