Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Műszaki arculatot építünk!

2018. június 6.

A fenntartható és élhető város/régió értékelés különböző szempontrendszerek alapján történik. A legfontosabb tényezők a gazdasági, természeti, kulturális, oktatási, infrastrukturális tényezők.

Semmiről nem szeretne lemaradni?

2018. május 24.

Amennyiben továbbra is szeretne kamarai hírlevelet kapni, kérjük iratkozzon fel rá a cikk végén található hivatkozás segítségével!

Heti jogász 2018. 41. hét

2018. október 17.

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 41. héten a Magyar Közlöny 154-158. számai jelentek meg.

Vállalkozz Itthon Junior - Fiatalok vállalkozóvá válása a Dél-Dunántúl régióban

2018. október 17.

Utolsó lehetőség, hogy a fiatalok csatlakozzanak a programhoz. A legsikeresebbek, a vállalkozásuk elindításához EU-s forrásból maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A pályázat megvalósításához 10% önerő szükséges.

Vonzó munkahely leszünk!

2018. október 17.

2018 továbbra is a munkaerőhiányról szól Magyarországon. A vállalkozások a megfelelő humán erőforrás biztosítása miatt rá vannak kényszerítve, hogy egyre kifinomultabb eszközökkel és egyre komolyabb ajánlattal rukkoljanak elő jövendőbeli és jelenlegi alkalmazottaik számára. Ebben nyújt segítséget a tréning!

A hétvégén a festők vizsgaremekei is górcső alá kerültek

2018. október 17.


A remekeket Budai Ferenc az Ipartestületek Somogy Megyei Szövetségének elnöke vezetésével értékelte a vizsgabizottság.

 

20 nő, 30 gyerek, 5 őket támogató projekt

2018. október 16.

Idei harmadik ülését tartotta október 12.-én a PBKIK Üzletasszony Klubja a nemzetközi Erasmus Day keretében „NŐ a nyereség” címmel.

Még több segítség a munkavállalók képzését tervező vállalkozóknak

2018. október 15.

Pályázati lehetőségek, hírek, hasznos szakmai anyagok, gyakran ismételt kérdések, rendezvénynaptár, országos tanácsadói hálózat elérhetőségei – mindez a munkahelyi képzések támogatását igénylő vállalkozásokat szolgáló weboldalon.

A szellemitulajdon-jogok védelme: a Tanács elfogadta az EU új vámügyi cselekvési tervét

2018. október 13.

Az Európai Tanács jóváhagyta a szellemitulajdon-jogok megsértése elleni küzdelemre irányuló új uniós vámügyi cselekvési tervet. Az új cselekvési terv a 2018 és 2022 közötti időszakra vonatkozik. Rendeltetése, hogy biztosítsa a szellemitulajdon-jogok tényleges érvényesítését és a szellemitulajdon-jogokat sértő áruk kereskedelme elleni fellépést a teljes nemzetközi ellátási láncban, valamint hogy megerősítse a szellemi tulajdoni jogsértések európai megfigyelőközpontjával és a bűnüldöző hatóságokkal való ezirányú együttműködést.

Digitális KKV nap

2018. október 19.

A rendezvényen a hazai vállalkozások első kézből kapnak tájékoztatást a digitális vállalkozásfejlesztés külső finanszírozásának lehetőségeiről és a legújabb informatikai trendekről.

Fagyszabadság és nyári szieszta

2018. október 17.

A szabadban végzendő munkáknál természetes, hogy a munka ütemezésénél tekintettel kell lenni az időjárásra. A téli fagyok vagy a nyári kánikula egyaránt lehetetlenné teheti egyes feladatok elvégzését. A munkáltató a szabadságok ügyes ütemezésével, vagy a munkaidő egyenlőtlen beosztásával alkalmazkodhat az időjárás diktálta körülményekhez.

Regionális Tanácsadói Nap a kamarában

2018. október 17.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendszeresen szervez tanácsadói napot, melynek célja, hogy a tanulószerződéses tanácsadók egységes jogértelmezéssel segítsék a hozzájuk forduló képzőhelyeket.

Miért van szükség az nZEB követelmény szintre?

2018. október 17.

A technológiai fejlődés és környezet tudatosság, klímavédelem, az energiafelhasználás csökkentése külön – külön is egy- egy szakmai és tudományos terület, de az nZEB (zéró energia) követelményszint az egyik olyan módszertani megközelítés, ami ezeket a tényezőket egy rendszerben is már megfelelő módon kezeli.

Elkészült a Humán klub éves programja

2018. október 17.

Aktívan telt a 25. Humán Klubülés, melynek fő témája a 2018/2019. évi program kialakítása és a tagok bemutatkozása volt.

Cég nevére kért számla kifizetése saját bankkártyával

2018. október 16.

Mi a teendő abban az esetben, ha a munkavállaló a saját bankkártyájával egyenlíti ki a cég nevére kiállított számlát?

Katás képzőhelyek figyelmébe

2018. október 15.

Gyakorlati képzést vállaló kisadózó vállalkozás élhet a szakképzési normatívák visszaigénylésének lehetőségével.