Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megtévesztő fizetési felszólítást kapott több vállalkozás is

2017. július 21.

Egy budapesti székhelyű gazdálkodó szervezet jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy az Intercontact Mérnökiroda Kft. (1037 Budapest, Bécsi út 85.; cégjegyzékszám: 01-09-285821; adószám: 25725528-1-41)  megtévesztésre alkalmas módon "számlát" küldött meg a megkereső gazdálkodó szervezet ügyfelének is, amelyben az Intercontact Mérnökiroda Kft. internetes adattárhely szolgáltatásért 126.000 Ft. megfizetését várja.

Magyar támogatási program a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére

2017. július 20.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a támogatási program összhangban áll az uniós állami támogatási szabályokkal

Cégkapu regisztráció, közeleg a határidő

2017. július 18.

Amit feltétlenül tudnia kell az érdekelteknek: 2017. augusztus 31-ig kötelező a Cégkapun történő regisztráció a gazdálkodó szervezeteknek, továbbá – az illetékesek hivatalos tájékoztatása szerint – a hivatalos és kötelező használatig, 2018. január 01-ig, történő regisztrációt az augusztusi időpontot követően nem fogják szankcionálni.

Kulturális és Kreatív Városok Figyelője

2017. július 11.

Az Európai Bizottság első alkalommal tette közzé új összehasonlító kutatása eredményét, mely 30 európai ország 168 városának adottságait szemlélteti a „kulturális élet”, a „kreatív gazdaság” és a „lehetőségeket teremtő környezet” szempontjából.

E-recept - novembertől jön a változás

2017. július 11.

A tesztidőszak elindult, novembertől pedig minden patikában kötelezővé válik az e-receptes rendszer használata.

Sikeres egyeztetés: MKIK a vendéglátás áfaváltozásáról

2017. július 6.

Az áfatörvény életszerű módosítását is javasolja többek közt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiuma. A testület július 4-én tartott ülésén a vendéglátás legfontosabb kérdéseit tárgyalta.

Az Európai Bizottság megalapozza a jövőbeli intézkedéseket az uniós fogyasztóvédelmi jog terén

2017. július 5.

Az Európai Bizottság jelentést készített az uniós fogyasztói és marketing szabályokról. Az eredmények azt mutatják, hogy az európai fogyasztók már erős fogyasztói jogokkal rendelkeznek, azonban van még mozgástér a javulásra például akkor, amikor e jogok érvényre juttatásáról van szó, vagy arról, hogy a digitális kor elvárásaihoz igazítják őket. A szabályok aktualizálásának a határokon átnyúlóan működő vállalkozások számára egyértelműbb jogi helyzetet is kell biztosítania.

Magánnyugdíj az EU-ban

2017. július 4.

Az Európai Bizottság egységes, európai uniós magánnyugdíj-szabályokra vonatkozó javaslatot mutatott be

A cégvásárlási lehetőségek jogi következményei

2017. július 20.

A cégvásárlások lehetséges módjai közül történő választás, bár üzleti kérdés, értelemszerűen eltérő jogi konzekvenciákat eredményez. Cikkünkben ezeket a lehetséges útakat járjuk körbe.

Eredeti vagy nem eredeti, ez itt a kérdés?!

2017. július 20.

A Magyar Borok Eredetmintázati Térképe Program partnerségi dokumentumát szerdán írta alá a Földművelésügyi Minisztérium és a Diagnosticum Zrt.

Pécsi Gazdasági Fórum a Kontakt-Elektronál

2017. július 14.

Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és Szabályozásért felelős Államtitkár részvételével Pécsi Gazdasági Fórumot tartott a Kamara Iparfejlesztési Bizottsága a Kontakt-Elektro Kft. telephelyén.

Az államtitkár előadása után a jelenlévők tehették fel kérdéseiket, folytattak megbeszéléseket, majd Hirth Ferenc ügyvezető és Csordás Antal fejlesztőmérnök vezetésével a gyár látogatására is lehetőség volt.

Pontosították az evát

2017. július 11.

Januártól hatályos új szabály, hogy a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatás összege csökkenti az eva alapját. Szintén januártól módosult az evázó egyéni vállalkozók magasabb járulékalapról történő választásának szabálya is. A friss adócsomag az osztalékelszámolás szabályain változtatott.

Fogyasztóvédelem a fogyasztókért? - tények és vélemények

2017. július 7.

Az Európai Bizottság közzé tette az EU fogyasztóvédelemről szóló irányelv állapotfelmérésének eredményét és értékelését – várják az Ön véleményét is!

Tájékoztató a kisadózó vállalkozásokat érintő változásokról

2017. július 6.

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2017. évi LXXVII. törvény (Módosító tv.) több ponton módosította a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvényt (a továbbiakban: Katv.). Cikkünkben ezen változásokat foglaljuk össze.

Uniós kék kártya: magasan képzett dolgozókat vár az EU

2017. július 4.

Folyamatosan öregszik Európa társadalma, ezért az Európai Parlament képviselői megszavazták az uniós kék kártya reformjáról szóló javaslatot, amelynek célja, hogy még vonzóbbá tegye az Európai Uniót a magasan képzett munkaerő számára.