Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
     
1
2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Legyen Ön az Év Felelős Foglalkoztatója!

Ösztönző, emberközpontú munkahely? – Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat!

Interfood and Drink és SIHRE kiállítás, vásár és üzletember-találkozó Szófiában

2016. szeptember 30.

2016. november 9 és 12 között Szófiában tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre az Interfood & Drink nemzetközi szakkiállítás és vásár és ezzel egyidőben rendezik meg a SIHRE c. Nemzetközi Vendéglátó Vásárt és Kiállítást is - Bulgária legjelentősebb hotel, étterem, catering és SPA felszerelés vásárát.

Mozgalmasan telt a szeptember a pályaválasztásban

2016. szeptember 30.

Ahogy elkezdődött a tanév, a kamara megkezdte a 40 állomásból álló pályaválasztási programsorozatát.

To Design 2016

2016. szeptember 29.

A Torinói Kereskedelmi Kamara és az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat szervezésében kerül sor a dizájnerek és gyártók nemzetközi találkozójára Torinóban, melynek célja, hogy a kreatív ipar szereplői egymásra találjanak, és üzleti kapcsolatokat építsenek.

Változik az „IP Translator” végrehajtásáról szóló 2014. február 20-ai közös közlemény

2016. szeptember 29.

Az Európai Unió Védjegy Rendelete (2015/2424 EUTMR) 28. cikkének (5) és (8) bekezdései alapján azon védjegyek, amelyek az általános kifejezéseket – beleértve a Nizzai Osztályozás fejezetcímeiben szereplő általános kifejezéseket is - tartalmazzák, azok használatát az átmeneti időszak lejártát követően úgy kell értelmezni, hogy abba a kifejezés szó szerinti jelentése által egyértelműen jelölt minden áru vagy szolgáltatás beletartozik.

Női minták, irányváltások – együtt könnyebben

2016. szeptember 28.

A közelmúltban alakult több kamaránál is a női vezetőket, menedzsereket és vállalkozókat tömörítő üzleti klub. A héten a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony klubja látogatta meg kamaránkat és két térségi női vállalkozást.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2016. októberében

2016. szeptember 27.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2016. októberében alkalmazható üzemanyagárakat. 

Exportra fel!

2016. szeptember 26.

2016. október 13-án az Exim szervezésben a Corso Hotelben megrendezésre kerül az Exportra fel! Exportélénkítő Fórumsorozat – Pécs c. konferencia, melyre a szervezők tisztelettel várnak minden érdeklődőt.

Új tagok, együttműködés és tervezés a 10. Humán Klubülésen

2016. szeptember 30.
PBKIK Humán Klub
PBKIK Humán Klub

Az ősz a változás évszaka. Kamarai választások, új tagok felvétele, és az őszi program megbeszélése volt a fő téma szeptember 27-én. Új színt hozott a MyPro Consulting, a Harman Professional és a PBKIK Üzletasszony Klubja vezetőinek bemutatkozása. Novemberben nyílt klubülés lesz!

Ismét Magyar Kézműves Remek címet kapott a Csoko-Láda

2016. szeptember 30.

Míg tavaly a "Kulturális értékeink csokoládén" sorozatért vehette át a Magyar Kézműves Remek elismerést, addig idén a kézzel készített ünnepi csokoládékért kapta meg a minősítést szeptember végén Debrecenben a kamarai tagunk, a Csoko-Láda Kft.

 

Tájékoztatási kötelezettségek a gyakorlati képzésben

2016. szeptember 30.

A szakképzési törvény előírja a szak- és gyakorlati képzésben résztvevők számára az azonnali értesítést és informálást a többi fél felé bármilyen változás, észrevétel, bejelentés kapcsán. A tanulók hiányzásaival, előmenetelével, szakmai haladásával és annak dokumentálásával kapcsolatos információcsere a felek számára folyamatos feladatot jelent.

 

Tájékoztató az új fodrász-kozmetikus képzésekről

2016. szeptember 29.

A Pécsi SZC Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolákja a kamara közreműködésével konzultációt szervez október 3-án 15 órakor a fodrász és kozmetikus képzőhelyek számára.

Esedékes a tanulói juttatás kötelező emelése

2016. szeptember 29.

Szeptember elsejével újabb tanulmányi félévváltás történt, a tanulószerződésben foglalt szempontok szerint meg kell vizsgálni a tanulók előző félévben nyújtott teljesítményét és ennek megfelelően végrehajtani az emelést. Annak a tanulónak, aki a félévet nem teljesítette sikeresen, nem jár emelés.

Növekvő kiskereskedelmi forgalom az EU-ban

2016. szeptember 27.

Éves összevetésben 3,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az Európai Unióban – jelentette az Eurostat. Az üzemanyagok forgalma az unió egészében 3,8 százalékkal nőtt, a „nem élelmiszer” kategóriában 4,3, az „élelmiszer, ital, dohány” kategóriában 2,2 százalékos volt az emelkedés.

Hatékony korrózióvédelem - hogyan?

2016. szeptember 27.
altKamaránkat megkereste a Magyar Tűzihorganyzók Szervezete egy rendezvényjavaslattal, tűzihorganyzott acélszerkezetek és bevonatok tervezési és gyártási irányelveiről, szabványairól.

Változik a pihenőidő szabályozása

2016. szeptember 26.

A Munka Törvénykönyve (Mt.) hatályos rendelkezései értelmében a munkaidő-beosztást úgy kell elkészíteni, hogy a munkavállaló részére a napi munkájának befejezése és a következő napi munkakezdés között a legalább 11 óra egybefüggő pihenőidő biztosítva legyen, így biztosítva az egészséges és biztonságos munkavégzés körülményeit.