Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lezárult a DDGK Ösztöndíj pályázat

2017. április 28.

Korábban hírt adtunk arról, hogy támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter menedzsment szervezete (PBKIK gazdasági szervezete) a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskolájának Pro Futuro Nagyatád Alapítványával.

„Techcsajok” – avagy nők a műszaki pályán

2017. április 17.

2016 őszétől megismerhették a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által fejlesztett és elindított „ Fiús szakmát lányoknak” programot, mely során számos cégvezetői és női munkatársi interjút követően választ kaphattunk arra, mely szakmában látnának szívesen több hölgyet, milyen a női dolgozók megítélése a „fiús szakmában”. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara követi a pécsi kamarát és elindította e témában a „TechCsajok” című pályaorientációs rendezvénysorozatot.

Tanműhelyavatóval egybekötött DDGK Benchmarking ülés a Lakics Gépgyártó Kft.-nél

2017. április 3.

2017. március 30-án a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tanműhely avatóval egybekötött Benchmarking ülést tartott a Lakics Gépgyártó Kft-nél Komlón.

DDGK Benchmarking klubülés a zöld energia jegyében

2017. március 13.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) 2017. februári Benchmarking Klub-ülését a Pannonpower Zrt. Zöld Zóna látogatóközpontjának megtekintésével indította, melyet a zöld energia termelési folyamat gyakorlatban történő megismerése követett.

Pályázati pluszpontok akkreditált klasztertagok számára

2017. március 8.

altPartnerszervezetünk, a szegedi Archenerg Klaszter (egyedül ők rendelkeznek Magyarországon nemzetközi 'Gold' minősítéssel) összeírta, hogy melyik GINOP pályázatban hány plusz pontot jelent értékeléskor, ha akkreditált klasztertag nyújtja be a pályázati kérelmet.

Indul a báli szezon - I. Nagyatádi Gépész Bál

2017. február 10.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezete: PBKIK) tagja a Büttner Kft. és a Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma és Szakközépiskolájának együttműködésében első alkalommal rendezi meg a “I. Nagyatádi Gépész Bált” 2017. február 18-án Nagyatádon.

Évindító Benchmarking Klubülés a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben

2017. január 20.

2017. január 19-én a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) évindító Benchmarking klubülést tartott, melyen a klasztertagok értékelték az előző évi működésüket, beszámoltak ez évi terveikről, valamint számos ügyben kifejtették véleményüket, megosztva tapasztalataikat a résztvevőkkel. 

Segítsenek, akkreditált klaszter tagja akarok lenni!

2016. december 14.

A fenti kérés valóban sokszor elhangzott – bizarr eset volt, amikor egy fogtechnikai vállalkozás kívánt tagja lenni egy akkreditált gépipari klaszternek. De mire föl ez a nagy érdeklődés az akkreditált klaszterekkel kapcsolatban?

Benchmarking ülés a Ziehl-Abegg Motor és Ventillátorgyártó Kft.-nél

2017. április 28.
Ziehl-Abegg Kft. tanműhelye
Ziehl-Abegg Kft. tanműhelye

2017. április 20-án a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) 38. Benchmarking Klubülését tartotta Marcaliban a mintegy 750 főt foglalkoztató ZIEHL-ABEGG Kft.-nél.

DDGK Tájékoztató Fórum a Zipernowskyban

2017. április 3.

2017. március 28-án a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) a DDGK Ösztöndíj megalapítását követően a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumban tájékoztató fórumot tartott mintegy 100 végzős technológus részére a régióban működő gépipari vállalkozásokról.

HÖLGY munkatársat keresünk MINŐSÉGELLENŐR pozícióra

2017. március 20.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a bólyi telephelyű Max Blank Hungária Kft. azonnali belépéssel hölgy munkatársat keres Minőségellenőr pozícióra. 

A fellbachi együttműködés folytatódik

2017. március 13.

2016. őszén DDGK tagok és más Ipar 4.0. témában érdekelt kamarai vállalatok képviselői a német Fellbach városában modern gépipari és IT technológiákat használó cégeket és kutató intézeteket ismerhettek meg, mely együttműködés folytatásaképpen 2017. február 23-24-én a Fellbachi Ipari Szövetség (IVF) elnöke Johannes Maier és Kollegái látogatottak Pécsre.

DDGK Ösztöndíj alapítása gépgyártás-technológiai technikusok számára

2017. március 6.
Amrein György, Zipernowsky K. Műszaki Szakközépisk. igazgató, Dr. Szederkényi József, Lőrincz Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Póka Attila, PBKIK gazdasági szervzet vezetője
Amrein György, Zipernowsky K. Műszaki Szakközépisk. igazgató, Dr. Szederkényi József, Lőrincz Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Póka Attila, PBKIK gazdasági szervzet vezetője

2017. február végén támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter menedzsment szervezete (PBKIK gazdasági szervezete) a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskolájának Pro Futuro Nagyatád Alapítványával.

DDGK Benchmarking üléseinek éves ütemterve

2017. január 27.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) 2017. évben is havonta tart Benchmarking üléseket az alábbi ütemtervünknek megfelelően.  

Somogy Polgáraiért díj a Seres Kft.-nek

2017. január 12.

Somogy Polgáraiért díjjal ismerték el a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagjának, a pécsi és a barcsi telephelyű SERES Gépipari és Kereskedelmi Kft. Kollektívájának tevékenységét. A kitüntető címet Seres László, a cég vezetője vette át a megyei közgyűlés elnökétől a Megyenapon.

Munkavédelmi képviselő kell - emlékeztető!

2016. december 2.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjainak figyelmét felhívjuk a munkavédelmi képviselő választási kötelezettségre.  A nyáron módosított munkavédelmi törvény (1993. évi XCIII. törvény) a korábbi szabályozással ellentétben nem 50 fő, hanem 20 fő munkavállalótól írja elő a munkavédelmi képviselő választásának követelményét. Ennek teljesüléséhez 2017. január 8-ig van lehetősége a cégeknek.