Üdvözöljük a

Horvát vendégeket várnak a zágrábi bemutatkozástól | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Horvát vendégeket várnak a zágrábi bemutatkozástól

Szerző: Weller János | 2011. április 14.

Színvonalas és látványos standon mutatkozott be az elmúlt héten a Siklós–Mohács Élményút Európa egyik legnagyobb és legrangosabb turisztikai kiállításán, a zágrábi Crotour 2011 rendezvényén.

A Magyar Turizmus Zrt. standján kapott főszerepet az élménykörút két fő állomása. A turisztikai vásár látogatói – utazásszervezők és leendő turisták – „virtuális sétát” tehettek a megújuló siklósi várban. Megszemlélhették a Duna–Dráva Nemzeti Parkban készült gyönyörű tájfotókat, valamint megtekinthették a sátorhelyi történelmi emlékhely korszerűsítésének anyagát, illetve az impozáns négyszintes fogadóközpont és kilátó látványterveit.

 

A bemutatkozástól a horvát beutazó idegenforgalom további élénkülését várja az MT Zrt. Tavaly, a pécsi EKF-év hatására látványos gyarapodás indult a Baranyába látogató horvát turisták körében, ezt szeretnék kihasználni a további vidéki attrakciók bemutatásával.

 

A horvát bemutatkozás kapcsán vált nyilvánossá, hogy a siklósi vár május 27-én nyithatja meg újra kapuit a nagyközönség számára. A részleges felújítás során megújul a Dorottya-kert, a barbakán, a feljáró, valamint a falszoros és a gyilokjáró is. A létesítmény vadonatúj, korszerű látogatóközponttal is bővül.

Forrás: Bama