Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szlovákia az EU Tanácsának soros elnöke

2016. július 1.

2016. július 1-jén Szlovákia vette át az EU Tanácsának soros elnökségét, melyre egy olyan időszakban kerül sor, amikor az EU-nak eddig példa nélkül álló helyzettel - egy tagország kilépésével - kell megbirkóznia, ami azonnali belső reflexiót követel meg az EU-tól. 

Hogyan találjunk üzleti partnert külföldön?

2017. január 12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara külügyi tevékenysége igen sokrétű volt 2016-ban, és a tervek szerint idén is igen sűrű lesz a nemzetközi partnerkesési aktivitás a vállalkozók számára.

A Szakmai Készségek Európai Hete

2016. december 20.

Az Európai Bizottság 2016. december 5. és 9. között első alkalommal rendezte meg a Szakmai Készségek Európai Hetét Brüsszelben és Európa-szerte.

Okos zár, színes fólia, táska és alumínium logó készítők kerestetnek - POD ajánló

2016. december 15.

A nemzetközi piacra induló, ott partnereket kereső cégek számára ideális az Enterprise Europe Network folyamatosan frissülő, díjmentesen használható adatbázisa a Partership Opportunity Database.

Az alábbiakban néhány üzleti ajánlat rövid leírása található magyar nyelven. További információkért látogasson el a http://pod.pbkik.hu oldalra, és ott a „tallózás a profilok és rendezvények között” fülre kattintva a keresőmezőbe írja be az ajánlat POD referenciaszámát. A teljes üzleti ajánlatokat itt angol nyelven olvashatja.

Nem ma kezdték, és jól kifőzték a KOHÓ-ban!

2016. december 8.

Jubileumi klasztertalálkozót tartott tegnap a Kreatív Ipari Klaszter, megalakulásának 10 éves, és a KOHÓ Co-Working House megnyitásának 5. évfordulója alkalmából.

A rendezvényre a klasztertagok, támogatók és volt munkatársak részvételével a Pécsi Kereskedelmi Központban került sor.

Az Európai Beruházási Terv megerősítésére van szükség

2016. november 30.

Az európai beruházási terv igen hasznos eszköznek bizonyult az európai beruházási szint fenntartható növekedésének ösztönzése terén. Az első pilléren belül a KKV-kra vonatkozó keret piaci felhasználása kiemelkedően gyors volt, messze felülmúlta a várakozásokat.

Önindító – Ön merre indulna?

2016. november 30.

Van egy jó ötletünk, kicsit már képeztük is magunkat, rájövünk, hogy a termékünk, szolgáltatásunk az országon kívül is megállná a helyét. Merre induljunk? Hogyan? Mennyibe kerül? Biztosan jó az irány?

Környezetvédelmi díj a „zöld” üzleti megoldásokkal előálló európai vállalkozásoknak

2016. november 18.

Az Európai Bizottság az Európai Vállalkozások Környezetvédelmi Díjával jutalmazza azon vállalkozásokat, amelyek – bármilyen ágazatról is legyen szó – élen járnak az ökoinnovációs módszerek alkalmazása és az ökoinnovációs termékek előállítása terén.

Új időszak, új arcok, magas igény az Enterprise Europe Network-ben

2017. január 13.

Idén januártól új periódus kezdődött az Enterprise Europe Network (EEN) számára. A tavaly év végi kamarai választások után bekövetkezett változásokat most újabbak követték. Az egész – 63 országot lefedő – hálózatban átalakulás zajlik. Ez a dél-dunántúli képviseletért felelős pécsi irodát is érinti. Bár még csak az év 2. hetét zárjuk, az ügyfelek, és így a kollégák aktivitása is kiemelkedően magas.

Magyar díjazott a digitális készségeket legjobban fejlesztő európai projektek között

2016. december 20.

Az Európai Bizottság kiosztotta a Digitális Készségek Díj 2016. évi négy nyertesének járó jutalmakat.

Körkép az uniós és magyar KKV-k helyzetéről

2016. december 15.

Az Európai Bizottság 2016. november 26-án tette közzé az európai KKV-k teljesítményét értékelő idei jelentését (SME Performance Review 2016), kiegészítve azt a kisvállalkozói intézkedéscsomag (Small Business Act/SBA) megvalósításáról szóló országos összefoglalókkal.

Követek viszik az EEN jó hírét

2016. december 15.

Az Enterprise Europe Network (EEN) magyar konzorciuma által létrehozott Követ program 2013-ban indult. Új követeinek kinevezésére 2016. december 13-án került sor. A Dél-Dunántúlon Keresnyei János, majd Orosz Norbert után most Herbály István vállalta a feladatot.

Új üzleti igények az Enterprise Europe Network adatbázisából

2016. december 1.

“Francia, vezeték nélküli kommunikációval foglalkozó cég keres új technológiai megoldásokat és kiegészítőket. Európai országok vállakozásainak jelentkezését várják franciaországi beszállítóként, disztribútori vagy Kereskedelmi megállapodás keretében.”

Ilyen és ehhez hasonló angol nyelvű, a piac egészét felölelő üzleti, technológiai és Kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati igények és ajánlatok várják az érdeklődőket a http://pod.pbkik.hu weboldalon.

WATIFY - a vállalkozások digitális fejlődését támogató platform

2016. november 30.

A WATIFY az Európai Bizottság által támogatott nonprofit kezdeményezés, amelynek keretében a vállalkozók elmondják, hogyan miként lettek úrrá kétségeiken saját vállalkozásuk beindítása vagy digitalizálása közben.

POD – újabb külföldi üzleti ajánlatok bútorok, biztonságtechnika, IT területén

2016. november 23.

A nemzetközi piacra induló, vagy már ott tevékenykedő, de további partnereket kereső cégek számára ideális az Enterprise Europe Network folyamatosan frissülő, díjmentesen használható adatbázisa a Partership Opportunity Database. A csatolt mellékletekben öt üzleti ajánlat rövid leírása található magyar nyelven.