Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására (NFA-2017-KKV)

2017. július 29.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

Open4Business Üzletember Találkozó és Konferencia Pécs 2017. október 4-6.

2017. április 12.

A tavaly ősszel megrendezett esemény sikerei és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén újra lehetőséget biztosítsanak a magyar és szomszédos országok vállalkozóinak partnerségek, üzleti kapcsolatok kialakítására.

 

Wimbledon után

2017. július 11.

Idén immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Kamara Kupa társasági teniszverseny szeptember 2-án a Pécsi Elektromos SE pályáin.

Itt a miniszteri rendelet: ezt kell beleírni a pénzmosási szabályzatba I. rész

2017. augusztus 21.

Megjelent a nemzetgazdasági miniszter rendelete azoknak a belső szabályzatoknak a kötelező tartalmi elemeiről, amelyeket a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvények alapján kell elkészíteniük a kötelezetteknek. A jogszabály a Magyar Közlöny augusztus 3-ai számában volt olvasható.

Ön tudja, hogy mi az a fogalkoztatási radar?

2017. augusztus 17.
Jobdeveloper
Jobdeveloper

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz a Job Developer elnevezésű EU-projektben, melynek célja az, hogy impulzusokat adjon az Európában magas fiatalkori munkanélküliség mérséklésére, az egyes országokban a szakmai (tovább)képzés és a pályaválasztási tanácsadás munkaerőpiac követelményeihez való igazításával.

Legyen Ön is ács mester! – Jelentkezzen most!

2017. augusztus 17.

Szeptemberben ács, állványozó mesterképzés indul a kamarában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 1.

Hiányos a tb-kiskönyv, hogyan lehet igazolni az előző munkaviszonyokat?

2017. augusztus 16.

Mit tehet a munkavállaló, ha a korábbi munkáltatói ugyan bejelentették a foglalkoztatását, de tb-igazolványt ("kiskönyvet") nem kapott?

Kik dolgozhatnak idén augusztus 20-án?

2017. augusztus 15.

Idén augusztus 20-a vasárnapra esik. A vasárnapra vagy a munkaszüneti napra vonatkozó munkajogi szabályok érvényesek?

Jelentkezzen a DesignPécsre!

2017. július 12.

Idén 2017. szeptember 29. és október 8. között negyedik alkalommal szervezi meg a kamara együttműködő partnereivel (intézmények, vállalkozások) a DesignPécs rendezvénysorozatot, mely a Design Hét Budapest kísérőrendezvénye.

KKV Akadémia a versenyképesebb vállalkozásokért

Segítene? Tanácsot adna? Képezne? A napokban minden önkéntes kamarai tagvállalkozást megkeres a kamara. Amennyiben a KKV szektorban tevékenykedő vállalkozások és munkatársaik fejlesztéséhez szellemi termékeivel, szaktudásával, szakmai segítségnyújtással hozzájárulna, úgy várjuk támogató szolgáltatásait.

100 millió forint az agrár Széchenyi kártyában igényelhető maximális hitelösszeg

2017. augusztus 21.
Az Agrár Széchenyi kártya keretében a maximális hitelösszeg duplájára emelése mellett idén a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett gazdák ismét kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak.

Az osztott munkaidő bevezetésének öt korlátja

2017. augusztus 21.

Az osztott munkarendben dolgozó munkavállalók egy munkanapjukon két nagyobb részletben teljesítik a munkaidejüket, s közben egy hosszabb pihenőidőt kapnak. Egy ilyen beosztási rendszer komoly tehertétel lehet a munkavállaló életszervezésére nézve. A munkajog ezért öt fontos korlátozó szabállyal igyekszik kiegyensúlyozni a felek érdekeit.

Év Felelős Foglalkoztatója 2017

2017. augusztus 17.

Ösztönző, emberközpontú munkahely? Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat!

Közeleg a határidő! - Megszűnő tanulószerződések

2017. augusztus 17.

A kamara munkatársai elkezdték értesíteni azokat a saját bevallásuk szerint főtevékenységű gyakorlati képzőket, akiknél a kilencedik évfolyamon kötött tanulószerződések augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnnek. Az érintett cégek elektronikus és személyes tájékoztatást is kapnak a szükséges teendőkről és lehetőségekről.

Találjon üzleti partnert Ön is!

2017. augusztus 15.

Megkezdődött az Open4Business konferencia és üzletember találkozó honlapján a kétoldalú tárgyalások foglalása.

Koreai üzleti delegáció Budapesten

2017. augusztus 14.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének felhívását tesszük közzé, melyben lehetőséget biztosítanak 9 koreai céggel való találkozásra. A delegáció tagjai sokféle iparágat képviselnek, az alábbi áttekintőtáblázat mellett bővebb információ letöltésére is lehetőség van.