Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nőtt az alapnormatíva összege!!!

2017. július 7.

2017. január 1-jétől a gyakorlati képzésért elszámolható alapnormatíva összege 480 000 forint/fő/év-re változott.

Nem lehet elég korán elkezdeni

2017. szeptember 21.

Elindult a kamara őszi pályaorientációs rendezvénysorozata. Szerdán a Kontakt-Elektro Kft-nél és a Matro Kft-nél járt az Olaszi Általános Iskola 7. és 8. osztálya.

Hol vannak a munkaerő tartalékok?

2017. szeptember 18.

Érettségizettek orientálása a szakképzés felé. Romák munkaerőpiaci integrációja. Munkaerő kiválasztás és komplex humánerőforrás fejlesztés.

Kiből lesz szakember?

2017. szeptember 8.

A szakmai utánpótlás kinevelésének lehetősége egyre szűkül a helyi vállalkozások számára. A szakképzésre vonatkozó aktuális beiskolázási adatok is sajnos ezt támasztják alá.

Elkészült a bemutatófilm a jubileumi Szakma Sztár Fesztiválról

2017. szeptember 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpo területén április 24-26 között. Ennek keretében a nappali tagozaton végzős tanulók számára negyven szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt.

Indul a tanév a gyakorlati képzőhelyeken is

2017. augusztus 31.

Tanulószerződés alapján szervezett gyakorlattal kapcsolatban az alábbi legfontosabb teendőkre hívjuk fel a képzők figyelmét

Ellepik a külföldi szakmunkások Budapestet

2017. augusztus 24.

Összesen 1340 darab egyágyas, három- és négycsillagos szállodai szoba bérlésére írt ki közbeszerzést a SkillStar 2018 Nonprofit Kft. Ez hatalmas szám, a KSH adatai szerint az egész országban összesen 29 ezer darab három és négycsillagos szállodai szoba van. A kiírás tanúsága szerint 2018 márciusában 250 szobára lesz szükség, a többire 2018 novemberében.

Közeleg a határidő! - Megszűnő tanulószerződések

2017. augusztus 17.

A kamara munkatársai elkezdték értesíteni azokat a saját bevallásuk szerint főtevékenységű gyakorlati képzőket, akiknél a kilencedik évfolyamon kötött tanulószerződések augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnnek. Az érintett cégek elektronikus és személyes tájékoztatást is kapnak a szükséges teendőkről és lehetőségekről.

„B” TERV - KÉPEZD MAGAD - pályaorientációs rendezvény

2017. augusztus 2.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ingyenes pályaorientációs, szakmaválasztási rendezvényt szervez az érettségivel rendelkező fiatalok számára 2017. augusztus 23-án.

Mi a pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivál

2017. szeptember 20.

A Magyar Elektronikai Egyesület második alkalommal szervezi meg a Mi a Pálya? – Műszaki Pályaválasztó Fesztivált. A rendezvényt Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban 2017. október 18-án tartják meg.

Tanulóknak is kötelező az üzemorvos

2017. szeptember 13.

A tanuló rendszeres orvosi vizsgálatáról, a képzési idő alatt a gyakorlati képzés szervezőjének, - tehát tanulószerződés esetében - a gazdálkodó szervezeteknek kell gondoskodnia.

Egyedülálló képzés napelemrendszerek szerelői számára

2017. szeptember 7.

Napjaink egyik kiemelt munkaerőpiaci igénye olyan szakemberek biztosítása, akik a napelemek telepítési és karbantartási feladatait megfelelő minőségben tudják ellátni. Önkéntes kamarai tagunk képzési programja ezen szakemberek számának növelését kívánja elősegíteni.

A 2017/2018-as tanév rendje – legfontosabb dátumok

2017. szeptember 6.

Szeptember 1-jével újra iskolapadba ültek a diákok. De hogy mikor is lesznek a várva várt szünetek és hogy mikor kapják a féléves bizonyítványt? Az idei tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletet (14/2017. VI. 14.) a Magyar Közlönyben tették közzé.

Milyen szakmát érdemes tanulni?

2017. augusztus 30.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. A kamara ingyenes pályaorientációt és továbbtanulást támogató szolgáltatásokat kínál az iskolák, a diákok, szüleik, osztályfőnökeik és az érintett munkatársak számára.

Arany Érdemkeresztet kapott a harkányi vállalkozó

2017. augusztus 22.

A térség turizmusának fellendítése érdekében végzett sikeres munkája elismeréseként vehette át Végi János az egyik legrangosabb magyar kitüntetést.