Üdvözöljük a

Újra bizalmat szavaztak a vendéglátós mesterek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újra bizalmat szavaztak a vendéglátós mesterek

Szerző: Bakó Eszter | 2017. október 10.

A Vendéglátóipari mesterklub 2017. október 9-én tartotta tisztújító ülését, melyet Danka András nyitott meg. Egy tartózkodás mellett egyhangúan választották meg újra Danka Andrást a klub elnökévé, valamint MIseta Zoltánt a klub elnökhelyettesének.

Szebényi András, a Pécsi Szakképzési CentrumZsolnay Vilmos Szakgimnáziumának és SzakközépiskolájánakGyakorlati oktatásvezetője tájékoztatta a jelen levőket, hogy a 2017/2018-as tanév szakmai vizsgái kétféle rendszer szerint lesznek, ez nehézséget okozhat egyes gyakorlati képzőhelyeken. Beszélt a Szakmai és Vizsgakövetelmények változásairól, a gyakorlati óraszámok eloszlásáról az idei tanévben.

A Klubtagok egybehangzó véleménye szerint a szakmai vizsgaelnökök és tagok tevékenységét, értékelési rendszerét szabályozni és egységesíteni kell. A klub célja–saját szakmai fejlődésen túl-, hogy Baranya megyében egységesítsék az oktatást és a szakmai vizsgáztatást. Ebben Kamaránk támogatja a Klubot. 3 vendéglátóipari szakmában (pincér, szakács, cukrász) megalakult egy-egy team, amely a szakmai vizsgafeladatokat hivatott újragondolni a megyében. November végére várjuk az eredményeket, akkor fogjuk tájékoztatni az iskolákat Baranya megye 2017/2018-as szakmai vizsgatételeiről.

A Vendéglátóipari Mesterklub vezetésének ideje a kamarai küldöttek mandátumával lejárt a tisztújítás, ezért az ülés alkalmával sor került erre is.

Egy tartózkodás mellett egyhangúan választották meg újra Danka Andrást a klub elnökévé. Szintén egy tartózkodás mellett, egyhangúan szavazták meg a klub elnökhelyettesének Miseta Zoltánt.