Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tanulószerződés nyomtatvány

A szakképzési törvény június 23-án kihirdetett változásai alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara átdolgozta a tanulószerződés nyomtatványt.

Végzős tanulókkal kapcsolatos tájékoztatás

2017. április 26.

Végzős tanulók számára a 2. félév 2017. május 4-én véget ér. Év végi teljesítményük befolyásolja a számukra fizetett tanulói juttatást és a szakképzési normatíva igénybe vételét.

Te mi alapján döntesz?

2017. április 24.

Ez volt a kérdés, amire a pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiataloktól vártak a szervezők választ az április 21-i Szakmák éjjel-nappal Mohácson rendezvényen.

Szakmák pirkadattól alkonyatig

2017. április 13.

Baranya megye április 21-én, pénteken egy teljes napot szentel a szakképzésnek. Az erre a napra szervezett, a szakmák szépségét bemutató rendezvényekre minden fiatal és szülője figyelemét felhívja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Hogyan ültetnek fel mindenkit a felhőre?

2017. április 12.

Véget ért a kamara, a Digischool, az ITSH és a Nagy Lajos Gimnázium közös szervezésében megvalósult, az IT szakmákat népszerűsítő négy előadásból álló sorozata.

Villamos szakmák - hiányszakmák

2017. április 10.

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett villamos szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet – hagyományteremtő szándékkal – idén 1. alkalommal rendezett meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai meghatározó vállalkozásokkal karöltve. 

Kíváncsi, melyek a hiányszakmák országosan?

2017. április 6.

A gépészet, az építőipar és az elektrotechnika- elektronika szakmacsoportokba tartozó szakmák számítanak továbbra is a legtöbb megyében hiányszakmának – derül ki egy új kiadványból.

Villany-Ász: ki lesz a legjobb?

2017. április 5.

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett villamos szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet – hagyományteremtő szándékkal – idén 1. alkalommal rendez meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai meghatározó vállalkozásokkal karöltve. A verseny döntőjére pénteken kerül sor.

Tájékoztatási kötelezettségek a gyakorlati képzésben

2016. szeptember 30.

A szakképzési törvény előírja a szak- és gyakorlati képzésben résztvevők számára az azonnali értesítést és informálást a többi fél felé bármilyen változás, észrevétel, bejelentés kapcsán. A tanulók hiányzásaival, előmenetelével, szakmai haladásával és annak dokumentálásával kapcsolatos információcsere a felek számára folyamatos feladatot jelent.

 

Mohácsi szakiskolai sikerek

2017. április 25.

Április 19 és 21. között Baján került megrendezésre a szakiskolai szakképzésben résztvevő tanulók részére meghirdetett Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntője.

 

Simonyis épületgépész tanulók a legjobbak között

2017. április 13.

Szakgimnáziumban érettségizők országos versenyén kíváló helyezést értek el az ifjú épületgépészek.

Az utánpótlás nevelés adóalapot is csökkent!

2017. április 12.

 

Az iskolarendszerű szakképzésben közreműködő adózónál adóalap-csökkentő tétel vehető figyelembe a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény 7. § i.) szerint!

 

Vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és jegyzők figyelmébe! - Továbbképzés az NSZFH-nál

2017. április 12.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal továbbképzést szervez május-június hónapban vizsgaelnökök, tagok és jegyzők számára Budapesten.

Ismét folynak a szintvizsgák

2017. április 7.

Gyakorlati helyet választhat, aki megfelelt! Az új oktatási rend szerint 9. osztályban szintvizsgát kell tenni ahhoz, hogy a tanuló tanulószerződéssel gazdálkodó szervezethez kerülhessen szakmai gyakorlatra. A szintvizsga célja, hogy a tanuló az irányítás melletti munkavégzéshez szükséges kompetenciákat jól elsajátítsa.

Mi az a fotogrammetria?

2017. április 5.

Például ezt is megtudhatták azok a fiatalok, akik ott voltak az IT és TI - az informatika mindent visz rendezvénysorozat harmadik előadásán.