Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeresen lezajlott a Gazek Safety Expert zuhanásbiztonsági nyílt napja

2017. november 16.

A nyílt nap keretén belül a vidéki városok közül elsőként Pécsett mutatta be a Gazek Safety Expert az országban egyedülálló Mobil Oktatóeszközét.

Ismét “Családbarát Munkahely” a Webstar Csoport

2017. október 12.

A Webstar Csoport Kft. számára a hivatalos elismerés mellett, amely az egész éves családbarát programot pénzügyileg is támogatja, legalább ennyire fontos kollégáik lelkesedése, pozitív visszajelzése. A családbarátság jegyében az elmúlt években megvalósított szervezetfejlesztési és kommunikációs program után 2017-re a hangsúlyt az egészségmegőrző és sportprogramokra helyezték. Ennek eredményeképpen immár ötödik alkalommal nyerték el a kitűntető címet. A PBKIK tisztelettel gratulál önkéntes kamarai tagjának!

Szakmunkáshelyzet, minimálbér és elvárások

2017. szeptember 18.

E témák voltak a 17. Humán klubülés fókuszában a szeptemberi találkozón. Miután mindenkit érintő kérdésekről volt szó, így az érdeklődés sem maradt el. A moderált beszélgetéseket a Jobcapital és a Pannon-Work szakértői segítették. A cél a tapasztalatcserén túl természetesen az is volt, hogy előkészítse a 2018. évi Humán Konferenciát. Új tagjelöltek, tagok bemutatkozására is sor került: Egresné Kenyeres Csilla, Zsilák Etelka (G-Tantusz Bt.), Sabján Eszter és Mátyus Lilla (Crosssec Solutions Kft.). Az ülésen készült jegyzetek a klubtagok számára érhetők el.

20 éves a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)

2017. június 13.

A PMSZ 20. születésnapja alkalmából, a szövetségért végzett munkájáért elismerésben részesítette a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai és KKV-fejlesztési bizottsági tagját, a Humán Klub elnöki tisztségét is betöltő Ódorné Kovács Ildikót.

A pénz önmagában nem elég a munkaerő megtartásához - sikeres volt a II. Dél-dunántúli humán konferencia a kamarában

2017. április 13.

Kiürült a munkaerőpiac, kevés a munkavállaló, a jó szakember a régióban, a vállalkozásvezetők és a HR szakemberek az új munkatársak toborzása helyett a már meglévők megtartására fókuszálnak. De miként, milyen eszközökkel lehet a cégeknél tartani a dolgozókat? – ezt a kérdést járták körbe előadásokkal, jó példákkal, felmérések tapasztalataival, szekcióülésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel a régió humánerőforrás-szakemberei, cégvezetői, meghatározó gazdasági szereplői a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja által szervezett II. Dél-dunántúli humán konferencián április 11-én. A rendezvény társszervezője az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. volt.

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról

2017. március 14.
PBKIK Humán Klub
PBKIK Humán Klub

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.

Humán Klubtagok: "egymással szemben", de csak látszólag!

2017. január 20.

Valójában egymást erősítik még a konkurensek is! A 12. klubülésen a tagok megvitatták, egyeztették egymással az idei Humán Konferencia koncepció- és programtervet. A tavalyihoz hasonlóan idén is aktuális témával készülnek a szakértők. Várhatóan új partner bevonására is sor kerül. A szakmai kérdéseket Ódorné Kovács Ildikó klubelnök koordinálja.

X Y Z generációk a munkahelyen: bevonzani, motiválni, megtartani

2016. november 11.

Tekintsünk partnerként a Z generációra, amely most jelenik meg a munkahelyeken, mert ők olyan készségekkel rendelkeznek, amelyekkel a korábbi nemzedékek nem. Ha jól használjuk a virtuális otthonosságukat, határozottságukat, kreativitásukat, akkor kevesebb lesz a többi generációval a konfliktusuk - erről is beszélt a témában könyveket is író Schäffer Beáta jogi szakokleveles közgazdász, business coach a kamara Humán Klubja által szervezett Generációs konfliktusok workshopon 2016. november 10-én.

Teljesítménybér igen vagy nem?! – az Ön véleményét is kérjük

2017. november 7.

A pécsi Crosssec Solutions Kft. – a PBKIK tagja – olyan szoftverek fejlesztésével foglalkozik, melyek megkönnyítik a vállalkozások mindennapjait a kommunikáció, az adatgyűjtés és -tárolás, illetve adatelemzés szempontjából. A következő projekt keretein belül olyan megoldást készítenek, amely segítséget nyújt a cégek számára a bérszámfejtést és munkaügyi nyilvántartást, valamint a teljesítménybérezést érintő folyamatokban és gyakorlatokban.

Sikeresen lezajlott a szeptember 27-i munkavédelmi nyílt nap

2017. szeptember 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi nyílt napot szervezett 2017. szeptember 27-én szerdán, a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

Klubülés egy jó kávé mellett

2017. június 29.

Izgalmas csoportmunkával dolgozott a Humán Klub, amikor az áprilisi konferencia résztvevőinek visszajelzéseit alapul véve elkezdte összegezni a tapasztalatokat, és kiválasztotta azokat a témákat, melyeket a legtöbben találtak érdekeseknek. A június 28-i összejövetelen három javaslat megvitatására került sor a Pernyéz Zsuzsa által behozott World Café módszerrel.

A közösségépítő vezető - a II. Humánkonferencia legnagyobb tanulsága

2017. április 19.
Héder Sándor - Forlong
Héder Sándor - Forlong

A 2017-es Humán Konferencia legnagyobb tanulsága számomra, hogy közösségépítő vezető tudja megtartani az értékes munkaerőt és sikerre vezetni csapatát, cégét!

A "vonzó és a taszítóerő", "a vezetők felelőssége és lehetősége", "a boldogság tanulható"... Héder Sándor, a Forlong trénerének szubjektív beszámolója olvasható a 2017. április 11-én megtartott II. Humán Konferenciáról.

Már csak 11 nap a Humán Konferenciáig - Pécs

2017. március 30.

Tavaly befogadóképessége határát átlépte a Pécsi Kereskedelmi Központ nagyobbik rendezvényterme, amikor 1 híján 100 fő próbált meg beférni.

Úgy tűnik, idén is jó esély van arra, hogy teltházas rendezvényt szervez a PBKIK Humán Klub, összefogva az IFKA csapatával: bár később nyílt meg a jelentkezési felület, máris harmincnál több jelentkező van, és csaknem ugyanennyien ígérték.

Hogy miről szól majd a nap, az a cikkre kattintva olvasható el!

Valentin napi klubülés: szerették a témát

2017. február 15.

Jól sikerült a tapasztalat-megosztás a PBKIK Humán Klub 13. ülésén! A tagok előzetesen megbeszélték, hogy több problémafelvetést, jó gyakorlat- vagy tapasztalat-megosztást, élethelyzetről szóló beszámolót szeretnének, melyet konstruktív vita követ. Az első alkalommal Héder Sándor (Forlong Bt.) esetét beszélték át Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna vezetésével, aki az Action Learning módszerével segített feldolgozni a témát.

Önértékelés, -fejlesztés és fesztivál hangulat márciusban

2016. december 15.

Önkéntes kamarai tagunk, a D-LAB Consulting ügyvezető-szakértője, Dobay Balázs nemrég számolt be arról a sikeres előrendezvényről, mely a 2017. márciusára tervezett Womanity Fesztivált harangozta be. "Ne szabotáld többé a jövődet! A coaching segít elfogadnod saját valóságod" címmel interjú is készült, melyből az alábbiakban idézünk.
A Womanity fesztiválon kiállítóként jelennek majd meg a kanadai Rayner Intézettel, mely egy magyarul is elérhető, online Coach képzést nyújtó, nemzetközi szervezet. A módszertan forrása a sokszor a coaching szakma bölcsőjének is nevezett észak-amerikai kontinens.

Hétfőig még lehet jelentkezni: Generációs Konfliktusok Workshop - X Y Z generációk a munkahelyen

2016. november 3.

Hatékony, de dolgozóbarát munkahely... vezetői típusok és a különböző generációkból kiváltott hatás: motivál vagy demotivál? A szakirodalom mellett gyakorlati tapasztalatok napjaink egyik legégetőbb munkaerő-piaci problémájára.
A jövő csütörtöki rendezvényre a meghosszabbított jelentkezési határidő november 7. hétfőig érvényes.