Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526
27
28
293031    

Fagykár esetén is Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében a fagykár által sújtott agrárvállalkozások is teljes támogatásban részesülhetnek.

Mondja el véleményét! – Alkalmazna lányokat „fiús” munkakörökben?

A kamara a baranyai vállalkozások körében kérdőíves kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.

A teniszé a főszerep

Színvonalas összecsapások, ragyogó idő és remek kikapcsolódás jellemezték már eddig is a társasági sporteseményt. Ezekből várhatóan idén sem lesz hiány.

Tájékoztató az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatással kapcsolatos változásokról

2016. augusztus 25.

2016. augusztus 1-jén léptek hatályba a lakáscélú munkáltatói támogatást érintő változások. A módosítás lényege, hogy a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. rendeletnek a munkáltatói lakáscélú támogatások figyelembe vételekor releváns szabályai átkerültek a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvénybe (a továbbiakban: Szja törvény).

Vámfelfüggesztés és vámkontingens iránti kérelmek benyújtása

2016. augusztus 25.

A 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó iratok benyújtási rendje.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Egyéni vállalkozás szüneteltetése: bizonylatok megőrzése, újraindítás

2016. augusztus 24.

Mennyi ideig kell megőriznie a számláit, szigorú számadású nyomtatványait a szünetelő egyéni vállalkozásnak, s legkésőbb mikor lehet újraindítani a vállalkozást?

Változás a főtevékenységű gyakorlati képzőknek

2016. augusztus 24.

Szeptember elsejétől új rendelkezés lép életbe a szakképzési törvény alapján, mely befolyásolja, hogy egy gyakorlati képző hány tanulóval köthet új tanulószerződést.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2016. szeptemberében

2016. augusztus 23.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2016. szeptemberében alkalmazható üzemanyagárakat. 

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan!

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

„Az üzlet házhoz jön” – "Open4Business" nemzetközi üzletember találkozó Pécsett

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve 2016. szeptember 19-21 között Pécsett szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez.

Új rendelet a felvonók és biztonsági berendezéseinek biztonsági követelményeiről

2016. augusztus 25.

altA Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közlése szerint szeptember 7-i dátummal lép hatályba a felvonók és a felvonókhoz készült biztonsági berendezések biztonsági követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról szóló 28/2016. (VIII. 23.) NGM rendelet.

Időt nyerhetnek főtevékenységű gyakorlati képzők!

2016. augusztus 25.

Szeptember 1-én lép életbe a szakképzési törvénynek azon változása, amely a főtevékenységként gyakorlati képzést folytató vállalkozásokat korlátozza a megköthető tanulószerződések számában. Felhívjuk az érintett vállalkozások figyelmét arra, hogy a szeptember 1-én hatályba lépő, de szeptember 1. előtt megkötött tanulószerződéseknél a kamara nem vizsgálja azt a körülményt, hogy a szervezet főtevékenységű-e vagy nem, és a vállalkozásoknak sem kell erről nyilatkozni.

Ecset, festőhenger, létra

2016. augusztus 24.

„Ismersz egy jó festőt?” hangzik el gyakran a kérdés. Igen, röviden úgy hívjuk Őket „festő”, de ez a munkakör igen összetett, egyszerre több munkafolyamatért is felelős és e mellett szép és látványos szakma

„Tárt karokkal várjuk a hölgyeket!”

2016. augusztus 24.

A kamara kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát. A következő hetekben, a témát körüljárva, munkaadókat is megszólaltatunk. Interjúm alanya Ritter Krisztián, a Matro Kft. üzemvezetője.

Tanulmány az általános iskolások pályaválasztásáról

2016. augusztus 24.

2016-ban mi alapján döntenek jövőjükről a 7. osztályos tanulók? Milyen információk segítik őket a pályaválasztásban, továbbtanulásban. Többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az általános iskolák 7. osztályos tanulóinak részvételével készült országos tanulmányból.

Kötelező pályázati konzultáció, pályázói kedvezmények

2016. augusztus 23.

altKamaránk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vállalkozások számára fontos pályázati információk mielőbb eljuthassanak az önkéntes tagokhoz és a megye regisztrált vállalkozásaihoz egyaránt.

Pályázati tanácsadói kört működtetünk, akik a kamarához beérkezett pályázati igényekre gyorsan reagálnak - a pályázni kívánókat közvetlenül keresik meg a pályázati lehetőségekkel, az írásban jelzett elképzelések alapján.