Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi projekttalálkozó Pécsett

2018. január 11.

2018. március elején kerül megrendezésre Pécsett, valamint Komló városában a vidéki kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 azonosítószámú REFREsh projekt nemzetközi találkozója.

Sikeresen lezajlott a Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap

2017. december 6.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot szervezett 2017. december 6-án szerdán, a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

REFREsh fókuszcsoport találkozó és workshop

2017. november 20.

A programon -melyre Komlón, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben került sor- az előzetesen együttműködésre felkért ipari, kreatív ipari szereplők vettek részt. A találkozó témája a projekt megismerése, valamint a régió elemzése volt.

Teljesítménybér igen vagy nem?! – az Ön véleményét is kérjük

2017. november 7.

A pécsi Crosssec Solutions Kft. – a PBKIK tagja – olyan szoftverek fejlesztésével foglalkozik, melyek megkönnyítik a vállalkozások mindennapjait a kommunikáció, az adatgyűjtés és -tárolás, illetve adatelemzés szempontjából. A következő projekt keretein belül olyan megoldást készítenek, amely segítséget nyújt a cégek számára a bérszámfejtést és munkaügyi nyilvántartást, valamint a teljesítménybérezést érintő folyamatokban és gyakorlatokban.

Sikeresen lezajlott a szeptember 27-i munkavédelmi nyílt nap

2017. szeptember 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi nyílt napot szervezett 2017. szeptember 27-én szerdán, a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

Klubülés egy jó kávé mellett

2017. június 29.

Izgalmas csoportmunkával dolgozott a Humán Klub, amikor az áprilisi konferencia résztvevőinek visszajelzéseit alapul véve elkezdte összegezni a tapasztalatokat, és kiválasztotta azokat a témákat, melyeket a legtöbben találtak érdekeseknek. A június 28-i összejövetelen három javaslat megvitatására került sor a Pernyéz Zsuzsa által behozott World Café módszerrel.

A közösségépítő vezető - a II. Humánkonferencia legnagyobb tanulsága

2017. április 19.
Héder Sándor - Forlong
Héder Sándor - Forlong

A 2017-es Humán Konferencia legnagyobb tanulsága számomra, hogy közösségépítő vezető tudja megtartani az értékes munkaerőt és sikerre vezetni csapatát, cégét!

A "vonzó és a taszítóerő", "a vezetők felelőssége és lehetősége", "a boldogság tanulható"... Héder Sándor, a Forlong trénerének szubjektív beszámolója olvasható a 2017. április 11-én megtartott II. Humán Konferenciáról.

Már csak 11 nap a Humán Konferenciáig - Pécs

2017. március 30.

Tavaly befogadóképessége határát átlépte a Pécsi Kereskedelmi Központ nagyobbik rendezvényterme, amikor 1 híján 100 fő próbált meg beférni.

Úgy tűnik, idén is jó esély van arra, hogy teltházas rendezvényt szervez a PBKIK Humán Klub, összefogva az IFKA csapatával: bár később nyílt meg a jelentkezési felület, máris harmincnál több jelentkező van, és csaknem ugyanennyien ígérték.

Hogy miről szól majd a nap, az a cikkre kattintva olvasható el!

Előrejelzés 2018-ra

2017. december 13.

2017. december 13-án megjelent a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése a 2018-as évre vonatkozóan.

18. PBKIK Humán Klubülés

2017. november 24.

Ezen a télen sem fognak unatkozni a klubtagok: novemberben már gőzerővel zajlott a 2018-as, harmadik Humán Konferencia témáinak előkészítése. A szervezőbizottságban komoly szerepet vállalt a klub több tagja is.

Sikeresen lezajlott a Gazek Safety Expert zuhanásbiztonsági nyílt napja

2017. november 16.

A nyílt nap keretén belül a vidéki városok közül elsőként Pécsett mutatta be a Gazek Safety Expert az országban egyedülálló Mobil Oktatóeszközét.

Ismét “Családbarát Munkahely” a Webstar Csoport

2017. október 12.

A Webstar Csoport Kft. számára a hivatalos elismerés mellett, amely az egész éves családbarát programot pénzügyileg is támogatja, legalább ennyire fontos kollégáik lelkesedése, pozitív visszajelzése. A családbarátság jegyében az elmúlt években megvalósított szervezetfejlesztési és kommunikációs program után 2017-re a hangsúlyt az egészségmegőrző és sportprogramokra helyezték. Ennek eredményeképpen immár ötödik alkalommal nyerték el a kitűntető címet. A PBKIK tisztelettel gratulál önkéntes kamarai tagjának!

Szakmunkáshelyzet, minimálbér és elvárások

2017. szeptember 18.

E témák voltak a 17. Humán klubülés fókuszában a szeptemberi találkozón. Miután mindenkit érintő kérdésekről volt szó, így az érdeklődés sem maradt el. A moderált beszélgetéseket a Jobcapital és a Pannon-Work szakértői segítették. A cél a tapasztalatcserén túl természetesen az is volt, hogy előkészítse a 2018. évi Humán Konferenciát. Új tagjelöltek, tagok bemutatkozására is sor került: Egresné Kenyeres Csilla, Zsilák Etelka (G-Tantusz Bt.), Sabján Eszter és Mátyus Lilla (Crosssec Solutions Kft.). Az ülésen készült jegyzetek a klubtagok számára érhetők el.

20 éves a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)

2017. június 13.

A PMSZ 20. születésnapja alkalmából, a szövetségért végzett munkájáért elismerésben részesítette a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai és KKV-fejlesztési bizottsági tagját, a Humán Klub elnöki tisztségét is betöltő Ódorné Kovács Ildikót.

A pénz önmagában nem elég a munkaerő megtartásához - sikeres volt a II. Dél-dunántúli humán konferencia a kamarában

2017. április 13.

Kiürült a munkaerőpiac, kevés a munkavállaló, a jó szakember a régióban, a vállalkozásvezetők és a HR szakemberek az új munkatársak toborzása helyett a már meglévők megtartására fókuszálnak. De miként, milyen eszközökkel lehet a cégeknél tartani a dolgozókat? – ezt a kérdést járták körbe előadásokkal, jó példákkal, felmérések tapasztalataival, szekcióülésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel a régió humánerőforrás-szakemberei, cégvezetői, meghatározó gazdasági szereplői a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja által szervezett II. Dél-dunántúli humán konferencián április 11-én. A rendezvény társszervezője az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. volt.

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról

2017. március 14.
PBKIK Humán Klub
PBKIK Humán Klub

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.