Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Cél a helyközi közlekedés optimalizálása

2017. december 5.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a helyközi közlekedés fejlődését, a munkavállalók munkába járását, ezáltal a vállalkozások munkaerőellátottságát.

Megváltoztak a fodrász vizsgakövetelmények

2018. január 18.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi SZC Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája konzultációt szervez a fodrász szakma megváltozott vizsgakövetelményeiről, a gyakorlati vizsga feladatairól.

Nyitott Egyetem: Az internetes gyógyszerforgalmazás, gyógyszerhamisítás veszélyei

2018. január 19.

Egyre többen és többször vásárolnak gyógyszert, gyógyhatású terméket az interneten, ugyanakkor egy olyan áttekinthetetlen és nehezen szabályozható kereskedelmi csatornával állunk szemben, mely komoly népegészségügyi és betegbiztonsági kockázatot rejt magában, különösképpen a hamis gyógyszerek esetében.

Nyilvános konzultáció a következő EU kutatási és innovációs programról

2018. január 18.

2018. január 10-én az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított az EU 2020-at követő költségvetés előkészítéssel kapcsolatban.

Középpontban a Forsz Szerszámgyártó és Élező Kft.

2018. január 18.

A Forsz Kft. 2017 nyarán lett teljes jogú Dél-Dunántúli Gépipari klasztertag, de máris két rendezvény házigazdájaként jelent meg a klaszteréletben. Az 1992-ben alapított, magyar tulajdonú, Forsz Kft. a gépipar, az autóipar, valamint az energetikai szektor számára készít nagy pontosságú, speciális, egyedi tervezésű, forgácsoló szerszámokat keményfém és gyorsacél alapanyagból, valamint magas minőségben végez szerszámélezést, szerszámkarbantartást is.

A műanyaghulladék csökkentésének páneurópai stratégiája

2018. január 18.

Az Európai Bizottság – az EU történetében először – páneurópai stratégiát fogadott el a műanyagokra vonatkozóan, mely egyúttal a körforgásos gazdaságra való átállásnak is részét képezi.

Európában évente 25 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, és ennek kevesebb, mint 30%-át hasznosítjuk újra. A műanyagok a levegőbe, a vízbe és az élelmiszerekbe bekerülő mikro-műanyagok formájában az emberi szervezetbe is bejutnak, miközben élettani hatásukat nem ismerjük.

Oktatás, befektetés, tervezés a tanműhelyben

2018. január 17.

Önkéntes kamarai tagunk a Kontakt-Elektro Kft. ősszel kialakított tanműhelyében a villanyszerelő tanulók a legmagasabb szintű, a lehető legszélesebb tudást biztosító erősáramú gyakorlati oktatásban vehetnek részt.

Idén is lesznek szakmaismereti versenyek!

2018. január 17.

A hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek 2018 tavaszán is megrendezésre kerülnek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Újdonság, hogy a gépipari és az elektronikai, elektrotechnikai szakmai versenyek mellett a járműtechnikai szakterület is bekapcsolódik az ismeretterjesztő versenyek közé.

Fényképész mesterképzés indul! – Most jelentkezzen!

2018. január 18.

Fényképész és fotótermék-kereskedő mestervizsgára felkészítő tanfolyamot indít a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Kell-e munkaszerződést módosítani, ha emelkedik a minimálbér?

2018. január 22.

A munkaszerződés módosításakor a felek közös megegyezéssel, írásban megváltoztatják a munkaszerződés tartalmát. Vajon akkor is kötelező az írásos megállapodás, ha a felek akaratától független a változás, és/vagy az a munkavállalóra kedvező? Jó példa erre a 2018-tól emelkedő minimálbér esete.

3. EUREKA Duna pályázati felhívás – online konzultáció

2018. január 18.

Online konzultációra került sor január végén az innovatív termékekre és alkalmazási fejlesztésre összpontosító EUREKA Duna pályázattal kapcsolatban.

18. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

2018. január 18.

Ma kezdődik a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo "G" csarnokában! A nagyszabású rendezvény 2018. január 18-20. között vár minden érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne felsőoktatással, szakmatanulással vagy akár nyelvtanulással kapcsolatban.

Új év, új célok , új feladatok - Sikeres DDGK klaszterfejlesztési pályázat

2018. január 18.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) több mint 23 millió Ft támogatási összeget nyert el klaszterfejlesztési célok megvalósítására a GINOP-1.3.2-15-2016-00019 számú pályázatával.

Ön kit delegálna az EU Fenntartható Energia Díjára?

2018. január 17.

Ha Ön ismer olyan baranyai vállalkozót, akit jelölne az EU Fenntartható Energia Díjára, ne habozzon, tegye meg! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara aktív partnere az EN-EFF energiahatékonyságról szóló Interreg projektnek, ezért figyelemmel kísér minden a témával kapcsolatos Európai Uniós, nemzetközi és belföldi információt.

Egyre népszerűbb a Visegrádi Szabadalmi Intézet

2018. január 17.

A budapesti székhelyű Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) teljes jogú tagja lett a világviszonylatban legmeghatározóbb 25 szabadalmi hivatalt tömörítő ún. „globális szabadalmi szupersztrádának” (Global Patent Prosecution Highway).

Tájékoztatás és tisztázás EU ETS létesítmények, hitelesítők számára

2018. január 17.

A 410/2012. (XII. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ügkr. vhr.) 3. § (1) és 12/A. § (8) bekezdései értelmében minden tárgyévet követő év január 20. az adott évi ingyenesen kiosztandó kibocsátási egységek végleges mennyiségeinek meghatározásához szükséges változás-bejelentés teljesítési határideje. A változás-bejelentési adatszolgáltatás követelményei, és az annak teljesítéséhez szükséges frissített formanyomtatványok 2017. december 29-én közzétételre kerültek a klímapolitika tematikus oldalon.