Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Somogy Polgáraiért díj a Seres Kft.-nek

2017. január 12.

Somogy Polgáraiért díjjal ismerték el a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagjának, a pécsi és a barcsi telephelyű SERES Gépipari és Kereskedelmi Kft. Kollektívájának tevékenységét. A kitüntető címet Seres László, a cég vezetője vette át a megyei közgyűlés elnökétől a Megyenapon.

Munkavédelmi képviselő kell - emlékeztető!

2016. december 2.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjainak figyelmét felhívjuk a munkavédelmi képviselő választási kötelezettségre.  A nyáron módosított munkavédelmi törvény (1993. évi XCIII. törvény) a korábbi szabályozással ellentétben nem 50 fő, hanem 20 fő munkavállalótól írja elő a munkavédelmi képviselő választásának követelményét. Ennek teljesüléséhez 2017. január 8-ig van lehetősége a cégeknek.

Jól járnak a duális mérnökképzésben részt vevő cégek

2016. november 23.

Megvalósul a felsőoktatás duális képzésében részt vevő vállalatok járulékkedvezményének növelése.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a duális képzésben résztvevő cégek és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) duális mérnökképzésben részt vevő tagvállalatai üdvözlik a régóta várt kormányrendelet módosítást. A kedvezőbb felsőoktatási normatívát 2017. január 1-től vehetik igénybe a gazdálkodó szervezetek. 

Ukrán - Magyar Üzletember találkozón a DDGK

2016. november 18.

2016. november 25-én Debrecenben Ukrajna magyarországi nagykövetsége, a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., az ukrán Vállalkozók és Iparosok Országos Szövetsége, valamint az ICC Ukraine szervezésében kétoldalú gazdasági fórumra és üzletember-találkozóra kerül sor. 

A Strauss Metál Kft. a Security Essen 2016 kiállításon

2016. október 14.

2016. szeptember végén a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagja, a Strauss Metál Kft. már harmadik alkalommal utazott el Essenbe, hogy kiállítóként, gyártóként képviselje a magyar biztonságtechnikai iparágat.

Mi a pálya ?- a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben

2016. október 9.

2016. október 12-én az országos „Mi a pálya ?” - Műszaki pályaválasztó fesztivál részeként    Pécsett is megrendezésre kerül a pályaorientációs rendezvény, melyen kiállítóként részt vesznek a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagvállalatai is. A Lauber Dezső Sportcsarnokban a kiállító klasztertagok ,a  Büttner Kft. , a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft., a Matro Kft., a Terex Cranes Hungary Kft., mint potenciális jövőbeli gépipari munkahelyként mutatkoznak be.

Álláskeresők figyelmébe!

2016. szeptember 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter továbbra is várja azon álláskeresők megkereséseit, önéletrajzait, akik a régió gépipari vállalkozásainál vagy a megye ipari cégeinél szeretnének elhelyezkedni.

Iráni kapcsolatépítés

2016. szeptember 12.

2016. október 17-18-án Iránban, Teheránban kerül megrendezésre az az üzletembertalálkozó, melyre az európai klasztereket, ipari szervezeteket, fejlesztési ügynökségeket és az iráni klasztereket, szervezeteket várják a rendezők. A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) számára is érdekesek az iráni piac nyújtotta lehetőségek.

Segítsenek, akkreditált klaszter tagja akarok lenni!

2016. december 14.

A fenti kérés valóban sokszor elhangzott – bizarr eset volt, amikor egy fogtechnikai vállalkozás kívánt tagja lenni egy akkreditált gépipari klaszternek. De mire föl ez a nagy érdeklődés az akkreditált klaszterekkel kapcsolatban?

Fókuszban a felsőoktatás

2016. november 25.

2016. november 22-én a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán immáron 4. alkalommal rendezték meg a Regionális Műszaki Felsőoktatási Fórumot, melyen a Kamara, a DDGK és tagvállalatok állandó jelleggel részt vesznek és képviselik a gépipari képzési igényeket, kívánalmakat a leendő munkavállalóik, az egyetemi hallgatóik tekintetében.

Magyar- Német Gazdasági Fórumon a DDGK

2016. november 18.

A DDGK Klasztertagok (pl. Büttner Kft., Spitzer Silo Pécs Kft., Max Blank Hungária Kft., Knipl Kft., Lakics Kft. csak néhány tagot említve) export piacai között kiemelt helyen szerepel Németország, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Német Tagozatának szervezésében megvalósuló Magyar - Német Gazdasági Fórumon és a Magyar - Német Tagozat éves közgyűlésén 2016. november 22-én részt vesz a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) is.

Pályaorientációs Nyílt Nap a HAUNI-ban

2016. november 11.

2016. november 26-án tartja immáron negyedik alkalommal a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Nyílt Napját, melynek célja, hogy a gépipari szakmák iránt felkeltse az érdeklődést, bemutassa azok szépségét, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a gépipari szakmák iránt óriási a kereslet, jól képzett szakemberekre a gépipari vállalkozásoknak hosszú távon is nagyon nagy szüksége van és lesz.   

Gépipari rendezvények októberben

2016. október 10.

Az idei év októbere rögtön két nagy gépipari, beszállító ipari nemzetközi szakkiállítással nyitott, október 3-7 között a csehországi, brnói MSV szakvásárral és október 4-8 között Milánóban a BI-MU kiállítással.

Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter – Benchmarking ülés újra

2016. október 3.

2016. október 6-án a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) a nyári szünet után újra elindítja a klasztertagok körében oly nagyon népszerű Benchmarking Klub rendezvénysorozatát. Ezúttal az ülés nem egy klasztertag gyárlátogatásával indul, hanem a kecskeméti Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisát tekinti meg a Klaszter, az áprilisi klubülés Pécs-Pogány Airport látogatás folytatásaként. 

Autóipari cégek: Irány az Automotive Hungary!

2016. szeptember 19.

2016. október 19-21. között tudják az 4. AUTOMOTIVE HUNGARY - Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást megtekinteni az autóipari piac jelenlegi és jövőbeli szereplői. A 28 tagú Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben (menedzsment szerve: PBKIK) több klasztertag is autóipari beszállító, akik vagy sorozatgyártásban előállított alkatrészgyártóként (pl. Matro Kft., Szabó Fogaskerékgyártó Kft.) vagy technológia beszállítóként (pl. Büttner Kft., Gépszer Kft., Knipl Kft., Kontakt-Elektro Kft.) vannak jelen a piacon.    

Megújult az európai klaszterek együttműködését elősegítő weblap

2016. szeptember 12.

Az European Cluster Collaboration Platform (http://www.clustercollaboration.eu/) weblap megújult tartalmában és formájában egyaránt. A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) korábbi pályázatok és együttműködések okán már szerepelt a weboldalon, azonban felhívjuk a Klaszterek figyelmét, hogy a korábbi klaszterprofilokat újra feltölteni és validáltatni kell, csak ebben az esetben tudnak megjelenni újra.