Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cimkék: A hónap üzletembere

A legfontosabb a szakértelem, naprakész tudás

2017. 05. 03. 10:56

Új célokat kitűzve, a mindenkori piaci kihívásokra reflektálva, a szakmai fejlődést szem előtt tartva mára a Dél-Dunántúl meghatározó cégcsoportjává nőtte ki magát az épületgépészeti, szellőző- és klímarendszerek tervezését, kivitelezését, szervizelését végző Klímatrio Kft. A napokban készült el Hosszúhetényben új gyártóbázisuk, ahol a közeljövőben megkezdődik az Európai Unió piacára szánt termékek előállítása. Mint Reitz Gábor tulajdonos-ügyvezető mondja, a fejlesztések nem fejeződtek be, legalább 10 évre való terve van még.

Piacvezető pozíciót szerzett a pécsi Honsa Kft.

2017. 02. 28. 14:27

Látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt 15 év alatt a Honsa Kft., amely a Pécsi Ipari Parkban végzi tevékenységét mintegy 600 alkalmazottal. Az Andreas Koller által vezetett német tulajdonú vállalkozás korszerű gépparkkal, robotizált gyártósorral magas technológiai színvonalon készít fedlapokat és felszereléseket az autóiparnak. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően immár 14.000 m²-en végzik a termelést, tavaly 4 millió darab értékesített csomagtérfedlappal megszerezték az európai OEM piacvezető pozícióját. A folyamatos újításoknak, fejlesztéseknek köszönhetően már nemcsak autóipari beszállítóknak dolgoznak, hanem közvetlenül a gépkocsi gyáraknak is. 70 féle autóhoz állítanak elő különféle termékeket. A Honsa Kft. 2012-ben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Angster József Díjában részesült a Pécs gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő teljesítményéért.

Kiadványszerkesztéstől a vendéglátásig – a minőség és a kitartás a kulcsszó

2017. 01. 31. 10:04

Míg tavaly arról beszélgettünk Szundi Györggyel, a Partners Pécs Kft. ügyvezetőjével, hogy miként váltott, azaz a piac elvárásai szerint hogyan építette fel konferenciaszervező márkáját a korábban grafikai, szerkesztői és kiadványszerkesztői munkájáról ismert vállalkozás, most ismét egy új szegmens, a vendéglátás érkezett az ügyvezető életébe. Néhány hónapja ugyanis valóra vált egy régi álma: üzlettársával megnyitották a Graphite Bárt az egyetemvárosban.

Kiváló minőségű csomagolóanyagot gyártanak a sérült emberek

2016. 11. 08. 15:38

Elsősorban az autóipar illetve élelmiszeripari cégek számára gyárt csomagolóeszközöket szigetvári telephelyén a Weiland Kft., amely 1999 óta dolgoz fel hullámpapír alapanyagot egyedileg tervezett és gyártott vágószerszámmal, jelenleg 48 munkatárssal. Négy évvel ezelőtt rehabilitációs akkreditációval rendelkező védett foglalkoztatóvá vált a vállalkozás, ami azt jelenti, hogy többségében megváltozott munkaképességű munkatársakkal dolgoznak. Medgyaszainé dr. Paller Gabriella, aki rehabilitációs mentorként vesz részt a családi vállalkozás működtetésében, büszkén mondja, hogy folyamatos érdeklődés mutatkozik kiváló minőségű termékeik iránt.

„Csak olyan munkát akarunk végezni, aminek haszna van”

2015. 10. 07. 10:12

Mondhatnánk, könnyű beülni a családi vállalkozásba és a már meglévő anyagi, tudás- valamint eszközháttérrel tovább működtetni a céget. Nos, Cserkúthy András nem ezt az utat választotta, bár vitathatatlan az a támogatás, amit vállalkozásvezető édesapjától kapott. Az egyetemista fiatalember kitartó felkészüléssel, több éves munkával mára olyan elismert és keresett szakemberré vált a lézerszkenneres felmérés területén, hogy Pakisztánban, Svédországban is szívesen foglalkoztatnák. Ő azonban önálló céget alapított és egyelőre itthon képzeli el a jövőjét.

„Ahogy egy bölcs embernek, a bornak is mindig van valami mondanivalója”

2015. 06. 03. 14:24

Amíg beszélgettünk a villányi Polgár Pincészet egyik alapítójával, a borba máig szerelmes Polgár Katalinnal, közben érkezett a hír, hogy Bordeaux-ban, a 39. alkalommal megrendezett Challenge International du Vin borversenyen ötezer bor közül a pincészet  2011-es évjáratú ELIXÍR  bora ezüstérmet szerzett. Ennél jobb bizonyíték nem is kell ahhoz, hogy Polgár Katalint A hónap üzletembereként mutassuk be.

 

Étterem után cukrászda

2015. 05. 06. 10:57

Miszler Miklós, az MM-Catering Kft. ügyvezetőjének útja a vendéglátás területére számos kitérő után vezetett. Első ilyen jellegű vállalkozásának színhelyén a Pécsi Kereskedelmi Központ Fókusz éttermében ültünk le e nem igazán szokványos életútról beszélgetni.

„Szeretem megoldani a vevők olyan problémáit, amire más nem vállalkozik”

2015. 04. 01. 13:14

Számos, Németországban munkával eltöltött év és néhány kalandos fordulat után az egykori nagy múltú nehézipari városban, Komlón alapította meg a fő tevékenységként gépgyártással, acélszerkezet gyártással és ipari szereléssel foglalkozó Uni-System Bau Kft.-t 1994-ben Schillinger Emil.

„Csak kitartással és hittel lehet talpon maradni”

2015. 03. 03. 12:36

Mindennapjait a kövek között tölti, még az irodája is tele van kövekkel, azaz kövekből, kavicsokból készült saját fejlesztésű járólapokkal és azok fényképeivel. Szavaiból, viselkedéséből azonban mégsem az a keménység és hidegség árad, amit e rideg anyaghoz társítunk. Ahogy lendületesen és elszántan beszél a fiatal cégvezető, Greksza Ottó, a Greksza Kft. ügyvezetője, kirajzolódik egy empatikus, a csapatáért és a családi vállalkozásért maximálisan felelősséget vállaló üzletember képe.

Cél a folyamatos, fenntartható fejlődés

2015. 02. 04. 13:08

„Tehetséges munkatársak, nagyszerű ötletek, hatalmas odaadás. Minden munkával töltött pillanatunkat átjárja az újítás iránti vágy.” – így mutatkozik be weblapján a pécsi székhelyű Qualysoft SME Solution Kft., amely a Qualysoft cégcsoport tagjaként internetes technológiákhoz kötődő fejlesztésekkel foglalkozik. 

„Teremtettünk egy olyan értéket, amire ma már nagyon büszkék vagyunk”

2014. 04. 02. 13:22

Termékeiket hét éve kínálják a piacon, miközben a vállalkozásuk ívét folyamatos fejlődés jellemzi. Kreatív ötleteikkel, egyre bővülő kínálatukkal, no meg az általuk gyártott, illetve forgalmazott termékek remek minőségével gyorsan betörtek – ma már figyelemre méltó  konkurenciaként - a hasonló profilú üzleti vállalkozások közé.

A nyelvismeret előnyt jelent

2014. 03. 05. 09:51

A munka- és tűzvédelmi tanácsadó cégét, a Somfai Kft.-ét  2001-ben alapította Somfai Gábor.  A három főből álló családi vállalkozás számos alvállalkozóval közösen nyújt teljes körű szolgáltatást nagyrészt kis- és közepes méretű vállalkozásoknak, de számos multi cég is megtalálható a megbízóik között. E mellett tanácsadással segítik ügyfeleiket, a tevékenységükhöz szükséges munkaruha és egyéni védőeszközök kiválasztását, valamint be is szerzik azokat.

Bővülő gyártócsarnok, innovatív megoldások, új munkahelyek a Matronál

2013. 12. 10. 10:15

800 négyzetméteres üzemcsarnok, 320 millió forint, plusz 20 fő munkatárs – számokban röviden így írható le az a projekt, amelynek a megvalósítása javában zajlik a szerszám- és gépiparban működő pécsi Matro Kft.-nél és ami jelentősen befolyásolja a közepes vállalkozás jövőjét. Az európai uniós kutatás-fejlesztési pályázat egy termék gyártási technológiájának kidolgozására ad lehetőséget, ehhez egy speciális, 3D koordináta mérőgép beszerzése valamint a gyártócsarnok bővítése adja meg az alapot. Mint Kleisz Zoltán ügyvezető mondja, a beruházás fontos mérföldkő a cég életében, hiszen mintegy 40%-os területbővülést eredményez.

Mobilkommunikáción innen, keresőoptimalizáláson túl

2013. 11. 13. 11:04

Még nincs két éve, amikor a keresőoptimalizálást már múltként emlegette Erős Gábor, az RG Stúdió Kft. kommunikációs tanácsadója, akkor a közösségi médiáé volt a főszerep, a jövőt pedig a mobilkommunikációnak jósolta. A sorrend azóta sem változott, csak a folyamatban közelebb kerültünk a mobiltelefonok által nyújtott szinte határtalan lehetőségekhez. A kérdés az, hogy a digitális világ fejlesztéseit milyen gyorsasággal követi a való élet, a felhasználók – így a vállalkozások is - miként építik be mindennapjaikba az új eszközök kínálta lehetőségeket.

Pécsi összefogás - Online e-ticketing rendszer megvalósítása uniós támogatásból

2013. 11. 13. 11:00

Nagyon sok magyar mikro-, kis- és középvállalkozás küzd az életben maradással és keresi az utat a fejlődéshez. A pécsi székhelyű MarkCon Informatikai Kft. és a szintén pécsi RGNet Kft. nyitottak voltak a fejlődésre és az együttműködésre.

Egyedi igények, komplex rendszerek: RG Net Kft.

2013. 04. 04. 13:54

8 év alatt sikeres cégcsoporttá érett a 2005-ben alakult pécsi RG Net Kft., amelynek kezdetben a fő profilja számítógépek szervizelése, hálózatok kiépítése volt. A cég  gyengeáramú rendszerekkel (pl.: megfigyelő és beléptető rendszerek, ügyfélhívók, stb.) is elkezdett foglalkozni és jelentős figyelmet fordított egyedi fejlesztésére, az Írisz rendszerre. A rendszert a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díj Elismerő oklevéllel tüntette ki, az IT Business szakmai lap pedig 2007-ben az év legígéretesebb fejlesztésének választotta.

Valóban vége a késedelmes fizetések káros gyakorlatának?

2013. 03. 12. 15:50
Kereskedelemfejlesztési Osztályunk heti rendszerességgel kerül kapcsolatba olyan vállalkozásokról, akik arról panaszkodnak, hogy külföldi munkavállalás, többnyire határon átnyúló szolgáltatás esetén nem egyenlítik ki az általuk kibocsátott számlákat. Különösen az építőipar területén nagy a megbízhatatlanság és a visszaélés. A kisebb vállalkozásokat egy rosszul sikerült "üzlet" és a tapasztalanság gyakran a csőd szélére sodorja. Van-e megoldás?
 

A hónap üzletembere: Hárs József, Bóly polgármestere

2012. 10. 03. 13:47

Ismét hallatott magáról a Baranyai megyei kisváros, Bóly: az önkormányzat új munkahelyeket teremtve csarnokokat épít a folyamatosan fejlődő ipari parkban és második helyezést ért el a Megújuló Energiaforrások Nemzetközi Bajnokságán az 5000 fő alatti települések kategóriájában. Köszönhető ez annak a lendületes, vállalkozó szellemű városvezetésnek is, amelyet a már többedik ciklusát töltő Hárs József polgármester irányít.

A hónap üzletembere: Szundi György

2012. 05. 03. 10:26

Egykori újságíróból lett sikeres vállalkozó. Az általa felépített cég már hosszú évek óta meghatározó piaci szereplő. A vállalkozás nem csak grafikai munkákkal, szerkesztéssel, könyvek tördelésével, kiadványok tervezésével foglalkozik, de időközben betört a konferenciák, rendezvények szervezésének piacára is. Legutóbb egy kiváló visszajelzéseket kapott 400 fős, tudományos rendezvény teljes szervezésében és lebonyolításában jeleskedett. A megrendelő partnerek szerint a „Partners Pécs” Kft. minden esetben teljesíti az általa felvállalt feladatot. Szundi György ügyvezetőt a kamara a hónap üzletemberévé választotta.

 

A hónap üzletembere az AlphaNexus Kft. ügyvezetője

2011. 10. 07. 08:48

Számos sikeres projekt után az  AlphaNexus Kft. most egy újszerű GPS –alapú nyomkövető és komplex üzemanyag felhasználást ellenőrző megoldást dolgozott ki. Ezt a nyomkövető rendszert rendkívül kedvező, illetve kedvezményes  bérleti konstrukcióban teszik elérhetővé a vállalkozások, cégek, illetve a kamarai tagok számára. Az új, megvalósított  projektet Solymos Gyula , cégvezető mutatta be.