Üdvözöljük a

A jövő záloga a tanulóképzés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A jövő záloga a tanulóképzés

Szerző: Sz.K.| | 2012. március 5.

A GLT Delta Épületgépészeti Kft. munkatársainak nagy része a cégnél sajátította el a szakma alapjait. Vannak közöttük olyanok is, akik másod-szakmát is itt szereztek, a tulajdonosok ugyanis nagy hangsúlyt helyeznek dolgozóik folyamatos képzésére.

 A GLT Delta Kft. elődje a Termovill Gmk. több mint húsz esztendővel ezelőtt alakult. A társaság ebben a formában működött egészen 1991-ig, a váltást, amelynek eredményeként létre hozták a GLT Delta Épületgépész Kft.-t szakmai és gazdasági fejlődésük üteme tette szükségessé. Ezt követően rövid időn belül leányvállalatokat alapítottak, amelyekben a cég dolgozói is tulajdonrészt szerezhettek. A következő jelentős lépés 2002-ben következett be, amikor is, az akkor már több éve folyó gyártási tevékenységük megerősödött, az exportjuk is megnövekedett. Ennek keretében egy osztrák cégnek 1995. óta Sprinkler automata tűzoltórendszerek előregyártását, valamint ezek helyszínen történő beszerelését végzik.

 Az eltelt években számos fejlesztést is végrehajtottak. Jelenleg a szigetvári telephelyükön uniós források felhasználásával egy több mint 68 milliós beruházás zajlik, amelyhez a támogatást a Dél-Dunántúli Operatív Program  Komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségek üzleti infrastruktúra fejlesztése címmel kiírt pályázatán nyerték el. A 2012. június végéig megvalósuló projekt keretében  előreszerelő-csarnok épül, valamint fejlesztik a tárolási és logisztikai infrastruktúrát, s ezzel nemcsak a termelés hatékonyságát tudják növelni, de új munkahelyeket is teremtenek, valamint a tanulóik is legújabb technológiák alkalmazásával sajátíthatják el a szakmai alapokat.

 A cég épületgépészeti, víz- és csatornarendszerek kiépítését, valamint központi-fűtés, szellőző, szellőző és légtechnikai berendezések szerelését végzi magánszemélyek és cégek részére egyaránt.

  - A jövőnk biztosítéka a dolgozóink folyamatos továbbképzése, amelynek egyik alapja a saját tanulóképzés - mondja Cserkúthy László ügyvezető. - A nálunk végzett tanulók jelentős részét továbbfoglalkoztatjuk. Jelenleg gázvezeték és -készülék, valamint vízvezeték és központi-fűtés szerelő tanulók gyakorlati képzése folyik nálunk. Azok, akik a végzést követően a munkatársaink sorába lépnek egy speciális szaktanfolyamon is részt vesznek. A vezető szerelőink a legmagasabb szakmai minősítő bizonyítvánnyal rendelkeznek, s általában két szakmát művelnek felső fokon. A dolgozóink közül sokan vettek részt képzéseken és átképzésen Ausztriában és Németországban is.

 Mint mondja a cég megalakulása óta foglalkoznak tanulóképzéssel, többen közülük ma is itt dolgoznak, mint az első tanulójuk Solymos Tibor, aki tizennégy évesen mint tanuló lépett be a kft. ajtaján, s ennek már két évtizede.

 -  Soha nem volt gondunk még azzal, hogy kevesen jelentkeztek volna hozzánk tanulónak – mondja hangjában nem kis büszkeséggel a cégvezető. – Inkább az okoz problémát, hogy nem mindenkit tudunk felvenni.  A gyerekek egymásnak mondják el, hogy hol mit tapasztaltak, s hívják fel egymás figyelmét arra, hogy hova érdemes menni. Szinte kivétel nélkül tovább foglalkoztatjuk azokat, akik a tanuló évek alatt bizonyították rátermettségüket, azonosultak a cég filozófiájával, azt mind szakmailag, mind emberileg a magukévá tették. Évente átlag két-három végzőst alkalmazunk.

  A cégvezető kitért arra is az évek alatt így nevelődtek ki a szervizesek, de a fűtés-, gáz-, víz- és klímaszerelők közül is a legtöbben a saját tanulóik közül kerültek ki. Abban, hogy kevés az olyan a tanulóik közül, aki a végzést követően más területen helyezkedik el, vagy el sem jut a szakmunkás-vizsgáig nagy szerepe van Csukás Bélának, akire annak idején is azért esett a választás, mert jól tud bánni a kamaszokkal, hallgatnak rá, elfogadják, mind szakmailag, mind emberileg.

 - Jelenleg huszonegy  tanulónk van, ami nem kis feladatot ró a cégen belül mindenkire – folytatja tovább beszélgetésünket.  - Mindenkit tanulószerződéssel foglalkoztatunk. Eddig az volt az alapelvünk, hogy aki többet tesz le az asztalra, az anyagilag is járjon jobban függetlenül attól, hogy éppen a szakmunkásképző melyik évfolyamára jár. Jelenleg huszonegy tanulónk van Pécsett és Szigetváron, szinte kivétel nélkül jól teljesítenek, ennek megfelelően az ösztöndíjuk sem alacsony. Azonban az nagy kérdés, hogy az új  rendszerben ez hogy lesz, ugyanis várhatóan nem emelni tudjuk az ösztöndíjukat, hanem vissza kell majd vennünk belőle a rárakodó költségek miatt. S, hát az Országos Szakképzési Jegyzék állandó változása, valamint a modul-rendszer is sok fejtörést okoz. 

 A gyakorlati képzés során a tanulók bent a műhelyben az alapfogásokat sajátítják el, amit élesben kell alkalmazniuk a kinti munkahelyeken, s egy idő után képessé kell válniuk az önálló munkára is. Többek között megtanulnak hegeszteni, s fejlődik a kézügyességük is.

- Mi még nem tapasztalatuk azt a fajta tanulóhiányt, amelyről mások panaszkodnak. S a legtöbb tanulónk a szakmát is elsajátítja. A másod-szakmás képzésben is részt veszünk, amelyhez támogatást is nyújtunk. Ezt azért tartjuk jó dolognak, mert ezek a tanulók már rendelkeznek egy szakmával, tudják, hogy miért akarnak egy újabbat megtanulni. Azonban egyelőre az még kérdés, hogy a technikus-képzésben résztvevőket, valamint a szakközépiskolásokat nyári gyakorlaton milyen módon tudjuk majd foglalkoztatni, ugyanis az eddig kötött együttműködési megállapodást nem köthetjük meg, mert akkor minden a szakképzéshez nyújtott támogatást elveszítünk - fejezi be beszélgetésünket Cserkúthy László.