Munkáltatói lakáshitel támogatás 2.

2014. április 24.

Cikkünk második részében a munkáltató által beszerzendő dokumentumokról és az ezek hiányában keletkező szankciókról nyújtunk tájékoztatást.

Ennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2014. májusában

2014. április 22.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2014 májusában alkalmazható üzemanyagárakat. 

Magyar cég építi a Dr. Oetker szerbiai gyárát

2014. április 18.

A magyar tulajdonú KÉSZ Csoport építi a Dr. Oetker új, több mint 45 ezer négyzetméter alapterületű gyárát Szerbiában – olvasható a KÉSZ MTI-nek eljuttatott csütörtöki közleményében.

Magyarország egyik gazdasági motorja a turizmus

2014. április 17.

Működő belföldi turizmus nélkül nincs vidéki foglalkoztatás - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

A munkaköri alkalmassági vizsgálatokról

2014. április 15.

A Munka Törvénykönyve a munkáltató alapvető kötelezettségei között előírja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek biztosítását, valamint azt, hogy a munkába lépést megelőzően és a munkaviszony fennállása alatt rendszeres időközönként a munkáltató köteles ingyenesen biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

Robotok és bajor perec

2014. április 11.

Az internet elterjedése, a gazdasági válság hatásai a vásárok jelentőségét érezhetően visszaszorították.  Kevesebb a kiállító és csökken a látogatók száma is. Sokan költséghatékonyabbnak és gyorsabbnak találják a kommunikáció és az üzletkötés egyéb formáit.

Erős volt a február a hazai szálláshelyeken

2014. április 11.

Februárban folytatódott a hazai szálláshelyeken a forgalom fellendülése. Mind a belföldi, mind a külföldi vendégéjszakák száma nőtt.

BaranyaLand turisztikai klaszter - a hónap témája a SZÉP-kártya

2014. április 9.

A SZÉP-kártyával lefoglalt üdülések átlagos értéke és hossza alapján csaknem kétszázezer vendégéjszakára lenne elegendő az az összeg, amit legkésőbb május végéig el kell költeniük a kártyabirtokosoknak.

Munkáltatói lakáshitel támogatás 1.

2014. április 24.

Nagy érdeklődéssel várta sok munkáltató és munkavállaló az adómentesen adható lakáscélú hiteltörlesztési támogatás gyakorlati alkalmazását segítő jogszabály megjelenését. 

Újabb nemzetközi elismerés Vajdaságnak

2014. április 18.

Vajdaság második díjban részesült a 2013-as év legjobb külföldi közvetlen beruházásáért Kelet-Európa területén a Dubaiban megtartott Éves Beruházási Találkozón (AIM – Annual Investment Meeting), melyre idén április 8. és 10. között került sor.

Év végi céltartalékképzés - 1. rész

2014. április 17.

Az óvatosság számviteli elve alapján a tárgyévi eredmény meghatározása során az értékvesztés elszámolásával, a céltartalék képzésével kell figyelembe venni az előrelátható kockázatot és feltételezhető veszteséget akkor is, ha az az üzleti év mérlegének fordulónapja és a mérlegkészítés időpontja között vált ismertté. Az év végi zárásnál meg kell vizsgálni, hogy a számviteli törvény szerint szükséges-e vagy lehetséges-e céltartalékot képezni. Az értékcsökkenéseket, az értékvesztéseket és a céltartalékokat el kell számolni, függetlenül attól, hogy az üzleti év eredménye nyereség vagy veszteség.

Letöltött alkalmazás: ki számláz áfásan?

2014. április 15.

Egy többszereplős szolgáltatói láncban csak akkor minősülhet áfa szempontból is közvetítőnek egy résztvevő, ha legalább egy szolgáltató is van a láncban. A szolgáltató mindig áfás számlát kell, hogy kiállítson a végső felhasználónak.

Unikális attrakciók, komplex élmények

2014. április 15.

Akkor elégedett a turista, ha élményekkel gazdagodik – hangzott el az Antall József Politikai és Társadalomtudományi Tudásközpont által szervezett Országimázs Konferencián Pécsett. Az immár negyedik alkalommal megrendezett tanácskozás középpontjában a Dél-Dunántúl állt.

Simonyi Növekedési Program - Újabb kerekasztal beszélgetés export témakörben

2014. április 11.

„Újszerű megközelítés” – talán így lehetne jellemezni azt a találkozót, ahol április 10-én a figyelem középpontjában 8 kezdő exportőr állt.

Munkavégzés behívás alapján

2014. április 9.

Legfeljebb napi hat órás részmunkaidőben foglalkoztatható a munkavállaló ebben a fokozott rugalmasságot követelő foglalkoztatási formában. A munkaviszony teljes időtartama alatt, az egyes behívások között is fennáll a társadalombiztosítási jogviszony.