Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tanulószerződés nyomtatvány

A szakképzési törvény június 23-án kihirdetett változásai alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara átdolgozta a tanulószerződés nyomtatványt.

Új együttműködési megállapodás sablon!

2017. február 21.

Elkészült az együttműködési megállapodás 2017-es sablonja. Leginkább formai változások és szöveges kiegészítések történtek, amelyek az alábbiakban foglalhatók össze.

Szakmai versenyek, pályaválasztás, gyakorlati képzés

2017. február 17.

A kamara Humánerőforrás Bizottsága február 14-én ült össze, hogy tájékozódjon és döntsön a szakképzés, a humánerőforrás –fejlesztés néhány kérdésében.

Együttműködés Baranya felzárkózásáért

2017. február 15.

A Baranya Megyei Foglalkoztatási Paktum Szervezetet hivatalosan is megalapító Együttműködési Megállapodás 2017. február 13-án került aláírásra. A térség foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében létrejövő együttműködés ezer új munkahelyet jelenthet, több mint 2,7 milliárd forintnyi támogatással.

Újabb versenyfelhívások jelentek meg a WorldSkills és EuroSkills versenyekre – a jelentkezési határidők közeliek!

2017. február 9.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken, a 2017-ben a a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán Budapesten.

A munkaerőpiaci igények és a képzési kínálat összehangolása

2017. február 8.

A Tempus Közalapítvány a múlt év végén egynapos műhelymunkát szervezett, melynek témája a szakképzés képzési kínálatának és a munkaerő-piaci igények jobb összehangolása volt.

Új tanulószerződéses tanulók fogadása a nyári gyakorlattól

2017. február 2.

A 9.-es és az érettségivel nem rendelkező 11.-es szakközépiskolai tanulók február és április között a kamara által szakképesítésenként szervezett szintvizsgákon vesznek részt. A szintvizsgát sikeresen teljesítő tanulók 2017. június 16-tól kezdődően gyakorlati képzésüket külső gyakorlati képzőhelyen kell, hogy megkezdjék.

Ezek a helyes válaszok!

2017. január 31.

A 2016/2017. tanév SZKTV és OSZTV versenyek írásbeli elődöntő feladatsorainak megoldásai letölthetők a versenyek hivatalos honlapjáról.

Tájékoztatási kötelezettségek a gyakorlati képzésben

2016. szeptember 30.

A szakképzési törvény előírja a szak- és gyakorlati képzésben résztvevők számára az azonnali értesítést és informálást a többi fél felé bármilyen változás, észrevétel, bejelentés kapcsán. A tanulók hiányzásaival, előmenetelével, szakmai haladásával és annak dokumentálásával kapcsolatos információcsere a felek számára folyamatos feladatot jelent.

 

Lezárult a Villany-Ász I. verseny első fordulója

2017. február 17.

Az elektronikai szakmák népszerűsítését szolgáló Villany-Ász elnevezésű vetélkedő első fordulója február 15-én véget ért.

Baranyai tanulók a középdöntőben

2017. február 16.

A 2016/2017-es tanév Szakmai Kiváló Tanulója és Országos Szakmai Tanulmányi versenyek elődöntői a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2017. január 3. és 19. között zajlottak le. A lelkes 304 Baranya megyei tanulóból 20-an jutottak a döntőt megelőző válogató versenybe, ami gyakorlati és szóbeli feladatrészből áll.

Új szempontok a gyakorlati helyek minősítésénél

2017. február 13.

A kamarai Vendéglátó mesterklub február 9-én tartotta idei első összejövetelét.

Gép-Ésszel Baranyában-kezdődnek az üzemlátogatások

2017. február 9.

A kamara idén 7. alkalommal rendezi meg az általános iskolások pályaválasztását segítő, gépipari szakmák népszerűsítését szolgáló vetélkedő-sorozatot.

Fő téma a megelőzés

2017. február 3.

Idén először, február 2-án került megrendezésre a kamarai Építőipari és épületgépészeti mesterklub ülés a PSZC Pollack Mihály Szakgimnáziumában.

Tanulók együttműködési megállapodással

2017. február 1.

Hamarosan elkezdődik a szakközépiskolai/szakgimnáziumi tanulók nyári gyakorlatának szervezése. Az általános szabályok nem változtak, azonban a minimálbér változással az együttműködési megállapodással gyakorlatot teljesítő tanulók pénzbeli juttatása is növekszik. Az átalakult iskolarendszer miatt  új együttműködési megállapodás sablon is készült 2017-ben.