Elkészült a BaranyaLand Turisztikai Klaszter honlapja

2014. július 17.

2014. július 17-től elérhető a BaranyaLand Turisztikai Klaszter honlapja a www.gyeredelre.hu címen.

Románia az egész EU-t lekörözte ipari növekedésben

2014. július 16.

Havi alapon 1,1 százalékkal csökkent, de éves alapon 1,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az Európai Unióban (EU) májusban, az EU statisztikai hivatala, az Eurostat hétfői közleménye szerint.

III. Országos Gunst András Portásverseny

2014. július 15.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége mint kezdeményező, a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületével együttműködve, 2014. őszén harmadik alkalommal ismét megrendezi az Országos Portásversenyt.

Májusban is népszerű volt a SZÉP Kártya

2014. július 11.

Májusban is nőtt a vendégéjszakák száma és a szállásdíj-bevétel szálláshelyeken. A Nemzetgazdasági Minisztérium továbbra is hangsúlyozza, hogy a belföldi turizmus motorja a SZÉP Kártya, amelynek kereskedelmi szálláshelyi felhasználása májusban 58%-kal nőtt tavalyhoz képest.

Számlázó program használatához kapcsolódó bejelentési kötelezettség

2014. július 8.

Az a vállalkozás, aki már most is számlázó programot használ, és idén október 1. után is szeretné azt használni, annak november 15-ig be kell jelenteni az adóhatóságnak a programmal kapcsolatos adatokat, derül ki a 2014.06.30-án megjelent NGM rendeletből.

Nappali tagozatos hallgatók foglalkoztatása

2014. július 1.

Számos kérdés vetődik fel a cégeknél a diákok nyári foglakoztatása kapcsán, hiszen nem egy szokványos munkaviszonyról van ilyenkor szó. 

Egyéni vállalkozás szüneteltetése ügyfélkapun keresztül

2014. július 1.

A vállalkozás szüneteltetésének idejére igen szigorú szabályok vonatkoznak.

Bemutatkozik a bükkösdi Ökopark

2014. június 26.

A zselici dombok és a szelídülő mecseki lankák találkozásánál egy igazi földi paradicsom rejtőzik az érintetlen erdőségek szívében. Szigetvár és környékének idegenforgalmi vonzerejében jelentős szerepet tölt be a 2012-ben Idegenforgalmi Díjjal kitüntetett a bükkösdi Ökopark.

Iratbetekintési jogok a nemzetközi adóügyekbe

2014. július 17.

Az adóellenőrzési eljárásokban egyre gyakrabban találkozunk azzal, hogy a NAV egy vagy több külföldi adóhatóságot keres meg a folyamatban lévő ügyben tisztázandó kérdések miatt.

Nyereményjátékok - verseny a fogyasztókért

2014. július 16.

A vállalkozások a nyeremények fogyasztókra gyakorolt vonzerejében bízva termékeik népszerűsítése érdekében különböző nyereményjátékokat hirdetnek meg. Az effajta promóciók természetesen költséget jelentenek a cég számára, mely költségek aszerint változnak, hogy milyen típusú vásárlásösztönző akcióról van szó.

Ujhelyi István az EP turisztikai alelnöke

2014. július 11.

Július 7-én délután, az Európai Parlament 46 tagú, turizmussal, közlekedéssel és infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó bizottsága a turizmusért felelős alelnökévé választotta Ujhelyi Istvánt.

Újabb rekord a belföldi turizmusban

2014. július 10.

Továbbra is lendületben van a belföldi turizmus, a Szallas.hu adatai alapján 10 százalék feletti volt a bővülés a második negyedévben 2013 hasonló időszakához képest. Nemcsak többször, de átlagosan többet is költöttünk, amiben a SZÉP-kártya felhasználása is kulcsszerepet játszott.

Fókuszban az együttműködés - BaranyaLand Klaszter ülés

2014. július 4.

Az előző év novemberében alakult BaranyaLand Turiszikai Klaszter július 2.-án tartotta soron következő ülését Siklóson.

Kötelezővé válhat a pozitív adóslista

2014. július 1.

A Magyar Bankszövetség legutóbbi sajtótájékoztatójában szó esett a pozitív adóslista kötelezővé tételéről is. Jelenleg úgy tűnik, hogy ezentúl a pozitív adóslistára való felkerülés magánszemélyek esetében is automatikus és nem az ügyfelek döntése lesz. Cikkünkben körbejárjuk , hogy mivel jár a listán való szereplés!

Zöld szálloda pályázatot hirdet az MSZÉSZ

2014. június 27.

Már lehet jelentkezni a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének „Zöld szálloda 2015-16” elnevezésű pályázatára.