Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki kinevezés a Szelelmi Tulajdon Nemzeti Hivatalában

2017. április 28.

A miniszterelnök – a nemzetgazdasági miniszter javaslatára – 2017. március 1-jei hatállyal dr. Łuszcz Viktort nevezte ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - a kamara szakmai partnerének - elnökévé.

Ipar 4.0 – A jövő záloga

2017. április 20.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformhoz.

Javult az EU lakosságának szellemitulajdon-védelmi tudatossága

2017. március 31.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) 2017. március 23-án jelentette meg az EU-tagállamok lakosságának a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos tudatosságáról és attitűdjéről szóló legfrissebb felmérési eredményeit.

Ahol jó munkavédelmisnek lenni

2017. március 29.

altEz a sommás vélemény is elhangzott a munkavédelmi klub kihelyezett ülésén, melyet a Lafarge Cement Magyarország Kft. királyegyházi cementgyárában tartottak meg, a gyáriak meghívására és a klubtagok megelégedettségére.

Kígyózó sorok – Építési fórum a Pollack Expon

2017. február 27.
Teltház
Teltház

Nagy volt az érdeklődés a Baranya Megyei Mérnöki Kamara, a Dél-Dunántúli Építész Kamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar közös szervezésű Építési fórumán.

Legionella - szabályok légiója

2017. február 22.

alt2015. november 6-án jelent meg az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelete a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, ill. létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról, valamint megjelent az ehhez kapcsolódó Módszertani Útmutató. A rendelet értelmében kockázatértékelést kell készíteni. Lássuk a lényeget.

Február 13-tól pályázhatnak az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítására

2017. február 14.

Február 13-tól van lehetőség támogatási kérelem benyújtására a „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című pályázati felhívás esetében – hívta fel a figyelmet a Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A rendelkezésre álló keretösszeg 2,35 milliárd forint, a kérelmek benyújtására konzorciumi formában van lehetőség.

Új, informatikával kapcsolatos tanfolyamok a PTE-n

2017. február 10.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Informatikai Kara négy új tanfolyammal bővítette képzési kínálatát. Az informatika iránt érdeklődök jelentkezhetnek a hamarosan induló java programozó, linux üzemeltető, web programozó vagy informatikai biztonság képzésekre.

Van Önnek már energetikai referense?

2017. április 21.

2017. január 1-től lépett hatályba a 122/2015. (V.26.) Korm. Rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról, amelynek lényege, hogy ha az Ön cége éves energiafelhasználásának átlaga a tárgyévet megelőző 3 évben meghaladja a - 400 000 kWh villamos energiát vagy, 100 000 m3 földgázt vagy, 3 400 GJ hőmennyiséget (mintegy havi 1 millió Ft energia költség), kötelesek független energetikai szakreferenst alkalmazni.

"Dolgozni csak pontosan, szépen..." - itt az új varázsszó, a precíziós gazdálkodás

2017. április 12.

alt„Technológiai forradalom a mezőgazdaságban. Precíziós gazdálkodás”címmel tartottak üzleti találkozót Szerbiában április 6-án, melyen önkéntes kamarai tagunk, a CERT Tanúsító Zrt. vezérigazgatója is előadást tartott.

Egész nap iparkodás

2017. március 31.

altA szó legszorosabb értelmében ipari nap volt a csütörtök. Délelőtt tanműhely avató Komlón, délután összevont bizottsági ülés a pécsi ipari parkban működő Honsa Kft. telephelyén. Lássuk a tényeket.

MKIK Gazdasági évnyitó

2017. február 28.

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

Nem szerencsét hoz a kéményseprő a vállalkozásoknak...

2017. február 27.

alt... hanem számlát. A hír sajnos igaz, ráadásul a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényen alapul. Fekete hír azoknak a vállalkozásoknak, melyek székhelye, telephelye társasházban, családi házban található. Nézzük pontosan, miről van szó.

Eladó a Tüke Online Piac

2017. február 15.

„A Tüke Online Piac lényegi részét képezi, hogy a palettát kizárólag egy, vagy több minősítésen átesett Partnerek termékei alkotják. Minden alkotó Baranya megyéből kerül meghívásra az oldalra és csak az előzetes minősítést követően kerülhet be terméke az oldal kínálatába, így garantálva azt a törekvésünket, hogy tökéletes, hozzáadott értékkel és szeretettel készült online piacot teremtsünk.” - olvasható a Tüke Online Piac, rövidebb nevén a TOP webshop oldalán.

Magyarország erősödik a Szellemi Tulajdon Indexen

2017. február 14.

Magyarország a 13. helyen szerepel a világ 45 vezető országát tartalmazó 5. Nemzetközi Szellemi Tulajdon Index rangsorában, megelőzve ezzel többek között Lengyelországot, Izraelt és Kanadát is, derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium február 9-ei közleményéből.