Üdvözöljük a

Ötletroham egy élhetőbb városért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ötletroham egy élhetőbb városért

Szerző: Rudics Judit | 2017. március 17.
Cimkék: Szigetvár

A Szigetvári Városi Elnökség korábbi ülésein megfogalmazódott ötlet vált valóra, amikor összeült a helyi önkéntes tagok és egyéb gazdasági szereplők egy szűkebb csoportja, hogy beszélgessen Szigetvár jövőképéről, és választ keressen arra, hogyan lehet egy ötlet, egy cél köré hatékonyan együttműködő közösséget építeni.

A mintegy 20 fős csapat a bizalomépítő bemutatkozás és informális tudásmegosztás után kezdett el együtt gondolkodni a reálisan szóba jöhető kitörési pontokról, és azok mentén felmerülő lehetőségek és problémák megértéséről, megértetéséről. A résztvevők megállapodtak, hogy a helyi sajátosságra épülő, saját erőből építkező társadalmi, gazdasági és szellemi erőforrással megvalósítható ötleteket kell előtérbe helyezni, abból kell építkezni, ami van.

 

Ötletekből nem volt hiány, mindenki egyetértett abban, hogy a régi alapértékek megtartásával olyan cselekvési és megvalósítási terveket kell megalkotni, melyek a szereplők társadalmi, gazdasági és szellemi belső erőforrásaira támaszkodva, akár külső erőforrás nélkül is megvalósíthatóak. Számos ötlet felkaroló gazdára talált, a megvalósítási folyamatokról a jövőben az elnökség folyamatos tájékoztatást ad.

 

A szervezői szándék nem kevesebb, mint támogatni az alulról építkező, egymással együttműködő önszerveződéseket, mind szélesebb körű vállalkozói és civil együttműködéssel.