Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

HÖLGY munkatársat keresünk MINŐSÉGELLENŐR pozícióra

2017. március 20.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a bólyi telephelyű Max Blank Hungária Kft. azonnali belépéssel hölgy munkatársat keres Minőségellenőr pozícióra. 

A fellbachi együttműködés folytatódik

2017. március 13.

2016. őszén DDGK tagok és más Ipar 4.0. témában érdekelt kamarai vállalatok képviselői a német Fellbach városában modern gépipari és IT technológiákat használó cégeket és kutató intézeteket ismerhettek meg, mely együttműködés folytatásaképpen 2017. február 23-24-én a Fellbachi Ipari Szövetség (IVF) elnöke Johannes Maier és Kollegái látogatottak Pécsre.

DDGK Ösztöndíj alapítása gépgyártás-technológiai technikusok számára

2017. március 6.
Amrein György, Zipernowsky K. Műszaki Szakközépisk. igazgató, Dr. Szederkényi József, Lőrincz Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Póka Attila, PBKIK gazdasági szervzet vezetője
Amrein György, Zipernowsky K. Műszaki Szakközépisk. igazgató, Dr. Szederkényi József, Lőrincz Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Póka Attila, PBKIK gazdasági szervzet vezetője

2017. február végén támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter menedzsment szervezete (PBKIK gazdasági szervezete) a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskolájának Pro Futuro Nagyatád Alapítványával.

DDGK Benchmarking üléseinek éves ütemterve

2017. január 27.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) 2017. évben is havonta tart Benchmarking üléseket az alábbi ütemtervünknek megfelelően.  

Somogy Polgáraiért díj a Seres Kft.-nek

2017. január 12.

Somogy Polgáraiért díjjal ismerték el a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagjának, a pécsi és a barcsi telephelyű SERES Gépipari és Kereskedelmi Kft. Kollektívájának tevékenységét. A kitüntető címet Seres László, a cég vezetője vette át a megyei közgyűlés elnökétől a Megyenapon.

Munkavédelmi képviselő kell - emlékeztető!

2016. december 2.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjainak figyelmét felhívjuk a munkavédelmi képviselő választási kötelezettségre.  A nyáron módosított munkavédelmi törvény (1993. évi XCIII. törvény) a korábbi szabályozással ellentétben nem 50 fő, hanem 20 fő munkavállalótól írja elő a munkavédelmi képviselő választásának követelményét. Ennek teljesüléséhez 2017. január 8-ig van lehetősége a cégeknek.

Jól járnak a duális mérnökképzésben részt vevő cégek

2016. november 23.

Megvalósul a felsőoktatás duális képzésében részt vevő vállalatok járulékkedvezményének növelése.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a duális képzésben résztvevő cégek és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) duális mérnökképzésben részt vevő tagvállalatai üdvözlik a régóta várt kormányrendelet módosítást. A kedvezőbb felsőoktatási normatívát 2017. január 1-től vehetik igénybe a gazdálkodó szervezetek. 

Ukrán - Magyar Üzletember találkozón a DDGK

2016. november 18.

2016. november 25-én Debrecenben Ukrajna magyarországi nagykövetsége, a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., az ukrán Vállalkozók és Iparosok Országos Szövetsége, valamint az ICC Ukraine szervezésében kétoldalú gazdasági fórumra és üzletember-találkozóra kerül sor. 

DDGK Benchmarking klubülés a zöld energia jegyében

2017. március 13.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) 2017. februári Benchmarking Klub-ülését a Pannonpower Zrt. Zöld Zóna látogatóközpontjának megtekintésével indította, melyet a zöld energia termelési folyamat gyakorlatban történő megismerése követett.

Pályázati pluszpontok akkreditált klasztertagok számára

2017. március 8.

altPartnerszervezetünk, a szegedi Archenerg Klaszter (egyedül ők rendelkeznek Magyarországon nemzetközi 'Gold' minősítéssel) összeírta, hogy melyik GINOP pályázatban hány plusz pontot jelent értékeléskor, ha akkreditált klasztertag nyújtja be a pályázati kérelmet.

Indul a báli szezon - I. Nagyatádi Gépész Bál

2017. február 10.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezete: PBKIK) tagja a Büttner Kft. és a Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma és Szakközépiskolájának együttműködésében első alkalommal rendezi meg a “I. Nagyatádi Gépész Bált” 2017. február 18-án Nagyatádon.

Évindító Benchmarking Klubülés a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben

2017. január 20.

2017. január 19-én a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) évindító Benchmarking klubülést tartott, melyen a klasztertagok értékelték az előző évi működésüket, beszámoltak ez évi terveikről, valamint számos ügyben kifejtették véleményüket, megosztva tapasztalataikat a résztvevőkkel. 

Segítsenek, akkreditált klaszter tagja akarok lenni!

2016. december 14.

A fenti kérés valóban sokszor elhangzott – bizarr eset volt, amikor egy fogtechnikai vállalkozás kívánt tagja lenni egy akkreditált gépipari klaszternek. De mire föl ez a nagy érdeklődés az akkreditált klaszterekkel kapcsolatban?

Fókuszban a felsőoktatás

2016. november 25.

2016. november 22-én a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán immáron 4. alkalommal rendezték meg a Regionális Műszaki Felsőoktatási Fórumot, melyen a Kamara, a DDGK és tagvállalatok állandó jelleggel részt vesznek és képviselik a gépipari képzési igényeket, kívánalmakat a leendő munkavállalóik, az egyetemi hallgatóik tekintetében.

Magyar- Német Gazdasági Fórumon a DDGK

2016. november 18.

A DDGK Klasztertagok (pl. Büttner Kft., Spitzer Silo Pécs Kft., Max Blank Hungária Kft., Knipl Kft., Lakics Kft. csak néhány tagot említve) export piacai között kiemelt helyen szerepel Németország, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Német Tagozatának szervezésében megvalósuló Magyar - Német Gazdasági Fórumon és a Magyar - Német Tagozat éves közgyűlésén 2016. november 22-én részt vesz a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) is.

Pályaorientációs Nyílt Nap a HAUNI-ban

2016. november 11.

2016. november 26-án tartja immáron negyedik alkalommal a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. Nyílt Napját, melynek célja, hogy a gépipari szakmák iránt felkeltse az érdeklődést, bemutassa azok szépségét, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a gépipari szakmák iránt óriási a kereslet, jól képzett szakemberekre a gépipari vállalkozásoknak hosszú távon is nagyon nagy szüksége van és lesz.