Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A mester cím kiváló cégér!

 

Presztízst jelent a mester cím, a megrendelők szívesebben fordulnak ahhoz a szakemberhez, aki ezt már megszerezte.

 

 

Az iparos, aki a „mestercímet” viseli, szaktudás, megbízhatóság, minőség tekintetében kiemelkedik a többi iparos közül, munkáját bizalommal fogadják. A nehéz gazdasági körülmények között a megrendelők szívesebben fogadják a megbízhatóbb, precíz és pontos vállalkozókat, így ők továbbra is munkát kapnak, hosszú távon is megélnek szakmájukból.

A szigorú mestervizsga követelmények magukkal hozzák a mester cím becsületének reneszánszát és használóik társadalmi megbecsülését.

 

A magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke a minőségi szakképzés, felnőttképzés, és az erre épülő mesterképzés.

 

A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet a kamara kiemelt feladatként kezel. 

 

Azon szakképesítések esetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, Baranya megyében mestervizsga és mesterképzés szervezésére kizárólag a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara jogosult.

 

Legyen szakmája mestere, várjuk jelentkezését!

 

Támogatott és hagyományos mesterképzéseinkről a bal oldalon található menüpontra kattintva olvashat többet!

 

További információ:

Fülöp Attila

Telefon: 72 / 507-106

E-mail: fulop.attila@pbkik.hu

7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36. 105. iroda

A mesterré válás küszöbén

2017. december 7.

Az ács mesterjelöltek már javában készülnek az év utolsó mestervizsgájára. Nem lesz könnyű dolguk, december közepén két hosszú vizsganap vár rájuk.

Az autószerelő mesterjelölteken volt a sor

2017. november 9.

A vizsgázók két nap leforgása alatt közel 17 órát töltöttek az írásbeli, szóbeli és a gyakorlati vizsgafeladatok megoldásával, ráadásul a mesterdolgozatokat is meg kellett védeniük.

Pincér mesterjelöltek célegyenesben

2017. október 31.

Az elmúlt napokban a pincérek is megkezdték vizsgáikat. Nyugodtan állíthatjuk, a nehezén már túl vannak.

Kereskedő mesternek lenni? – Igen, lehet

2017. szeptember 27.

Javában zajlik a kereskedő mesterjelöltek szakmai képzése. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a régióban egyedüliként már második alkalommal indított kereskedő mestervizsgára felkészítést.

Mit jelent pincér mesternek lenni?

2017. augusztus 10.

A pincér mester nem csak kihozza az ételt-italt, hanem a szakmájához tartozó számos területhez magas szinten ért. Figyeli az új trendeket, rendezvényt szervez és nem ijed meg, ha vevőpanasz van.

Hibakeresés, javítás, diagnosztika – kezdődik az autószerelők szakmai képzése

2017. július 11.

A 2017. évi mesterképzések nyáron a szakmai programokkal folytatódnak. Az autószerelő mesterjelöltek a következő hónapokban a gépjárműjavítás terén mester szintre emelik tudásukat.

Egy lépéssel közelebb a mestercímhez

2017. június 21.

Pincér, szakács, kereskedő és autószerelő mesterjelöltjeink a képzési program első szakaszában jog, adó, TB, pénzügy, számvitel, marketing, pedagógia és pszichológia témakörökben bővítették tudásukat.

Mesterjelöltjeink már az iskolapadban ülnek

2017. május 4.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. évi mesterképzési programja elindult. Pincér, szakács, autószerelő és kereskedő szakmákban a tanfolyamok április végén elkezdődtek.

A szakmák legnagyobb ünnepe a mesteravató

2017. november 13.

Ismét Mesterek ünnepének adott helyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Autószerelő, kereskedő, pincér, szakács, vízvezeték-szerelő és karosszérialakatos szakmákban sikeresen vizsgázók vehették át mesterleveleiket.

A nyúlon túl? - Hol tartanak a szakács mesterjelöltek?

2017. november 1.

Ha a nyúlon nem is, de az 5 fogásos mestermenün mindenképp túl vannak. Az első vizsganapon a szárnyasok mellett a halak domináltak, mesterien tálalva.

Mestervizsga időszak indul! – A szakácsok kezdenek

2017. október 27.

A 2017. évi támogatott mesterképzést elsőként a szakácsok fejezték be, számukra a vizsgák megkezdődtek. Néhány napon belül a pincérek és autószerelők is követik a sort.

Legyen Ön is ács mester! – Jelentkezzen most!

2017. augusztus 17.

Szeptember végén ács, állványozó mesterképzés indul a kamarában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.

Ételkészítés mester szinten – elindult a szakácsok szakmai képzése

2017. augusztus 1.

A szakács mester a hagyományos konyha mellett különleges és új technológiákat alkalmaz, korszerű ételeket készít, nyitott az új ötletek iránt, szakmájában elhivatott.

Átadásra kerültek a mesterelnöki megbízólevelek

2017. június 29.

A szakmák presztízsének emelésében a mestervizsga-bizottság elnökének is szerepe van. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara több szakma képviseletére, hat új mesterelnöknek adott megbízást.

Újabb szakemberekkel bővült a baranyai mesterelnökök köre

2017. június 13.

A mestervizsga-bizottság elnöke felel a mestervizsgák szakmai színvonalának megtartásáért, a vizsga tisztaságáért, a követelmények szerinti lebonyolításáért.