10 dolog, amit tudni kell online árurendeléskor

2014. szeptember 30.

Cikkünkban tíz +1 pontban szedtük össze, mit érdemes tudni az interneten külföldről rendelt áruk vásárlásáról, azok adózásáról, vámkötelezettségéről.

Így számolható el a munkába járás

2014. szeptember 23.

A munkába járással kapcsolatos költségek megtérítésével szinte minden munkáltató találkozik. Cikkünk célja a legfontosabb szabályok bemutatása, így többek között a munkába járás és a hivatali üzleti utak elhatárolása.

Így ellenőrzik a munkaidő-nyilvántartást

2014. szeptember 23.

A munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény rendelkezései alapján a hatósági ellenőrzés kiterjed a munka- és pihenőidőre a munkaviszonyra vonatkozó szabályban előírt rendelkezésekre.

Utazás 2015: kedvezmény a kiállítók számára

2014. szeptember 22.

Az Utazás kiállítás csapata extra kedvezménnyel készül a Turizmus Világnapjára.

Turizmus és Profit szakmai konferencia

2014. szeptember 19.

Új vezető, új hangsúlyok a turizmus irányításában.

Ennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2014. szeptemberében

2014. szeptember 19.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2014 szeptemberében alkalmazható üzemanyagárakat. 

Reklámadó: sok még a kérdőjel

2014. szeptember 17.

Péntekig kell reklámadót fizetniük a megrendelőként adóalannyá váló társaságoknak számos feltétel teljesülése esetén. Ami biztos: az augusztus 15-e előtt hatályba lépett szerződések alapján közzétett reklámok után nem keletkezhet adófizetési kötelezettség, viszont például egy hosszabb időtartamú keretszerződés kezelése továbbra is kérdéses.

Új helyettes államtitkár felügyeli a turizmust

2014. szeptember 15.

A Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára szeptember 9-ei hatállyal Dr. Ruszinkó Ádám.

Bemutatkoztak a hazai turizmus új irányítói

2014. szeptember 25.

A sajtó képviselői a szeptember 27-i Turizmus Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismerhették meg a hazai turizmusért felelős új vezetőket.

Élelmiszeripari befektetési lehetőség Szlovéniában

2014. szeptember 23.

2014. szeptember 16-án hivatalosan is meghirdették az egyik legnagyobb szlovén élelmiszeripari-vállalat, a Žito privatizációját.

A pénztárgép-beszerzés számlája szigorú számadású nyomtatvány-e?

2014. szeptember 23.

A gazdasági társaságokra és egyéb szervezetekre vonatkozóan a szigorú számadás alá eső nyomtatványok nyilvántartásának elvárt adattartalmát a nyugta adását biztosító pénztárgép és taxaméter alkalmazásáról szóló rendelet határozza meg (jelenleg a 23/2014. (VI.30.) NGM-rendelet.)

Protokollképzés utazási irodásoknak és üzletkötőknek

2014. szeptember 19.

A MUISZ képzése fontos azoknak, akik munkájuk során rendszeresen tárgyalnak kül- és belföldi partnerekkel, akvizíciós utakon, vásárokon, work shopokon vesznek részt.

Ennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2014. októberében

2014. szeptember 19.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2014 októberében alkalmazható üzemanyagárakat. 

Származási bizonyítvány - amikor fontos az áru eredete

2014. szeptember 18.

A származási bizonyítványt az exportőrök általában a vevő kérésére állítják ki. A dokumentum célja, hogy igazolja az áru eredetét, többnyire harmadik országba irányuló kereskedelem esetén, de előfordul hogy az Európai Unión belül is szükség van rá.

Milyen formában vállalkozzunk?

2014. szeptember 17.

Sokakat érdekel ez a kérdés és szeretnének minél több információt beszerezni a témáról. Milyen vállalkozási formát válasszak most induló tevékenységemhez? Az összehasonlításuk nagyon nehezen valósítható meg, mert a különböző adózási formák elemei eltérőek.