Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Komlosaurus nyomában

2017. augusztus 16.

A vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációja által Komló városában egy új, akadálymentesített regionális kulturális központ kerül létrehozásra kiállítótermekkel, vizuális előadásokkal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával.

Auditori képzés indul Pécsett

2017. augusztus 10.

A CERT Tanúsító Zrt. 2017 szeptemberében auditori képzést szervez, amelyen a gyakorlatban is hasznosítható ismereteket szerezhetnek a résztvevők az irányítási rendszerekkel és a vonatkozó követelményekkel kapcsolatban.

Az adatbázisok jogi védelméről szóló nyilvános konzultáció

2017. június 22.

Az Európai Bizottság 2017. május 24-én nyilvános konzultációt indított az adatbázisok jogi védelméről szóló, az Európai Parlament és a Tanács 96/9/EK irányelvének felülvizsgálata kapcsán. A konzultáció 2017. augusztus 30-ig tart.

A Bizottság által kezdeményezett konzultáció célja az irányelv alkalmazásának és érvényesülésének vizsgálata és annak azonosítása, hogy szükséges-e a módosítása. A Bizottság a válaszok beérkezése után dönt a következő lépésekről.

Újra elérhető a szellemivagyon-diagnózis az SZTNH-ban

2017. június 22.

Ismét elérhető - a kamara szakmai partnerének - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szellemivagyon-diagnózis szolgáltatása, köszönhetően az Európai Szabadalmi Hivatal támogatásának.

Küzdelem a munkanélküliség ellen - A fiatalok vállalkozói kedvének erősítése

2017. május 29.

Jelenleg az európai fiatalok mintegy 17 százaléka munkanélküli. A Enterprise + uniós projekt ezt kívánja orvosolni.

 

A Ruhr-Universität Bochum kutatói, a Duisburg-Essen Egyetem a üzleti didaktikai szakembereivel együttműlödve dolgoznak a fiatalok vállalkózói kedvének erősítéséért.

A projektpartnerek: Görögországban, Spanyolországban, Litvániában, Magyarországon és Bulgáriában két olyan eszközt teszteltek és alakítottak át a helyi igényeknek megfelelően, amelyek  mérik és erősítik a vállalkozói potenciált.

Üzleti Prezentáció a Radnótiban

2017. május 17.

A kamara munkatársa is részt vett a Pécsi SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziuma 2017. május 16-án megrendezett Üzleti Prezentáció zsűrizésében, ahol 14 csapat prezentációját kellett értékelni egy kilenc pontos részletes értékelési szempontrendszer alapján.

Építőipari balesetek elkerülése

2017. május 8.

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, baleset megelőzésre és egészségvédelemre, és külön figyelmet fordít az építőiparban dolgozók biztonságára. A mellékelt felhívásban a területekün működő építőipari vállalkozásoknak hívják fel a figyelmét.

Van Önnek már energetikai referense?

2017. április 21.

2017. január 1-től lépett hatályba a 122/2015. (V.26.) Korm. Rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról, amelynek lényege, hogy ha az Ön cége éves energiafelhasználásának átlaga a tárgyévet megelőző 3 évben meghaladja a - 400 000 kWh villamos energiát vagy, 100 000 m3 földgázt vagy, 3 400 GJ hőmennyiséget (mintegy havi 1 millió Ft energia költség), kötelesek független energetikai szakreferenst alkalmazni.

Ipari revitalizáció a REFREsh projekttel

2017. augusztus 10.

Elindult a vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációját megcélzó, REFREsh elnevezésű interregionális projekt.

Megjelent az SZTNH legújabb statisztikai elemzése Feltaláló nők és szabadalmak címmel

2017. július 7.

A - kamara szakmai partnere a - Szellemi Tulajdon nemzeti Hivatala Feltaláló nők és szabadalmak címmel adta ki legújabb statisztikai elemzését.

Megjelent a 2017. évi Globális Innovációs Index

2017. június 22.

'A Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO, a Cornell University és az INSEAD közös gondozásában 2017. június 15-én jelent meg a The Global Innovation Index 2017: Innovation Feeding the World című kiadvány, amely a világ 127 országának innovációs kapacitásait és teljesítményét méri fel 81 mutatószám (indikátor) felhasználásával, 2015. illetve a 2016. évekre vonatkozó adatok alapján." - olvasható a kamara szakmai partnerének - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának oldalán.

Ideje megújítani a versenypiaci éves gázszerződéseket

2017. június 14.

Az energiakereskedelemben jellemzően éves határozott idejű szerződést kötnek az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult közepes- és nagyfogyasztó társaságok. A 2017. október 01-el induló 2017-2018 gázévre a legkedvezőbb ajánlatok megtalálására már csak pár hónap maradt az esetleges kereskedőváltással járó adminisztráció miatt.

A Job Developer Projekt következő megvalósítási fázisa

2017. május 24.
Jobdeveloper
Jobdeveloper

2017 szeptember 11 és 15 között kerül megvalósításra a Job Developer Projekt következő fázisa, mely a foglalkoztatási radar koncepcióját fogja feltárni.

India is csatlakozott a TMview védjegy kutatási rendszerhez

2017. május 16.

Egyre több országban ismerik fel annak fontosságát, hogy az áruikat, szolgáltatásaikat védjeggyel védő vállalkozások országos adatbázisát megosszák nemzetközi adatbázisokkal, közzé téve a nemzetközi kutatás számára.

Elnöki kinevezés a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában

2017. április 28.

A miniszterelnök – a nemzetgazdasági miniszter javaslatára – 2017. március 1-jei hatállyal dr. Łuszcz Viktort nevezte ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - a kamara szakmai partnerének - elnökévé.