Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Startup Safary-n az SZTNH-nál

2018. június 14.

2018. április 19-20-án került megrendezésre a Budapest Startup Safary. Az idei év rendezvényeihez  - a kamara szakmai partnere - az SZTNH is csatlakozott.

Üzletfejlesztési tréning és workshop a kamarában

2018. május 23.

A rendezvényt a kamara a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft.-vel együttműködve szervezte meg az INPUT program keretén belül május elején.

Fókuszban az építőipar - munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap

2018. május 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot tartott 2018. május 10-én, csütörtökön a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

E-könyv készül építészeti emlékek megújításáról

2018. május 2.

A CE1013 azonosítószámú "Kulturális örökség revitalizációja vidéken” elnevezésű projektet az Európai Bizottság kiválasztotta, hogy a "The Europen Year of Cultural Heritage" (Kulturális Örökség Európai Éve) elnevezésű e-könyvben bemutassák.

Munkavédelmet érintő bejelentések - elektronikus lehetőség

2018. április 27.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. Törvény 108. §-a értelmében az államigazgatási szervek 2018. január 1. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését a Törvényben meghatározottak szerint biztosítani.

Ismét ülésezett a Munkavédelmi klub

2018. április 13.

Április 12-én, csütörtökön délután került sor a Munkavédelmi klub 2018. évi második ülésére a kamara székházában.

Megalakult a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter

2018. március 21.

A februári, pozitívan zárt fórum folytatásaként megrendezésre került a második Építőipari találkozó 2018. március 21-én.

Kijutási lehetőség az amerikai piacra

2018. március 20.

Öt új kiírásra lehet pályázni a European Network of Research and Innovation Centres and Hubs (ENRICH in the USA hálózat) oldalán.

Évente 60 milliárd euró veszteséget okoz az Európai Unióban a hamisítás

2018. június 7.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) új kutatásának eredményei azt mutatják, hogy évente 60 milliárd euró vész el a hamisítás miatt 13 gazdasági ágazatban.

RATI Kft. az ország legjobb 9 gyára között

2018. május 14.

Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, mely fél év versenyidőszakot ölelt fel.

Fenntarthatósági verseny pécsi sikerekkel

2018. május 10.

Több mint fél éves, több fordulós kiválasztási folyamatot követően jelentették be hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit, az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit, akik között több pécsi vállakozás is szerepelt, sőt a verseny fődíját is egyikük kapta.

A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők

2018. május 2.

2018. április 26-án bátor, alkotó magyar hölgyek projektje is Millenniumi díjban részesült idén a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából Budapesten, amelynek idei mottója: „A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők.” A nemzetgazdasági miniszter és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke által átadott díjjal a magyar művészeti és technológiai kultúra örökségének ápolásában, közvetítésében és védelmében jeleskedő intézményeket, valamint innovatív projekteket és társaságokat tűntetett ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Energiaszektor, építőipar és vendéglátás a legturbulensebben változó ágazatok között

2018. április 23.

Nagy a jövés-menés a legtöbb hazai szektorban, ezzel együtt szépen lassan csökken a cégfluktuáció.

A turbulenciát természetesen az új cégek piacra lépése és a megszűnő cégek magas aránya okozza.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt figyelmet fordít és nyomon-követi a különböző iparágakban tevékenykedő cégek helyzetét és alakulását. 

„Young Spirit” – hogy a szellem kiszabaduljon a palackból

Fontos, hogy a piaci igény alapú technológiai fejlesztések megvalósulását segíteni tudja a magas szellemi potenciállal bíró egyetemi - kutatói környezet. Sokszor hallhattunk már olyan esetekről, hogy egy innovatív vállalkozói ötlet azért nem valósult meg, mert nem volt elegendő tőke, fizetőképes kereslet, vagy éppen szakember, ideértve a kutatói tudást is. Ezen kíván segíteni az öt megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar - működő kereskedelmi és iparkamara által elindított kezdeményezés, a Young Spirit.

Energetikai verseny: PowerUp!

2018. március 20.

Idén negyedszerre indult útjára, az InnoEnergy szervezésében Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp!, amelyre a cleantech-ágazatában tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják.