Üdvözöljük a

Borkultúra – a sikeres üzletkötés alapja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Borkultúra – a sikeres üzletkötés alapja

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. június 26.
Cimkék: képzés,program

A sikeres üzletkötések jelentős százaléka nem a tárgyalóasztalnál, hanem fehér asztal mellett valósul meg, hiszen a bor a lélek és így az üzleti magatartás tükre is. Az éttermi viselkedéskultúra vagy borismeret ugyanúgy hozzátartozik az alapvető üzleti műveltséghez, mint az öltözködés kultúrája vagy a tárgyalástechnika. Vegyen részt Ön is a kamara által szervezett kurzuson, ahol akár új üzletfeleket is megismerhet!

 

 

 

A két napos képzés célja a baranyai tagvállalkozások vezetőinek bor-kulturális tudásának növelése, az alapvető borvidékek, a szőlő és borfajták bemutatása, a bor etikettjének megismertetése, és természetesen kóstolási alapismeretek. A résztvevőket Győrffy Zoltán borszakértő, a Pécsi Borozó főszerkesztője vezeti majd be a borkultúra világába.

 

Tematika:

2014. szeptember 16. és 17. 14-18 óra

  1. Kóstolási alapismeretek
  2. A világ fő szőlőfajtái, világ fő borvidékei
  3. Magyarország fő szőlőfajtái, fő borvidékei
  4. Étel-ital párosítás
  5. Alapvető borstílusok – azaz hogyan válasszon bort polcról, étteremben

 

Részvételi díj kötelező kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozásoknak 19.000 Ft + Áfa/fő, kamarai önkéntes tagoknak 15.000 Ft + Áfa/fő, mely tartalmazza az előadásokon túl a képzés rövid ismertetőanyagát, a kóstolt borokat (8-12 bor) valamint szódát, vizet és kísérőfalatkákat.

 

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges 2014. szeptember 12-ig.

 

Bővebb információ:

Erdős-Pohli Krisztina (pohli@pbkik.hu; 72/507-141)

Nagy Eszter (enagy@pbkik.hu; 72/507-149)

 

 

 

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ – 7625 Pécs, Majorossy I.u 36.
Időpont: 2014. 09. 16. 00:00 - 2014. 09. 17. 00:00
Jelentkezés határideje: 2014. 09. 12. 00:00