Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242527282930
31      

Konjunktúra felmérés 2016. október - Számítunk véleményére!

2016. október 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A vizsgálatban alkalmanként 2 500 - 3000 kis-, közepes- és nagy magyarországi cég vesz részt. 

Minden, amit tudni kell a szakmai programkövetelményekről

2016. október 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kamaránkkal együttműködve a szakmai programkövetelmény javaslat szakszerű összeállítása céljából regionális tájékoztató rendezvényt szervezett október 25-én.

Változik a munkába járás költségtérítése

2016. október 25.

2017. január 1-jétől nő a munkába járás költségtérítésének mértéke, ami a munkaerő mobilitásának elősegítését célozza. A módosítás lényege, hogy a saját gépkocsival munkába járók költségtérítése a 9 Ft/km helyett 15 Ft/km lesz. 

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap novemberben

2016. október 24.

A nyílt nap célja a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakulásának segítése, a munkáltatók jogkövető magatartásának támogatása.

Bővített ügyfélfogadás a Komlói irodában

2016. október 21.

Új munkatárssal gyarapodott a kamara Komlói irodája

Választások – változások a Siklósi Városi Elnökségben

2016. október 21.

A szeptember 20-i Baranya megyei kamarai választáson megválasztották a siklósi kamarai szervezet elnökét és elnökségét.

Német-Magyar Gazdasági Fórum

2016. október 21.

A Budapest-Nürnberg repülőjárat indítása alkalmából Német-Magyar Gazdasági Fórumot szervez Nürnberg Város Önkormányzata, Magyarország Nürnbergi Tiszteletbeli Konzulátusa, az Airport Nürnberg, a Ryanair és az NZP NAGY LEGAL 2016. november 24-én 9.30 órától Nürnbergben.

Fokozott érdeklődés az Agrár Széchenyi Kártya iránt

2016. október 20.

Szigetvár térségében az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az érdeklődés a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció, az Agrár Széchenyi Kártya iránt.

Gyártok, forgalmazok, szállítok

2016. október 14.

Kapott már bírságot szállítmányozás során? Szállítana az EU-n kívül? Kiállít és visszahozná termékét vámfizetés nélkül? Ezekre a kérdésekre is választ kap a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szállítmányozás szakmai napján 2016. november 9-én.

Pályázati Tájékoztató Fórum

2016. október 25.

A Magyarország - Horvátország Együttműködési Programjának kis- és középvállalkozások versenyképességét támogató részéről valamint a Vidékfejlesztési Program releváns pályázatairól tartunk tájékoztató fórumot, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.

Katás vállalkozó számlanyitása: kell vagy sem, forint vagy deviza?

2016. október 24.

Katás egyéni vállalkozónak szükséges-e külön vállalkozói folyószámlát nyitnia, illetve fenntartania, amennyiben két pénznemben (forint, illetve euró) várható bevétel? Számlázás esetén használható-e a lakossági folyószámla? A bevételi nyilvántartásnál kell-e havi számlakivonatot mellékelni? Szükséges-e a számlakivonatokat megőrizni?

Közösen a szakképzés minőségéért

2016. október 21.
PBKIK Angster szakmai fórum
PBKIK Angster szakmai fórum

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával szakképzési fórumot tartott a gépipari és az erősáramú szakképzést folytató gyakorlati képzők számára.

Pályaválasztási hét Mohácson

2016. október 21.

Míg csütörtökön az Ifjúsági Centrumban került megrendezésre a Mi a Pálya? pályaválasztási kiállítás, és szakmabemutató, addig a mai napon a Kisfaludy Károly Gimnáziumban kerül sor pályaválasztási program keretében szakmabemutatókra.

Az Europass keretrendszer felülvizsgálata

2016. október 21.

Az Európai Bizottság javaslatot fogadott el az Europass keretrendszerről szóló határozat felülvizsgálatáról. Az Europass olyan eszközök és szolgáltatások összessége, amelyek a készségek és képesítések átláthatóságát hivatottak növelni Unió-szerte.

Változtak a személyi jövedelemadó rendszerében a kiküldetésre vonatkozó szabályok

2016. október 21.

A személyi jövedelemadó törvény módosításának következtében 2016. augusztus 1-jei hatállyal változott a kiküldetés fogalma.

Generációk találkozása: gyengeségek, erősségek, lehetőségek és veszélyek

2016. október 20.

Ha a tudás megvan a régi munkatársban és az újban is: a gyakorlat a régi mellett szól, a gyorsaság az új mellett... remekül kiegészítenék egymást... és mégsem működik valami... Van-e gazdasági vonzata, ha a más-más korú munkavállalóink nem értik meg egymást?
Az új munkavállaló változtassa meg a hozzáállását, vagy lehet-e a vállalati kultúrát alakítani az új belépők viselkedési mintái szerint? Mely ágazatokban a legszembetűnőbb a különbség?

A PBKIK Humán Klub által szervezett workshop a generációs konfliktusokból eredő kérdésekre kíván válaszokat adni 2016. november 10-én, Pécsett.