Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29
3031     

„Az üzlet házhoz jön” – "Open4Business" nemzetközi üzletember találkozó Pécsett

2016. május 12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve 2016. szeptember 19-21 között Pécsett szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez.

„Fussunk együtt a gyógyulásért!”

2016. május 27.

Ezt a címet viseli az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány legújabb jótékonysági eseménye. A futást és családi délelőttöt június 4-én, szombaton tartják a pécsi vásártéren. A résztvevők önkéntes felajánlásokkal a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán folyó munkát segíthetik.

 

 

 

Meet in Italy for Life Sciences - Nemzetközi üzletember találkozó Rómában

2016. május 26.

2016. október 26-28. között rendezik meg harmadik alkalommal a "Meet in Italy for Life Sciences" nemzetközi üzletember-találkozót ezúttal Rómában. A biotechnológia és egészségipar köré épülő szakmai eseményen ingyenes a részvétel. Az érdeklődőknek lehetőségük van kétoldalú tárgyalásokat folytatni, és bemutatkozó előadást is tarthatnak.

A változások bejelentése, a megfelelő együttműködés alapja

2016. május 26.

A szakképzési törvény szabályozásai alapján a szakképzésben résztvevő felek a törvényben meghatározott szakképzési feladatok megvalósítása és együttműködésük során kötelesek egymást a feladataik ellátásához szükséges körülményekről, adatokról, egyéb információkról kellő időben tájékoztatni.

Esztergapad és faforgács

2016. május 26.

Asztal, bölcső, könyv, vagy hangszer - mindenütt ott van a fa. Észrevétlenül kapcsolódik az életünkhöz.

Rendezvény a németországi szabadságpénztári eljárás, az ULAK témakörébren

2016. május 26.

A  Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége és az MKIK Magyar-Német Tagozata 2016. június 10-én információs napot szervez, melynek témája a németországi szabadságpénztári (ULAK) eljárással kapcsolatos tudnivalókról.

 

A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési konferenciasorozat

2016. május 26.

A műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat keretében a részt vevő állami vezetők tájékoztatást adnak a bürokrácia csökkentés érdekében eddig tett intézkedésekről. A vállalkozók javaslatait kérik a további bürokratikus-, adminisztrációs terhek csökkentésére.

Kaland - Kísérlet - Kihívás? - Coach konferencia és képzés

2016. május 25.

Izgalmas kaland az ICF-konferencia és az első magyar nyelvű, 100%-ban online végezhető ICF ACSTH COACH képzés beindítási kísérlete - mi ez, ha nem kihívás a javából? Megkértük Dobay Balázst, a kamarai tag D-Lab Consulting Kft. ügyvezetőjét, hogy meséljen a részletekről.

Felhívás tanulószerződések megkötésére

2016. április 11.

A Kamarai Garanciavállalás Intézménye megköveteli, hogy 2016. június 16-tól, minden szintvizsgával rendelkező tanuló tanulószerződéssel rendelkezzen.

Megváltozik a diákmunka szabályozása

2016. május 27.

Megjelent a Magyar Közlönyben a szövetkezetekről szóló törvény módosítása, amely az iskolaszövetkezetek működését és a diákok tanulás melletti jövedelem- és munkatapasztalat-szerzését szabályozza.

POD – újabb külföldi üzleti ajánlatok

2016. május 26.

A nemzetközi piacra induló, vagy már ott tevékenykedő, de további partnereket kereső cégek számára ideális az Enterprise Europe Network folyamatosan frissülő, díjmentesen használható adatbázisa a Partership Opportunity Database.

KIC INNOENERGY vállalkozói felkészítő program és versenytájékoztató

2016. május 26.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Debrecenben rendezi meg a KIC InnoEnergy Accelerator HUB vállalkozói felkészítő programjának bemutatkozó rendezvényét.

"MEET4BUSINESS" AGRA 2016 - Szlovénia

2016. május 26.

A Maribori Fejlesztési Ügynökség európai szintű partnerkereső rendezvényt szervez az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár keretében. Ez a vásár már több, mint 50 éve a régió, és ezen belül négy uniós ország legnagyobb gazdasági és szakmai eseménye a maga nemében. Több mint 1.700 kiállító vesz részt 30 országból, melyet 120.000 látogató keres fel. További 150 szakmai és egyéb társadalmi rendezvényt tartanak a vásár ideje alatt.

Mit tehetek, ha külföldi partnerem tartozik? 1. Európai végrehajtási eljárás

2016. május 26.

Cikksorozatunk három részben taglalja, a jelenleg rendelkezésre álló eljárásokat amelynek során külföldi partnerünk fennálló tartozását tudjuk behajtani. Az európai végrehajtható okirat olyan egyszerű eljárás, amelyet határon átnyúló, nem vitatott követelések esetén lehet igénybe venni.

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap

2016. május 26.

altA kamara és a kormányhivatal közös szervezésű nyílt napjának célja a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakulásának és a munkavédelmi szemléletű gondolkodás és döntési képesség erősítésének elősegítése a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzése érdekében

Átalakul a könyvvizsgálók közfelügyeleti rendszere

2016. május 25.

A törvénymódosítás a 2014-ben elfogadott uniós könyvvizsgálati reformot építi be a magyar jogrendszerbe. Az új szabályozással Magyarország is tagja lesz az európai szintű közfelügyeleti együttműködésnek.