Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A mester cím kiváló cégér!

 

Presztízst jelent mesternek lenni, a megrendelők szívesebben fordulnak ahhoz a szakemberhez, aki mester címet visel.

 

 

Az iparos, aki mesterlevéllel rendelkezik, szaktudás, megbízhatóság, minőség tekintetében kiemelkedik a többi iparos közül, munkáját bizalommal fogadják. A nehéz gazdasági körülmények között a megrendelők szívesebben fogadják a megbízhatóbb, precíz és pontos vállalkozókat, így ők továbbra is munkát kapnak, hosszú távon is megélnek szakmájukból.

A szigorú mestervizsga követelmények magukkal hozzák a mester cím becsületének reneszánszát és használóik társadalmi megbecsülését.

 

A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés.

 

A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel. 

 

Azon szakképesítések esetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, Baranya megyében mestervizsga és mesterképzés szervezésére kizárólag a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jogosult.

 

Legyen szakmája mestere, várjuk jelentkezését!

 

Támogatott és hagyományos mesterképzéseinkről a bal oldalon található menüpontra kattintva olvashat többet!

 

További információ:

Leitert Angéla

Telefon: 72 / 507-106

E-mail: leitert@pbkik.hu

7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36. 102. iroda

Hamarosan újabb mesterekkel bővül a baranyai kozmetikusok sora

2018. augusztus 8.

A közeljövőben kozmetikus mestereket avatunk, a kamara által szervezett felkészítésen részt vevő hölgyek a szakmai elméleti oktatást követően már a gyakorlati vizsgára készülnek.

Pincérek! - Mesterképzésre még fogadunk jelentkezéseket

2018. március 13.

A kamara idén tavasszal pincérek részére is biztosítja a szakmai fejlődés, egyúttal a mestercím megszerzésének lehetőségét.

Mestervizsga bizottsági elnöki tisztség betöltésére most lehet pályázni

2018. február 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mesterképzési és Mestervizsga Szabályzata értelmében pályázatot hirdet a Mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

Kozmetikus mesterképzésre várjuk a jelentkezőket

2018. február 8.

Szeretné szakmáját mester szinten űzni? Kozmetikus mestervizsgára felkészítő tanfolyamot indít a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Mesterlevelek átadásával indult az év

2018. január 11.

Az ács, állványozó szakma mesterei január elején vehették át okleveleiket a kamarában. A fogadáson Várszegi Gyula, a kamara humánerőforrás fejlesztésért felelős alelnöke személyesen gratulált a mestereknek.

A mesterré válás küszöbén

2017. december 7.

Az ács mesterjelöltek már javában készülnek az év utolsó mestervizsgájára. Nem lesz könnyű dolguk, december közepén két hosszú vizsganap vár rájuk.

Az autószerelő mesterjelölteken volt a sor

2017. november 9.

A vizsgázók két nap leforgása alatt közel 17 órát töltöttek az írásbeli, szóbeli és a gyakorlati vizsgafeladatok megoldásával, ráadásul a mesterdolgozatokat is meg kellett védeniük.

Pincér mesterjelöltek célegyenesben

2017. október 31.

Az elmúlt napokban a pincérek is megkezdték vizsgáikat. Nyugodtan állíthatjuk, a nehezén már túl vannak.

Itt az utolsó lehetőség, hogy csatlakozzon elindult mesterképzéseinkhez!

2018. április 12.

A mester cím megszerzését évek óta számos baranyai szakember tűzi ki célul maga elé. Idén eddig a cukrászok, bútorasztalosok, festők, kozmetikusok és pincérek ültek be az iskolapadba.

Bútorasztalos mesterképzés indul – Még lehet jelentkezni!

2018. március 6.

A kamara 2018. első felében a cukrász, festő és kozmetikus mellett bútorasztalos mestervizsgára felkészítő tanfolyamot is szervez. A program március végén indul.

Fényképész mesterképzés indul! – Most jelentkezzen!

2018. február 10.

Fényképész és fotótermék-kereskedő mestervizsgára felkészítő tanfolyamot indít a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. A kezdés tervezett dátuma: 2018. február 23., a vizsgák májusban várhatóak. Az oktatás heti rendszerességgel, pénteki és szombati napokon zajlik.

Cukrász mesterképzés indul a kamarában

2018. január 30.

Fejlődni szeretne? Megismerné a legújabb trendeket? Szeretne tanulókkal foglalkozni? Jelentkezzen cukrász mesterképzésünkre!

Ács mestereknek gratulálunk

2017. december 19.

December közepén mind a hét ács, állványozó mester sikeresen teljesítette a vizsgafeladatokat. Bizonyították: érdemesek a mester címre.

A szakmák legnagyobb ünnepe a mesteravató

2017. november 13.

Ismét Mesterek ünnepének adott helyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Autószerelő, kereskedő, pincér, szakács, vízvezeték-szerelő és karosszérialakatos szakmákban sikeresen vizsgázók vehették át mesterleveleiket.

A nyúlon túl? - Hol tartanak a szakács mesterjelöltek?

2017. november 1.

Ha a nyúlon nem is, de az 5 fogásos mestermenün mindenképp túl vannak. Az első vizsganapon a szárnyasok mellett a halak domináltak, mesterien tálalva.