Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tanulószerződés nyomtatvány

A szakképzési törvény június 23-án kihirdetett változásai alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara átdolgozta a tanulószerződés nyomtatványt.

Idén is újra pályaorientációs programok a Bártfában

2017. június 21.

A Bártfa Utcai Általános Iskola a 7. osztályos tanulói számára immár a harmadik éve szervez a kamarával együttműködve tematikus pályaorientációs hetet.

Tanulók üzemorvosi vizsgálata

2017. június 15.

A tanuló rendszeres orvosi vizsgálatáról, a képzési idő alatt a gyakorlati képzés szervezőjének, - tehát tanulószerződés esetében - a gazdálkodó szervezeteknek kell gondoskodnia.

Érettségi és szakképesítés, esély a biztos jövőre

2017. június 14.

Négy napos, színes programkínálatot biztosító pályaorientációs rendezvénysorozat ért véget tegnap, a Koch Valéria Gimnázium tanulói számára.

Augusztus 31.-Figyelem! Megszűnik a tanulószerződés

2017. június 13.

A Szakképzési törvény 42. § (2a) szerint a főtevékenységű szervezet által a tanulóval az összefüggő szakmai gyakorlatra kötött tanulószerződés hatálya a kilencedik évfolyam eredményes teljesítése tanévének utolsó napján megszűnik. Ennek értelmében minden 2017. június 16. után 9 évfolyamos tanulóval teljes képzési időre kötött tanulószerződés augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnik.

Daru, vagy madár? Nem madár, aki hegesztőnek tanul!

2017. június 8.

A Jókai Mór Általános Iskola 7. osztályos tanulói üzemlátogatáson vettek részt a Terex Cranes Hungary Kft-nél.

Nemcsak a 20 éveseké a világ - Megalakult a kamarai Senior Klub

2017. június 7.

A szellemi és kapcsolati tőke továbbadása, a kezdő fiatal vállalkozók segítése, az aktív életmód megőrzése. Erről szól a Senior Klub.

Adó- és járulékfizetés diákfoglalkoztatás után

2017. június 6.

Hogyan foglalkoztathatók a diákok, mennyit kell utánuk fizetni. A NAV munkatársai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

Tájékoztatási kötelezettségek a gyakorlati képzésben

2016. szeptember 30.

A szakképzési törvény előírja a szak- és gyakorlati képzésben résztvevők számára az azonnali értesítést és informálást a többi fél felé bármilyen változás, észrevétel, bejelentés kapcsán. A tanulók hiányzásaival, előmenetelével, szakmai haladásával és annak dokumentálásával kapcsolatos információcsere a felek számára folyamatos feladatot jelent.

 

Változik a vendéglátásszervezők képzése

2017. június 21.

A Pécsi Szakképzési Centrum és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös döntése alapján  a Vendéglátásszervező 5481101 OKJ számú szakképesítés szakmai üzemi gyakorlata 2017.09.01.-el az Iskolában kerül megszervezésre.

Cél a duális képzés kiszélesítése

2017. június 15.

A kormány egyik fő célkitűzése a szakközépiskolai tanulók közül a duális képzésben résztvevők arányának emelése. Ennek egyik eszköze a kamarai garanciavállalás intézményének bevezetése.

Indul a szakképző iskolások nyári gyakorlata

2017. június 13.

Szakképzésben tanulók június 15-e után összefüggő szakmai gyakorlaton vesznek részt vállalkozásoknál, cégeknél. A gyakorlat megkezdése előtt a tanulószerződést vagy az együttműködési megállapodást meg kell kötni, melyek a kamara ellenjegyzésével válnak hatályossá.

Rendhagyó pályaorientációs rendezvénysorozat

2017. június 8.

A Koch Valéria Gimnázium kezdeményezésére egy 4 napos pályaorientációs rendezvénysorozat vette kezdetét a mai napon.

Amikor a kereslet és a kínálat találkozik

2017. június 8.

A baranyai üzleti közösség tagjainak munkaerő keresésével kapcsolatos igényeire válaszul, a kamara segít az önkéntes kamarai tagvállalkozások HR problémáira megoldást találni.

A sikeres szakmai vizsga kulcsa: „elővizsga”

2017. június 7.

Szükséges az "elővizsgák" megszervezése és lebonyolítása a lehető legtöbb szakképesítésben