Üdvözöljük a

Auditori képzés indul Pécsett | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Auditori képzés indul Pécsett

2017. augusztus 10.

A CERT Tanúsító Zrt. 2017 szeptemberében auditori képzést szervez, amelyen a gyakorlatban is hasznosítható ismereteket szerezhetnek a résztvevők az irányítási rendszerekkel és a vonatkozó követelményekkel kapcsolatban.

Gyakran fogalmazódik meg a vállalkozások közép- és felsővezetőiben, hogy minőségileg és mennyiségileg is több információt szeretnének kapni szervezetük működéséről, a hatékonyabb döntéshozatal érdekében. A szervezet jobb áttekinthetőségének kialakításában kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be a szervezetnél bevezetett irányítási rendszerek, amelyeknek fontos alapköve az ehhez szükséges ismeretekben is kompetens személyzet. A szigorodott szabványkövetelmények miatt erre kiemelt figyelmet is kell fordítani!

 

A CERT Tanúsító Zrt. 3 napos, gyakorlatorientált képzésével a fenti problémákra igyekszik megoldást nyújtani. A képzés ideje alatt a résztvevők elsajátíthatják a szervezetüknél kiépített irányítási rendszerek audit tevékenységeinek módszertanát. A megszerzett ismereteknek köszönhetően nemcsak már bevezetett rendszerek tekintetében láthatják el feladataikat, hanem hatékonyan részt vehetnek az egyes rendszerszabványok követelményein alapuló irányítási rendszerek szervezeten belüli kiépítésében és fenntartásában, amely így jelentős anyagi- és időmegtakarításokat eredményezhet, hiszen gyakorlatuk megszerzésével kiválthatják a külső tanácsadó szervezetek tevékenységének biztosítására fordított erőforrásokat.

 

A szervezetek munkatársainak szakirányú képzése most kiemelten fontossá válhat, mert a 2015-ben kiadott új minőségirányítási és környezetközpontú irányítási rendszerszabványok követelményei 2018-tól kötelezően alkalmazandóvá válnak a tanúsított irányítási rendszerrel rendelkező szervezetek esetében. A képzés éppen ezért kiemelten foglalkozik a megújult követelményekkel és azok gyakorlati alkalmazásával – így a kockázatalapú megközelítéssel, a hatékony változásmenedzsmenttel, a dokumentációs rendszer újszerű megközelítésével valamint az életciklus-szemlélet és a környezeti teljesítményértékelés követelményeinek gyakorlati átültetésével is.

 

A tanúsított, illetve a tanúsítás előtt álló szervezetek részéről érdemes még figyelmet fordítania arra is, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság ellenőrzési tevékenysége és a szigorodott követelmények miatt a tanúsító szervezetek az elkövetkező auditok során kiemelten kell, hogy ellenőrizzék a belső auditorok végzettségét. A követelmények teljes körű teljesítése érdekében minden tanúsított szervezetnek rendelkeznie kell legalább 2 fő képzett belső auditorral, amennyiben nem kíván erre a célra is külső szolgáltatást igénybe venni.

 

A képzés keretében a résztvevők a vonatkozó szabványi követelmények ismertetése mellett a kis létszámú csoportokban történő interaktív gyakorlati feladatokon keresztül szerezhetik meg a belső audit és az irányítási rendszerek működtetésének alapvető fortélyait, amelyet akár közvetlenül is alkalmazni tudnak a későbbiekben szervezetük működtetése során.

 

A képzés díjából a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjai 5% kedvezményt kaphatnak, egy szervezethez tartozóan több résztvevő regisztrálása esetén pedig további díjkedvezményt biztosít a CERT Tanúsító Zrt.

 

A képzésről további információ az alábbi linken érhető el: http://www.certtanusito.hu/pecsi-auditor-kepzes