Üdvözöljük a

EVLIA - Projektpartner találkozó és debütáló kommunikációs csomag Bécsben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EVLIA - Projektpartner találkozó és debütáló kommunikációs csomag Bécsben

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. március 21.

Március közepén került megrendezésre az EVLIA projekt első irányítóbizottsági ülése. A Bécsben megrendezett találkozón bemutatásra kerültek a munkacsomagok első eredményei immáron a hivatalos EVLIA arculattal.

Az EVLIA projekt célja, hogy felmérje a dél-kelet európai országok gyakorlatát a szellemi eszköz értékelési módszerekkel kapcsolatosan, és egy közös, új, a jövőben sztenderdnek számító módszertant dolgozzon ki, ami hozzásegíti a kis és középvállalkozásokat a tőkebevonáshoz.
Az első szakmai munkacsomag feladata, hogy esettanulmányok, publikációk segítségével felmérje az országok jelenlegi szellemi eszköz értékelési szokásait, összegyűjtse a kapcsolódó hatályos törvényi szabályozásokat és meghatározza a további munkacsomagok számára a követendő metodológiát.  Bár a felmérés még az elején jár, a bécsi találkozón az előzetesen begyűjtött adatokat feldolgozó előadásokból kiderült, hogy Dél-kelet Európa még gyerekcipőben jár a szellemi eszközök menedzselésében. Bár sok országban rendelkezik módszertannal, ezek használata a pénzügyi szektorban nem általános. A törvényi szabályozás is hiányzik a legtöbb országban. A felmérés végleges változatát publikálni fogjuk a jövőben.


A Pécsi Tudományegyetem is aktív részese a projektnek, feladata - a második szakmai munkacsomag vezetőjeként - egy algoritmus kidolgozása a szellemi eszközök értékeléséhez a nemzeti gyakorlatokat alapul véve. A helyi vállalkozók és pénzügyi szereplők bevonása elengedhetetlen a módszertan kidolgozásához, így kialakításra kerül majd minden a projektben résztvevő országban egy munkacsoport, melynek szakértő tagjai a gazdasági élet szereplői közül kerülnek ki.


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által menedzselt kommunikációs munkacsomag is mérföldkőhöz érkezett.  A kommunikációs és disszeminációs terv után véglegesítésre került az önkéntes kamarai tag, Creamotív Kft. által készített arculati kézikönyv, melynek megfelelően elkészültek az első promóciós anyagok is. Utóbbiak kivitelezését három, önkéntes kamarai tag, a Hétfő Kft., a Digitprint Kft. és a Bolko Bt. nyerték el.