Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tanulószerződés nyomtatvány

A szakképzési törvény június 23-án kihirdetett változásai alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara átdolgozta a tanulószerződés nyomtatványt.

Pályaválasztás, beiskolázás, ösztöndíjas szakmák

2017. március 24.

A kamara Humánerőforrás Bizottsága március 23-án ült össze, hogy előkészítse a kamara javaslatát a 2018/2019. tanévre vonatkozó szakképzést érintő megyei beiskolázási irányokra és keretszámokra.

Programkövetelmény változások

2017. március 23.

A Pest Megyei Kormányhivatal Szakképzési és Felnőttképzési Főosztálya a felnőttképzési tevékenység folytatására jogosító engedélyekkel kapcsolatosan fontos változásokra hívja fel a figyelmet.

Tanulószerződéses kamarai garanciavállalás

2017. március 23.

A kamarai garanciavállalás rendszerének célja a gazdálkodó szervezeteknél folyó gyakorlati képzés elsődlegességének megerősítése, a duális képzés kiszélesítése.

IT és TI - az informatika mindent visz

2017. március 16.

Köztudottan az informatika napjaink egyik leggyorsabban fejlődő területe, ennél fogva is egyre jelentősebb szakemberhiánnyal küzd. A kialakult képpel ellentétben az informatika nem csak a programozásról szól, számos más területén is várják a kreatív, logikus gondolkodású fiatalokat, köztük a lányokat is.

Tájékoztató a szakmai versenyek döntőjéről

2017. március 16.

Letölthető a tájékoztató az SZKTV és OSZTV versenyek döntőjéről, melyben szakképesítésenként megtalálhatók a döntővel kapcsolatos legfontosabb információk.

A szakmai versenyek országos döntőjébe jutottak tanulóink!

2017. március 16.

A januári elődöntőket követően 20 baranyai tanuló folytathatta a küzdelmet a „szakma legjobbja” címért. A döntőt megelőző válogató versenyek február 25. és március 14. között zajlottak le az ország több pontján. Idén 9 baranyai tanulót üdvözölhetünk a döntőben, gratulálunk a továbbjutásukhoz!

Az országos szakmai versenyek döntőjébe jutottak

2017. március 9.

2016/17-es tanév Szakma Kiváló Tanulója és Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek válogató versenyei március végéig zajlanak az ország több pontján. A versenyzők között több baranyai tanuló is harcol a döntőbe jutásért. Azokban a szakmákban, melyekben a középdöntők már befejeződtek a www.szakmasztar.hu oldalon megtekinthető a továbbjutott tanulók névsora, az adatok folyamatosan frissülnek. 6 baranyai diák már a döntőben van, gratulálunk a továbbjutóknak!

Tájékoztatási kötelezettségek a gyakorlati képzésben

2016. szeptember 30.

A szakképzési törvény előírja a szak- és gyakorlati képzésben résztvevők számára az azonnali értesítést és informálást a többi fél felé bármilyen változás, észrevétel, bejelentés kapcsán. A tanulók hiányzásaival, előmenetelével, szakmai haladásával és annak dokumentálásával kapcsolatos információcsere a felek számára folyamatos feladatot jelent.

 

Felkészítettük elnökeinket

2017. március 24.

A szintvizsgákat a Szakképzési törvény szerint a kamarák szervezik, nappali iskolarendszerű oktatásban 9. osztály után február és április közti időszakban. Ezekre a vizsgákra az elnököket a kamara delegálja.

Határtalanul Baranyában

2017. március 23.

A Határtalanul! 2016. pályázat keretében a Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2.500.000 forint támogatást nyert "Határon átívelő határtalan lehetőségek a műemléki képzés keretei közt (HAT-16-02-0012)" című programjára, amit a hagyományoknak megfelelően idén is a marosvásárhelyi Constantin Brancusi Szakképző Líceummal közösen valósít meg. 

IT és TI-oszlassuk el az informatikával kapcsolatos tévhiteket

2017. március 22.

Kezdetét vette az IT és TI-az informatika mindent visz elnevezésű előadás-sorozat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikában rejlő lehetőségekre.

Szakmák éjjel-nappal Mohácson

2017. március 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara április 21-én Mohácson helyi vállalkozások részvételével interaktív szakmabemutató rendezvényt szervez.

Minőségi szakképzés-minősített képzőhelyeken

2017. március 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett a minőségi szakképzés feltételeinek megteremtésében. A Kamara elfogadott eljárásrendje szerint, a tavalyi évben a szakképzési tanácsadók a szakértőkkel közösen elvégezték a Baranya megyében működő csaknem valamennyi gyakorlati képzőhely objektív mutatószámokon alapuló besorolását szakmánként.

A férfi haj is lehet divatos

2017. március 16.

Az Országos Kézműves Kupán férfi fodrász kategóriában pécsi siker született.