Üdvözöljük a

Munkavédelmi nyílt nap, 2016 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
 

Munkavédelmi nyílt nap, 2016

Szerző: Hamar László | 2016. március 7.
Cimkék: Munkavédelem

altA kamara és a kormányhivatal közös szervezésű nyílt napjának célja a munkavédelmi szemléletű gondolkodás és döntési képesség erősítése a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzése érdekében.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központja, a BAMKH Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztálya közös rendezvényére 2016. március 23-án (szerda) 9.00-13.00 óra között kerül sor a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében.

 

A nyílt nap kiemelt témái

Puszti Tibor:

Általában az emberek a képernyős munkahelyet korszerű és biztonságos munkahelynek tekintik, ahol egészséget veszélyeztető kockázattal nem kell számolni. Ma már tudjuk, hogy a képernyős munkahely, ha nem illeszkedik a munkavállaló testi-, lelki adottságaihoz, akkor hosszútávon betegségek kialakulását okozhatja.

Kapás Zsolt:

 „Ne azért csináljuk, mert jogszabály van rá. Hanem azért van rá jogszabály, mert fontos lenne csinálni. Mert abszolút haszon van benne.

Nédó Ferenc:

A hegesztési munkák során egyidejűleg többféle megterheléssel és egészségkárosító kóroki tényező kockázatával kell számolni. A nanoanyagok terjedésével jelentős lehet a kevésbé ismert, késői hatású, az ún. „long-term” tényezők szerepe is, melyek fokozott veszélyt jelenthetnek a munkavállalók egészségre és biztonságára

 

Program

9.00 – 9.30                 Regisztráció

9.30 – 9.40                 A rendezvény megnyitása.

Megnyitót mond: Dr. Síkfői Tamás titkár, PBKIK

09.40 – 10.30             „A képernyős munkahely egészségi kockázatai”

Előadó: Puszti Tibor, munkavédelmi szakreferens, Baranya Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási Főosztály, Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztály

10.30 – 11.20             „Pszichoszociális kockázatkezelés és kockázatkommunikáció”

Előadó: Kapás Zsolt, munkavédelmi szakmérnök, az Óbudai Egyetem oktatója, az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület tiszteletbeli elnöke.

11.20 – 11.30              Szünet

11.30 – 12.20             „Új és újonnan felmerülő kockázatok a hegesztési eljárások során – A nanorészecskék expozíciójának munkaegészségügyi kérdései”

Előadó: Nédó Ferenc, munkafelügyeleti szakreferens

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkafelügyeleti Főosztály

12.20 – 13.00             Kötetlen beszélgetés az előadókkal, a felmerülő szakmai kérdések megválaszolása.

Moderátor:               Puszti Tibor munkavédelmi szakreferens

                                Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztály

 

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Kereskedelmi és iparkamarai tagok esetében előfeltétel a rendezett önkéntes kamarai tagdíj, a kamarai törvény hatálya alá tartozó vállalkozások esetében a rendezett kamarai regisztráció.

  • A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagjai a KamarApp mobil alkalmazáson keresztül (Android és iOS), a rendezvény honlapján elektronikusan vagy a kitöltött jelentkezési lap elküldésével jelentkezhetnek.
  • Nem kamarai tagoka rendezvény honlapján elektronikusan vagy a kitöltött jelentkezési lap elküldésével jelentkezhetnek.
  • A kitöltött  és aláírt jelentkezési lapok elküldésének módja:szkennelve, e-mailen: hamar@pbkik.hu; vagy faxon: 72/507-152.

További információ: Hamar László, 72/507-187, hamar@pbkik.hu

 

Mi a különbség a kötelező kamarai regisztráció és az önkéntes kamarai tagság között?

Nincs kötelező kamarai tagság, csak kötelező kamarai regisztráció. Nagy különbség. A regisztráció a kamarai feladatok végrehajtását segíti. A tagság önkéntes, azokat várja a kamarai tagság köreibe, akik már szakmailag bizonyítottak, és tudják, és akarják is munkájukkal és többlet- (tagdíj-) befizetésükkel a közös fejlesztési célokat segíteni. A kamarai tag a kötelező regisztráció mellett külön rangot jelent. Részletesen az alábbi honlapról tájékozódhat:
http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/kamarai-regisztracio-560


KamarApp – a mobil kamara

KamarAppletöltése iPhone-ra és iPad-re innen. KamarAppletöltése Androidra innen.

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ (7625 Pécs, Majorossy u. 36.) Zsolnay terem
Időpont: 2016. 03. 23. 09:00 - 2016. 03. 23. 13:00
Jelentkezés határideje: 2016. 03. 21. 12:00