Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Alig figyelnek a munkavédelemre

2018. augusztus 16.

Közzétette a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya, milyen eredménnyel zárultak a magyar cégek körében végzett ellenőrzései.

Energetikában és építőiparban növekszik, minden más ágazatban csökken a cégek száma

2018. augusztus 13.

Alapvetően gyorsan cserélődnek a cégek Magyarországon, de az irányban nagyok a különbségek ágazatonként.

Egyre nehezebb a terep a frissen létrejövő vállalkozásoknak

2018. július 23.

Az újonnan létrejövő vállalkozások várható élettartama romlik, illetve a milliárdosok klubját is egyre kisebb eséllyel érik el.

Ismét ülésezett a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter

2018. július 18.

Nyáron is megszakítás nélkül folytatja munkáját a 2018. március 21-én, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) menedzselésével megalakult Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter.

8300 cégtörlés 2018 második negyedévében

2018. július 5.

6600 cégalapítás mellett 8300 cégtörlés zajlott 2018 második negyedévében, ezzel tovább zsugorodott a hazai cégvilág.

Munkavédelmi gyakorlati nyílt nap volt a kamarában

2018. június 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) Munkavédelmi klubja ingyenes munkavédelmi gyakorlati nyílt napot tartott a munkavédelmi képviselők részére.

Évente 60 milliárd euró veszteséget okoz az Európai Unióban a hamisítás

2018. június 7.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) új kutatásának eredményei azt mutatják, hogy évente 60 milliárd euró vész el a hamisítás miatt 13 gazdasági ágazatban.

RATI Kft. az ország legjobb 9 gyára között

2018. május 14.

Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, mely fél év versenyidőszakot ölelt fel.

A JobDeveloper projekt befejezése

2018. augusztus 14.

Új intézkedések az Európai Unióban a munkanélküliség ellen

 

A kutatók számos európai országban értékelték a JobDeveloper nyújtotta eszközöket, és bemutatták az eredményeket egy konferencia keretei közt.

Az EU által támogatott „ JobDeveloper“ projekt nemzetközi partnerségével együttműködve,  a bochumi Ruhr Egyetemen (RUB) értékelte a munkanélküliség elleni  új intézkedéseket. 2015 és 2018 között a nemzetközi partnerség egy certifikált programot dolgozott ki. A tapasztalt szakemberek ezt a programot arra használhatják, hogy önmagukat mentornak képezzék ki, majd segítsék a fiatal pályakezdőket, hogy önfoglalkoztatóvá váljanak.

A kutatók meghatározták azokat a tevékenységben rejlő – digitalizációval szemben felmerült - lehetőségeket és ellenállásokat, amelyeket a 2018. június 6-án tartott konferencián vitattak meg a RUB Egyetemen.

Erős második negyedév az építőiparban

2018. július 30.

Továbbra is a termelési volumen növekedése és erős cégalapítási kedv jellemzi az építőipart.

Javul a hazai cégek termelékenysége

2018. július 23.

Évek óta növekszik az egy alkalmazottra jutó árbevétel a hazai cégek körében, de a 2017-es év a korábbiakhoz képest is kiemelkedőt hozott.

A hazai vállalkozások jelentős részét padlóra küldené a GDPR-ral kapcsolatos maximális bírság

2018. július 9.

Amíg a nagyvállalatok rendelkeznek az ehhez szükséges és megfelelő apparátussal, és amennyiben szükséges a GDPR szakértők és tanácsadók magas óradíját is ki tudják fizetni, addig a mikro-vállalkozások döntő többsége képtelen erre erőforrásokat allokálni.

Európai innovációs eredménytábla 2018: Európának növelnie kell teljesítményét az innováció terén

2018. július 3.

Az Európai Bizottság június 22-én közzétett 2018. évi európai innovációs eredménytáblája azt mutatja, hogy az EU innovációs teljesítménye továbbra is javul, de további erőfeszítésekre van szükség Európa globális versenyképességének biztosításához. A Bizottság minden évben összehasonlító értékelést tesz közzé a tagállamok innovációs teljesítményéről, és összeveti azt nemzetközi vetélytársaink teljesítményével is. Az adatok segítenek a tagállamoknak és az EU egészének abban, hogy felmérjék, az erőfeszítéseket mely területekre kell összpontosítani.

Startup Safary-n az SZTNH-nál

2018. június 14.

2018. április 19-20-án került megrendezésre a Budapest Startup Safary. Az idei év rendezvényeihez  - a kamara szakmai partnere - az SZTNH is csatlakozott.

Üzletfejlesztési tréning és workshop a kamarában

2018. május 23.

A rendezvényt a kamara a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft.-vel együttműködve szervezte meg az INPUT program keretén belül május elején.