Üdvözöljük a

Szigetvár - Civitas Invicta Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szigetvár - Civitas Invicta Díj

Szerző: Rudics Judit | 2017. április 27.

Korábbi kamarai díjazottunk, Dr. Hóvári János nagykövet, főigazgató, a Zrínyi Miklós Emlékév Emlékbizottság elnöke kapta idén a Civitas Invicta Díjat.

Többek közt neki köszönhető, hogy az emlékév során több közjogi méltóság érkezett a városba, és számos kiadvány jelent meg nyomtatott formában. A városi díszünnepségen méltatásképpen elhangzott: „Szigetvár városáért tett lelkiismeretes, rendkívül önzetlen, támogató tevékenysége alapján kijelenthető, hogy Szigetvár tiszteletbeli nagykövete, városunk és az itt zajlott események jeles képviselője.”

 

A Civitas Invicta címet az Országgyűlés adományozta Szigetvárnak, fejet hajtva a város lakóinak és védőinek az 1566-os ostrom idején a város és hazánk hősies védelmében tanúsított bátor és önfeláldozó magatartása előtt. Ezért iktatta emlékezetül törvénybe Szigetvár védőinek tántoríthatatlan bátorságát.

 

 „Nagyon örülök, hogy együttműködés formálódott a szigetvári emlékvilág körül. Nem hagyhattuk, hogy a magyar nemzettudat egyik alapja, amely a Himnuszban is feltűnik, elporladjon. Ez nem szigetvári ügy, ez az egész térségről és a nemzetről szól” – hangsúlyozta a kitüntetett.