Üdvözöljük a

Kulcstartó, síp, tetőépítés és cserepezés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kulcstartó, síp, tetőépítés és cserepezés

Szerző: Mintál Erika | 2017. április 24.

Ezek a tárgyak és tevékenységek voltak a legnépszerűbbek, azon pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiatalok körében, akik ellátogattak az április 21-i Szakmák éjjel-nappal Mohácson rendezvényre. Míg előbbieket saját maguk készíthették el, egy tető kicsinyített mását szakemberek segítségével építhették fel és cserepezhették be a vállalkozó kedvű gyerekek.

Több mint 300 fiatal látogatta meg a 22 szakmát bemutató rendezvényt a Marek tornatermében, ahol helyi, főként hiányszakmát folytató vállalkozás mutatkozott be. A kamara Mohács városi elnöksége, a Mohács  és Vidéke Ipartestület valamint az önkormányzat rendezvényén interaktív módon ismerkedhettek meg a szakmákkal a diákok.
Az asztalos standnál némi csiszolás és pácolás után, kulcstartót készíthettek maguknak a gyerekek, míg a bádogos szakma szépségeivel néhány mozdulattal elkészíthető síp segítségével ismerkedhettek meg. Míg a tetőépítés a fiatalemberek körében volt népszerű, a fiatal hölgyek érdekes módon inkább a fazekas mesterséget próbálták ki, amit egy 10 év körüli fiatalember mutatott be nekik.

A kamara standján érdeklődésvizsgálat, pályaválasztási tanácsadás és tájékoztatás volt a tanulószerződéskötés feltételeiről, az ösztöndíjjal támogatott szakmákról, a munkaerő-piaci trendekről. Népszerű volt a pályaválasztási TOTO, amelyet több mint 190 látogató állított ki, és kapott értékes ajándékot.érte.

Együttműködő partnerek: Reiso Hungária Kft., Szabados Gábor, Kálóczy Kft., M-Protech Kft., SH-Bau Kft, Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., Stang Bádogos Kft., Gráf Trans Bt., Mapei Kft., HVS-Bau Kft., Lakatos László, 5 Íz Kft., Szekeres Cukrász Kft., Szava Bt., Mecsek Élelmiszer és Vegyiáru Kereskedelmi Zrt., Korrekt Kft., Mohácsi Computer Systeam Kft., Mohács-Hő Kft., Axiál Kft., Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskolája, Mohácsi Torna Egylet 1888.
 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó anyagok: