Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

RATI Kft. az ország legjobb 9 gyára között

2018. május 14.

Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt, mely fél év versenyidőszakot ölelt fel.

Fenntarthatósági verseny pécsi sikerekkel

2018. május 10.

Több mint fél éves, több fordulós kiválasztási folyamatot követően jelentették be hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit, az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit, akik között több pécsi vállakozás is szerepelt, sőt a verseny fődíját is egyikük kapta.

A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők

2018. május 2.

2018. április 26-án bátor, alkotó magyar hölgyek projektje is Millenniumi díjban részesült idén a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából Budapesten, amelynek idei mottója: „A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők.” A nemzetgazdasági miniszter és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke által átadott díjjal a magyar művészeti és technológiai kultúra örökségének ápolásában, közvetítésében és védelmében jeleskedő intézményeket, valamint innovatív projekteket és társaságokat tűntetett ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Energiaszektor, építőipar és vendéglátás a legturbulensebben változó ágazatok között

2018. április 23.

Nagy a jövés-menés a legtöbb hazai szektorban, ezzel együtt szépen lassan csökken a cégfluktuáció.

A turbulenciát természetesen az új cégek piacra lépése és a megszűnő cégek magas aránya okozza.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt figyelmet fordít és nyomon-követi a különböző iparágakban tevékenykedő cégek helyzetét és alakulását. 

„Young Spirit” – hogy a szellem kiszabaduljon a palackból

Fontos, hogy a piaci igény alapú technológiai fejlesztések megvalósulását segíteni tudja a magas szellemi potenciállal bíró egyetemi - kutatói környezet. Sokszor hallhattunk már olyan esetekről, hogy egy innovatív vállalkozói ötlet azért nem valósult meg, mert nem volt elegendő tőke, fizetőképes kereslet, vagy éppen szakember, ideértve a kutatói tudást is. Ezen kíván segíteni az öt megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar - működő kereskedelmi és iparkamara által elindított kezdeményezés, a Young Spirit.

Energetikai verseny: PowerUp!

2018. március 20.

Idén negyedszerre indult útjára, az InnoEnergy szervezésében Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye, a PowerUp!, amelyre a cleantech-ágazatában tevékenykedő startup vállalkozások jelentkezését várják.

Korszakváltás az épületenergetikában!

2018. március 20.

Magyar Energiahatékonysági Intézet "Korszakváltás az épületenergetikában!" címmel, kibővített tematikával folytatja idén országos képzéssorozatát, melynek célcsoportja azok a műszaki szakemberek, akiknek szívügye a hatékonyság és az épületek kivitelezésének minősége.

Építőipari Fórum a Kamarában

2018. február 21.

2018. február 21-én délelőtt Építőipari Fórumra került sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

Fókuszban az építőipar - munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap

2018. május 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot tartott 2018. május 10-én, csütörtökön a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

E-könyv készül építészeti emlékek megújításáról

2018. május 2.

A CE1013 azonosítószámú "Kulturális örökség revitalizációja vidéken” elnevezésű projektet az Európai Bizottság kiválasztotta, hogy a "The Europen Year of Cultural Heritage" (Kulturális Örökség Európai Éve) elnevezésű e-könyvben bemutassák.

Munkavédelmet érintő bejelentések - elektronikus lehetőség

2018. április 27.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. Törvény 108. §-a értelmében az államigazgatási szervek 2018. január 1. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését a Törvényben meghatározottak szerint biztosítani.

Ismét ülésezett a Munkavédelmi klub

2018. április 13.

Április 12-én, csütörtökön délután került sor a Munkavédelmi klub 2018. évi második ülésére a kamara székházában.

Megalakult a Dél-Dunántúli Építőipari Klaszter

2018. március 21.

A februári, pozitívan zárt fórum folytatásaként megrendezésre került a második Építőipari találkozó 2018. március 21-én.

Kijutási lehetőség az amerikai piacra

2018. március 20.

Öt új kiírásra lehet pályázni a European Network of Research and Innovation Centres and Hubs (ENRICH in the USA hálózat) oldalán.

Nemzetközi találkozó volt Pécsett

2018. március 13.

Sikeresen lezajlott a CE1013 azonosítószámú REFREsh rövid nevű nemzetközi projekt partnertalálkozója Pécsett, 2018. március 12-13-án.