Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyílt nap - tele innovációval

2017. október 16.

Az V. GAZEK Zuhanásbiztonsági nyíltnapon, melyet kamarai tagunk szervezett, mutatták be először nagyközönség számára az új innovatív GAZEK oktató járművet. 

Összevont bizottsági ülés a Tomelilla Kft-nél

2017. szeptember 28.

A  KKV-fejlesztési és az Iparfejlesztési Bizottság megjelent tagjait Boda község polgármestere, Kovács Győző, és a házigazda Tomelilla Kft. ügyvezetője, Borsiczky István üdvözölte. A kamarai stratégiai és operatív beszámolókat a precíziós ökogazdálkodásról szóló élvezetes ismertetés követte, a vendéglátó előadásában.

REFREsh projektindító megbeszélés programja Lipcsében

2017. szeptember 8.

A REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage) elnevezésű CE1013 azonosítószámú projekt a kulturális örökség revitalizációját célozza meg vidéken. A projekt 2017. július 1-gyel indult el, 36 hónap időtartamra, teljes költségvetése 2.152.612 euró, vezető partner Lipcse, Németország.

A REFREsh projekt várható eredményei

2017. augusztus 31.

A REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage) elnevezésű CE1013 azonosítószámú projekt a kulturális örökség revitalizációját célozza meg vidéken.

Még szeptember közepéig benyújtható (GINOP-3.2.6-8.2.4-17)

2017. augusztus 22.

A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság és az MFB Zrt. meghosszabbította a Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása (GINOP-3.2.6-8.2.4-17) pályázatának benyújtási határidejét!

Ipari revitalizáció a REFREsh projekttel

2017. augusztus 10.

Elindult a vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációját megcélzó, REFREsh elnevezésű interregionális projekt.

Megjelent az SZTNH legújabb statisztikai elemzése Feltaláló nők és szabadalmak címmel

2017. július 7.

A - kamara szakmai partnere a - Szellemi Tulajdon nemzeti Hivatala Feltaláló nők és szabadalmak címmel adta ki legújabb statisztikai elemzését.

Megjelent a 2017. évi Globális Innovációs Index

2017. június 22.

'A Szellemi Tulajdon Világszervezete, a WIPO, a Cornell University és az INSEAD közös gondozásában 2017. június 15-én jelent meg a The Global Innovation Index 2017: Innovation Feeding the World című kiadvány, amely a világ 127 országának innovációs kapacitásait és teljesítményét méri fel 81 mutatószám (indikátor) felhasználásával, 2015. illetve a 2016. évekre vonatkozó adatok alapján." - olvasható a kamara szakmai partnerének - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának oldalán.

Szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás kkv-k számára

2017. október 10.

A kamara szakmai partnere, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - az Európai Szabadalmi Hivatala támogatásával - térítésmentes szolgáltatást vezetett be azon vállalkozások részére, melyek a szellemi vagyonuk jogi védelmének biztosításában érdekeltek a nemzeti és nemzetközi versenyképességük megtartása és növelése érdekében.

Sikeresen lezajlott a REFREsh projektindító megbeszélése

2017. szeptember 21.

Sikeresen lezajlott 2017. szeptember 18-án, 70 km-re Lipcsétől, Klosterbuchban a kulturális örökség revitalizációját megcélzó Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage, röviden REFREsh projekt projektindító megbeszélése.

Mitől lesz más az Ön cége?

2017. szeptember 1.

Az olyan céges és promóciós ékszerektől és más kiegészítőktől, melyek kifejezetten az Ön cégének készülnek! Egy olyan cég számára, amelynek fontos, hogy ügyfeleit és üzleti partnereit ne a szokásos tárgyakkal ajándékozza meg! Na, de mitől lesz egyedi egy ajándéktárgy?

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szerepe a REFREsh projektben

2017. augusztus 24.

A 2017. július 1-gyel elindult, 2.152.612 EUR összeköltségű nemzetközi "Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage" (REFREsh) projekt, melyben öt ország vesz részt, és amely a vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációját célozza meg, 11 munkacsomagból áll. Minden munkacsomagot egy-egy Projekt Partner irányít, a PBKIK a 2. számú tematikus munkacsomag felelőse.

A Komlosaurus nyomában

2017. augusztus 16.

A vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációja által Komló városában egy új, akadálymentesített regionális kulturális központ kerül létrehozásra kiállítótermekkel, vizuális előadásokkal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával.

Auditori képzés indul Pécsett

2017. augusztus 10.

A CERT Tanúsító Zrt. 2017 szeptemberében auditori képzést szervez, amelyen a gyakorlatban is hasznosítható ismereteket szerezhetnek a résztvevők az irányítási rendszerekkel és a vonatkozó követelményekkel kapcsolatban.

Az adatbázisok jogi védelméről szóló nyilvános konzultáció

2017. június 22.

Az Európai Bizottság 2017. május 24-én nyilvános konzultációt indított az adatbázisok jogi védelméről szóló, az Európai Parlament és a Tanács 96/9/EK irányelvének felülvizsgálata kapcsán. A konzultáció 2017. augusztus 30-ig tart.

A Bizottság által kezdeményezett konzultáció célja az irányelv alkalmazásának és érvényesülésének vizsgálata és annak azonosítása, hogy szükséges-e a módosítása. A Bizottság a válaszok beérkezése után dönt a következő lépésekről.