Határon átnyúló szolgáltatások - sikeres vagy kudarc?

2014. augusztus 29.

Kamaránk Enterprise Europe Network irodájánál heti rendszerességgel fordulnak meg olyan vállalkozások, akik külföldön - jellemzően Ausztriában és Németországban - próbálnának szerencsét. Hallottunk rémtörténeteket és sikertörténeteket egyaránt.

Minden vállalkozás érdeke a kiszámítható, jogi környezet, az egyszerű adminisztráció, ezért 2014. július 16-án közzétettünk egy anyagot, amely frissítésre került.

Turisztikai szakemberek kaptak állami kitüntetéseket

2014. augusztus 28.

Augusztus 20. alkalmából több hazai turisztikai szakember részesült állami elismerésben.

Közeledik a határidő az online pénztárgépek bevezetésére! - NAV hivatalos tájékoztatás

2014. augusztus 26.

A hagyományos pénztárgépek, így az elektronikus naplóval nem rendelkező, valamint az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek 2014. augusztus 31-ét követően már nem üzemeltethetőek.

Munkáltatói igényérvényesítés: a fizetési felszólítás

2014. augusztus 21.

A fizetési felszólítás a munkáltató igényérvényesítésének egyik módja, amelyben a munkáltató a munkavállaló munkaviszonnyal összefüggő, a kötelező legkisebb munkabér háromszorosának összegét meg nem haladó igényét írásban érvényesíti. Az eszköz egyszerű, de bizonyos követelményekre oda kell figyelni.

Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program

2014. augusztus 14.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Unió "Erasmus fiatal vállalkozóknak" programjához hasonlóan meghirdette a Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Programot, mely a programból kizárt, szomszédos nem EU-tagországok - Ukrajna és Szerbia - tehetséges magyar fiataljait támogatja.

A munkaszerződés kötelező tartalmi elemei

2014. augusztus 12.

A munkaviszony a munkaszerződéssel jön létre, a munkaszerződés megkötésével lépnek életbe az alapvető munkajogi kötelezettségek, úgymint a munkáltató foglalkoztatási és munkabér-fizetési, valamint a munkavállaló munkáltató irányítása alatti munkavégzési kötelezettsége.

Online pénztárgépek üzembe helyezése - friss információk

2014. augusztus 7.

A Magyar Közlöny 2014. évi 107. számában megjelent rendelet alapján a régi típusú pénztárgépeket 2014. augusztus 31-ig használhatják az érintettek. Eddig az időpontig mindenkinek üzembe kell helyeznie az új, online pénztárgépét.

A külföldiek háromnegyede csak egy napra jön

2014. augusztus 5.

 

1270 milliárd forintot költöttek tavaly a Magyarországra látogató külföldiek nálunk, ez nagyjából 5%-kal több mint a megelőző évben- derül ki a turizmus teljesítményéről összeállított KSH jelentésből.

 

Meghosszabbították a Leonardo-kiállítás nyitva tartását

2014. augusztus 29.

A tervezettnél egy hónappal tovább, október 31-ig látogatható a pécsi Leonardo-kiállítás.

A tanulmányi szerződés

2014. augusztus 26.

Számos szakmában létfontosságú a szaktudás folyamatos fejlesztése, naprakészen tartása. Ezt felismerve a munkáltatók rendszeresen szerveznek továbbképzéseket, a munkavállalók pedig gyakran önállóan is képzik magukat.

Amit a pénzmosásról minden vállalkozónak tudnia kell

2014. augusztus 26.

Amikor pl.: könyvelőhöz, vagy könyvvizsgálóhoz fordul, részt kell vennie egy ügyfél-azonosítási folyamatban. Az ügyfél azonosítása során mindazon tevékenységet végzők (szolgáltatók), akik a pénzmosás megakadályozásáról szóló törvény hatálya alá tartoznak, kötelesek az ügyfelüket, annak meghatalmazottját, a rendelkezésre jogosultat, továbbá a képviselőt azonosítani és személyazonosságának igazoló ellenőrzését elvégezni.

A számviteli szabályzatok elkészítéséről

2014. augusztus 19.

Minden gazdálkodónak ki kell alakítania és írásba kell foglalnia a gazdálkodó adottságainak, körülményeinek leginkább megfelelő számviteli politikát, amely magában foglalja a számviteli szabályzatokat is.

Mikor fizetjük a behajtási költségátalányt?

2014. augusztus 12.

Amennyiben a vevő 2013. július 1-jétől fizetési késedelembe esik, úgy számlaként - a késedelmes fizetésből adódó követelés behajtásának költségeire - 40 eurónak megfelelő átalány fizetésére kötelezhető.

Megjelent a Turizmus Magyarországon 2013 című kiadvány

2014. augusztus 8.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közelmúltban publikált, a belföldi és a beutazó turizmusban egyaránt kedvező tendenciákat jelző 2013. évi végleges adatai alapján, a KSH együttműködésével a Magyar Turizmus Zrt. tizenharmadik alkalommal készítette el a Turizmus Magyarországon című kiadványát.

Új NGM-rendelet a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról

2014. augusztus 5.

Egy új NGM rendelet hatálybalépésével módosulnak a számla és a nyugta adóigazgatási azonosítási szabályai. A legfontosabb tartalmi változás, hogy 2014. október 1-jétől a vállalkozásoknak be kell jelenteniük az adóhatóság felé a számla kibocsátáshoz alkalmazott számlázási programjukat. A többi változásról cikkünkből tájékozódhat.