Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mi az, ami közös minden vállalkozásban?

2017. január 18.

Minden cégnek van neve, amely elvileg alkalmas arra, hogy megkülönböztesse más vállalkozásoktól. Ezzel a névvel azonosítja a vásárló, felhasználó és ez az a név, amihez visszatér az ügyfél!

Kamaránk a védjegy és mintaoltalmi szakmai ügyfél fórumon

2016. december 20.

2016. december 6-án a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Védjegy Egyesület (MVE) közös szervezésében, dr. Csiky Péter moderálásában megrendezésre került védjegy és mintaoltalmi szakmai ügyfél fórumon kamaránk is képviseltette magát.

Kiemelten fontos számunkra, hogy naprakészek legyünk, mivel Szellemitulajdon-védelmi Infopontunk, immár 12 éve várja a vállalkozásokat és magánszemélyeket a iparjogvédelmi témákban.

WIPO Vándorszeminárium

2016. december 8.

2016. november 16-án került megrendezésre a Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) által szervezett vándorszeminárium.  Az esemény célja a WIPO szolgáltatásainak, valamint a felhasználókat segítő eszközeinek a bemutatása volt.

Ha exportál, gondoljon a védelemre is

2016. december 8.

A gazdaság fejlődésével párhuzamosan egyre több vállalkozás van jelen külföldi piacon is. Annak érdekében, hogy egy vállalkozás képes legyen saját magának és termékeinek a versenytársaktól vagy annak termékeitől való megkülönböztetésre a határon túl is, célszerű jogi védelmet, nemzetközi védjegyoltalmat, szabadalmat, használati mintaoltalmat illetve formatervezési mintaoltalmat  szerezni.

3D-ben tátjuk a szánkat és 360 fokban nézzük a focimeccset

2016. december 5.

altMi lenne, ha a helyszíni mérnöki felmérés, a geodézia, a BIM modell, a homlokzatok bemutatásához szükséges prezentáció mind egyszerre és egy helyen készülne?

A KSH legfrissebb kiadványaiból

2016. november 30.

Az év vége egyben a tervezés időszaka is, ehhez próbálunk segítséget nyújtani a  legutóbbi KSH kiadványok áttekintésével -a trendek és a közelmúlt statisztikái egyaránt segíthetik a vállalkozások tervezési folyamatait.

Október elsejétől változott a vízkészletjárulék kiszámításának módja

2016. november 23.

A KHVM rendelet változásairól a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága részletes tájékoztatót készített.

Újabb kéretlen díjfizetési felhívás

2016. november 16.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ismét felhívást tett közzé, hogy a TM - Edition Ltd. cég kéretlen díjfizetési felhívást küld jogosultak részére. Sajnálatos módon egyre gyakrabban előforduló jelenség , hogy egyes vállalkozások megtévesztő díjfizetési felhívásokat küldenek védjegy-, illetve szabadalmi bejelentések jogosultjainak.

A kamara csatlakozott az ECTN-hez

2017. január 5.

Az Európai Kulturális Turizmus Hálózat 2009-ben alakult Brüsszelben az egyetlen pán-európai hálózatként, melynek célja a kulturális turizmus fejlesztése és népszerűsítése.

Pályázna támogatásra exportjához?

2016. december 15.

Ha igen, milyen feltételekkel? Szeretné, ha véleményét figyelembe vennék a pályázat kiírása során? Kérjük, hogy éljen a véleményezés lehetőségével.

Képben vagyunk!

2016. december 8.

A kamarában 2004 óta működik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) információs pontja. Képzett iparjogvédelmi tanácsadó kollégáink várják a vállalkozókat és magánszemélyeket a szellemi tulajdonvédelmet érintő témákban.

Digitálisan Felkészült Vállalkozás

2016. december 8.

Mire jó, ha részt veszek a Modern Vállalkozások Programban?

H2020 pályázati kiírások az IT szektornak

2016. december 1.
Forrás: http://iot-epi.eu/
Forrás: http://iot-epi.eu/

A szektor Baranyában is egyre nagyobb szerephez jut. Érdemes figyelemmel követni az alábbi pályázati lehetőségeket.

"Az innováció, mint kitörési pont" konferenciáról

2016. november 25.

Lezajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Az innováció, mint kitörési pont” című konferenciája. A rendezvény levezető elnöke a Magyar Innovációs Szövetségben is elnök prof. dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora volt, aki mára már az MKIK Kutatásfejlesztés- és Innovációs Kollégium elnöki posztját is betölti. A kiváló előadások mind elméleti, mind gyakorlati oldalról megvilágították az innováció és a kutatás-fejlesztés gazdaságpolitikai, finanszírozási, infrastrukturális és szellemi tulajdonvédelmi aspektusait.

Ismét fókuszban az építőipar

2016. november 22.

A pécsi iparkamarában november 22-én tartott szakmai nyílt napon az építőipari vállalkozásokat, tervezőket, kivitelezőket és pályázatírókat  is  érintő három nagyon fontos témáról volt szó, a közbeszerzési törvény aktuális változásairól, a pályázatok buktatóiról, a pályázati eljárásáról, a kötelezően vezetendő E-napló használatáról és a TSZSZ munkájáról.