Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Akkreditált Klaszter” Cím átadó ünnepség

2017. október 19.

2017. október 12-én a Nemzetgazdasági Minisztériumban, Dr. Rákossy Balázs Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára adta át Kocsis Péter, DDGK elnök részére az „Akkreditált Klaszter” Oklevelet, mellyel a DDGK ismét biztosította akkreditációja folytonosságát.

Benchmarking ülés a KVGY Kft.-nél

2017. október 19.

2017. október 19-én tartotta 41. Benchmarking ülését a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) a Kaposvári Villamossági Gyárnál.

Stratégiai együttműködési megállapodások a DDGK-ban

2017. szeptember 25.

A 2017. szeptember 13-14 között Thessalonikiben és a 2017. szeptember 21-22 Stuttgartban megrendezett nemzetközi klaszter és üzletember találkozó eredményeként több „Stratégiai együttműködési megállapodást” kötött a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK).

Büttner Kft. negyedévszázados sikertörténete

2017. szeptember 25.

Alapításának negyedévszázados jubileumát ünnepli a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja (menedzsment szerv: PBKIK), a nagyatádi Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.

Őszi programok a DDGK-ban

2017. augusztus 24.

A lazább nyári időszakot követően, ősszel gőzerővel indulnak a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben a projektek. Üzletfejlesztési témakörben legalább négy üzletember találkozóra készülünk, Thessalonikiben, Linzben, Stuttgartban és nem utolsó sorban Pécsen veszünk részt klasztertalálkozókon, matchmaking rendezvényeken képviselve a klaszter és a klasztertagok érdekeit.

Munkaerőt keresünk

2017. július 18.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagja, a Max Blank Hungária Kft. fatüzelésű kandallók gyártásához keres gépészmérnököt,  összeszerelőt, hegesztőt, hegesztőrobot kezelőt, gránit és márvány burkoló lapok csiszolásában jártas munkatársat keres.

DDGK Ösztöndíjak nyertesei

2017. július 6.

Ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter Ösztöndíjai a gépgyártás-technológiai technikus képzések legjobban teljesítő diákjai számára.

DDGK Taggyűlés eredményei

2017. június 17.

2017. június 14-én tartotta a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) éves Taggyűlését, mely során a Klasztertagok számos témában döntést hoztak.

„Mi a Pálya” a gépiparban?

2017. október 19.

A DDGK kiállítóként jelent meg a 2017. október 18-i „Mi a pálya?” pályaorientációs rendezvényen. A Klaszter standon a Matro Kft, a Lakics Kft, a Terex Cranes Hungary Kft. és a Ziehl-Abegg Kft. érdekesebbnél érdekesebb feladatokkal várta a diákokat, melyekkel a műszaki pálya szépségét kívánták bemutatni és ezen életpálya irányába orientálni a továbbtanulás előtt álló fiatalokat.

Új üzemcsarnokot avattak a 35 éves KONTAKT-Elektro Kft.-nél

2017. szeptember 26.

Központi anyag- és áruraktárat, illetve a közeljövőben pályázati támogatással beszerezni kívánt 3D-s lézerközpontot alakítanak ki a pécsi KONTAKT-Elektro Kft. újonnan megépített 3. sz. üzemcsarnokában, amelyet a cég megalapításának 35. évfordulóján avattak fel szeptember 22-én.

Hírözön a DDGK Benchmarking ülésén

2017. szeptember 25.

2017. szeptember 19-én tartotta Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) 40. Benchmarking ülését.  Az őszindító ülés a klaszter belső ügyeivel kezdődött, számos téma, információ, kérdés merült fel a nyári időszakot követően.

Stuttgarti klasztertalálkozó

2017. szeptember 1.

2017. szeptember 21-én Stuttgartban rendezik meg az 5. Nemzetközi Klaszter találkozót, melyen a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) is részt vesz.

DDGK ismét elnyerte az Akkreditált Klaszter Cím minősítést

2017. július 20.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter ismételten elnyerte az Akkreditált Klaszter Címet, köszönhetően a 2016. év végén beadott pályázatunk sikeres elbírálásának. A Címmel és a hozzá tartozó jogosítványokkal 2019.06.02.-ig rendelkezik a Klaszter.

Módosult a GINOP 1.3.2.-15. Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtását támogató felhívás

2017. július 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felhívja a klaszterszervezetek figyelmét, hogy módosult a GINOP 1.3.2. - Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtását támogató felhívás. 

Elkészült a „Techcsajok” rendezvény kisfilmje

2017. június 30.

Sikeresen lezárult a „Techcsajok” Roadshow pályaorientációs rendezvény mintegy 1300 szakközépiskolás és gimnazista lány részvételével, melyen a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) és tagvállalatai is részt vettek, mint kiállítók, munkaadók Pécsett.

Taggyűlés a DDGK-ban

2017. június 8.

2017. június 14-én tartja éves taggyűlését a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) a régió meghatározó gépipari szervezete.