Üdvözöljük a

GKM HACCP kézikönyv élelmiszer-forgalmazóknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

GKM HACCP kézikönyv élelmiszer-forgalmazóknak

Szerző: Írta és szerkesztette a CONSACT szakértői munkacsoportja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megbízásából és finanszírozásával| | 2004. január 10.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiemelt fontosságúnak ítéli az élelmiszerkereskedelem nemzetgazdaságban elfoglalt helyét és szerepét. Ezen belül is a legfontosabb célkitűzések között szerepel az élelmiszerforgalmazó kis- és középvállalkozások működőképességének fenntartása, esélyegyenlőségének javítása.

Magyarországnak az Európai Unióhoz történő 2004. május 1-jei csatlakozása kötelezettséget is jelent a tekintetben, hogy a közösség elvárásai, előírásai érvényesüljenek. Ennek megfelelően a jövőben az élelmiszer kis- és középvállalkozásoknak rendszerbe foglalt és dokumentált, a jó élelmiszer-higiéniai gyakorlatnak megfelelő élelmiszer-biztonsági előírások szerint kell tevékenykedniük.

Ezen célok megvalósítása valamennyiünk érdeke is, ezért adott megbízást a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium e kézikönyv megírására, amelynek célja, hogy segítsen, és alapot nyújtson a szakemberek számára az ilyen irányú kötelezettség teljesítéséhez. A kézikönyv olyan szakértők együttműködése alapján született, akik széleskörű tájékozottsággal rendelkeznek a minőségbiztosítási rendszerépítés és az élelmiszerforgalmazás területén egyaránt.

A kézikönyv tartalmazza mindazokat az ismereteket, amelyek a rendszerépítéshez nélkülözhetetlenek, de teszi azt úgy, hogy az uniós elvárásokat a gyakorlatban alkalmazható módon adaptálja az élelmiszerforgalmazásra.

Ahogy az ország, úgy a szakma sem térhet ki a kor kihívásai elől. Tekintsék hát e feladatot eszköznek a kereskedelmi szakma védelmére, őrizve, továbbépítve eddig is méltó hírnevét. A GKM bízik abban, hogy e kézikönyv hatékony segítséget nyújt valamennyi élelmiszerforgalmazó vállalkozásnak, így az élelmiszer kis- és középvállalkozásoknak is.

A kiadvány adatai:

KÉZIKÖNYV
a HACCP rendszer kialakításához élelmiszer-forgalmazók részére

Írta és szerkesztette a CONSACT szakértői munkacsoportja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megbízásából és finanszírozásával.

Szerzői munkacsoport tagjai:

dr. Darvas Olga
közegészségtan-járványtan szakorvos
közegészségügyi-járványügyi laboratóriumi vizsgálatok szakorvos
egészségügyi szakértő

Gyaraky Zoltán
élelmiszeripari mérnök
minőségügyi szakmérnök

dr. Tóth Nóra
élelmiszer-higiénikus állatorvos

dr. Vörös József
közegészségtan-járványtan szakorvos
egészségügyi szakértő

Lektorálta:
Szeitzné dr. Szabó Mária
Fodor József OKK-OÉTI igazgatóhelyettes főorvos

Kiadja: CONSACT Kft. 2003.

A kézikönyv letölthető az alábbiakban, illetve nyomtatott formában térítésmentesen átvehető a PBKIK ügyfélszolgálatain.

Letölthető HACCP-kézikönyv-2003 (DOC, 109 oldal, 1,5 Mbyte!)