Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változott a szeptembertől választható ösztöndíjas szakmák sora

2018. július 23.

Évente meghatározásra kerülnek azok a szakmák, amelyek a gazdasági szereplők jelzései alapján hiányszakmának számítanak az adott megyében. A 2018/19-es tanévre vonatkozóan egy fontos szakképesítéssel bővült a lista.

Megjelent a gyakorlati képzést segítő kézikönyv

2018. július 16.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is elkészült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadványa.

Fókuszban a szakképzés

2018. július 13.

A szakgimnáziumok erősítéséről, a készségfejlesztésről, az élethosszig tartó tanulás fontosságáról is beszélt Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a Sonkádon megrendezett Mesterpedagógusok IV. Sonkádi Szabadegyetemén 2018. július 6-án.

Sikeresen zárult a pályaválasztási tábor

2018. június 29.

A héten került megrendezésre a Fedezd fel Önmagad! pályaválasztási tábor. A táborban különböző szakterületeket érintő programokon és üzemlátogatásokon vettek részt a 6-7. osztályos gyerekek, akik életre szóló tapasztalatokat és élményeket szereztek a héten.

Munkavédelem kiemelkedően fontos a diákok esetén

2018. június 26.

Minden évben középiskolás, főiskolás és egyetemista diákok ezrei vesznek részt a nyári munkákban, pénz- és tapasztalatszerzés céljából. Sokan szervezett munkahelyi gyakorlaton vesznek részt, mások életükben először dolgoznak teljes- vagy részmunkaidőben. A diákként szerzett munkahelyi tapasztalatok előnyt jelentenek a fiatalok számára, kiemelkedő lehetőségeket biztosítva a későbbiekben is fontos készségek elsajátítására, de foglalkoztatásuk a szükséges megelőző intézkedések hiányában fokozott kockázatot is jelenthet.

Ötleteiddel, véleményeddel segíts a jövő pályakezdőinek

2018. június 19.

A munkaerőpiac elvárásainak és a felsőoktatásból, szakképzésből kikerülő pályakezdők tudásszintjének az összehangolása, amilyen fontos, olyan nehéz feladat. Most a fiatal pályakezdők mondhatják el kérdőívünk segítségével, hogy milyen nehézségekkel találkoznak a munkaerőpiacon, hogy érzik, a felsőoktatásban megszerzett elméleti, gyakorlati tudást hogyan tudják hasznosítani, milyen készségekkel, ismeretekkel, kompetenciákkal rendelkeznek és mely továbbiakra lenne még szükségük.

Kamarai elismerés a győztes diákoknak és felkészítőiknek

2018. június 6.

A Baranya Gazdaságának Napja ünnepélyes rendezvény keretében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége is elismerésben részesítette az idei tanév országos szakmai versenyein dobogós helyezést elért tanulókat, iskolai felkészítő tanáraikat és a gyakorlati képzőhelyek oktatóit.

Nyári Diákmunka 2018

2018. június 5.

Diákok nyári foglalkoztatása bértámogatással!
Vendéglátásban, mezőgazdaságban és önkormányzatoknál.

Jó hír vállalkozása számára

2018. július 18.

A munkavállalók folyamatos képzése, fejlesztése napjainkban egyre fontosabbá válik, a képzési költségek azonban sok esetben magasak. Van megoldás? – Van, akár 100% támogatási lehetőség.

Informatika és a hagyományos szakmák találkozása

2018. július 16.

A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.

Megjelentek a szakképzési kerettantervek

2018. július 13.

A módosítás elsősorban a szakgimnáziumi képzés 2018.január 1-én hatályba lépett törvényi változásával függ össze.

Munkaerőpiaci kutatások, tendenciák új köntösben

2018. június 26.

A megújult Magyar Munkaerőpiaci Prognózis (MMPP) honlap célja, hogy a munkavállalóknak, munkát keresőknek, a munkaadóknak és képzést végző szervezeteknek hasznos információval szolgáljon a munkaerőpiac várható tendenciáiról.

Hétfőn kezdődik a Fedezd fel Önmagad! tábor

2018. június 21.

Hétfőn kezdődik a Fedezd fel Önmagad! pályaorientációs tábor. A tábor férőhelyei hamar beteltek, a gyerekek izgatottan várják a programokat.

Szakképzősök nyári gyakorlata

2018. június 12.

Összefüggő szakmai gyakorlaton vesznek részt a szakképzésben tanulók június 15-e után vállalkozásoknál vagy intézményeknél. A gyakorlat szervezésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

Made in Kecskemét - Meglátogattuk a Mercedes-Benz autógyárat

2018. június 6.

2018. június 4-én az AutóMánia Szakmaismereti Verseny döntős csapatai jutalomként egynapos kiránduláson vettek részt, melynek célállomása a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. volt.