Kamarai rendezvények

<< 2015 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
124567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Pályázat mestervizsga-bizottság elnöki teendőinek ellátására

2015. május 19.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet mestervizsga-bizottság elnöki tisztségének betöltésére.

TEDx 2016 – Made in Europe

2015. június 2.

A TEDx „Made in Europe” felhívás inspiráló európai vállalkozóknak szól! A nemzeti szinten kiválasztott versenyzők a 2015 novemberében megrendezésre kerülő luxemburgi KKV Közgyűlésen mutathatják be világmegváltó ötletüket három percben.

Várandós és kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatása

2015. június 2.

A gyermek születése az élet egyik legcsodálatosabb eseménye, amely azonban a szülők és a családtagok mellett az őket foglalkoztató munkáltatókat is feladat elé állítja, hiszen az új körülményekhez a foglalkoztatás tekintetében is alkalmazkodni szükséges.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2015. júniusában

2015. június 2.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2015 júniusában alkalmazható üzemanyagárakat. 

Új csődeljárási szabályok Európában

2015. június 1.

Az Európai Parlament elfogadta a csődeljárási szabályokat modernizáló új jogszabályt, amely a fizetésképtelenség kezelésén túl a csődhelyzetek kialakulását is megelőzné.

Export Klub – Lehetőségek a „Harmadik országokban” – Albánia

2015. május 29.

Az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat pécsi irodája rendhagyó módon „kombinálta szolgáltatásait” május 28-án, vendégül látva az Albán Köztársaság Magyarországi Nagykövetét, Őexc. Mira Hoxha Asszonyt.

Know-how

2015. május 29.

Vállalkozóink egyre gyakrabban szembesülnek azzal a problémával, amikor  iparjogvédelmi oltalommal nem védhető technológiáit, kutatásait védeni szeretné, illetve hasznosításra átadja más vállalkozás számára. Ilyenkor jön képbe a know-how (védett ismeret).

Üzleti delegáció Tajvan

2015. május 29.

Az MKIK elnökének vezetésével 2015. szeptember 13-19. között üzleti delegációra kerül sor Tajpejben. A delegáció tagjai a Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) által szervezett gazdasági fórumon és üzletember-találkozón vesznek részt.

Felhívás tanulószerződések megkötésére

2015. május 18.

A Kamarai Garanciavállalás Intézményének bevezetése megköveteli, hogy a 2015. június 16-tól kezdődő nyári időszaktól, minden szintvizsgával rendelkező tanulónak tanulószerződéssel kell rendelkeznie!

Pécs a nemzetközi üzlet kulturális térképén

2015. június 2.

A liverpooli (Egyesült Királyság) székhelyű The City Tribune online magazin megkereste kamaránkat, azzal a céllal, hogy tudósítást készíthessen a nemzetközi hírnévnek örvendő pécsi kreatív ipart bemutatva. A Kreatív Ipari Klaszter és a KIKK Egyesület segítségével kamaránk összeállította városunk üzleti áttekintését kulturális aspektusból.

Nyugdíjügyintézés új szervezeti formában

2015. június 2.

2015. április 1-től új elnevezéssel találkozhatunk a nyugdíjügyintézés során. Míg korábban az ilyen típusú ügyeket a megyei/fővárosi kormányhivatalok nyugdíjbiztosítási igazgatóságánál intézhettük, áprilistól a megyei kormányhivatalok családtámogatási és társadalombiztosítási főosztályait, a fővárosban a kormányhivatal nyugdíjbiztosítási főosztályát kereshetjük fel.

A fogyasztóvédelmi hatóság megkezdi a nyári idegenforgalmi ellenőrzéseket

2015. június 2.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelemért felelős szervezeti egységei június elsején megkezdik a nyári idegenforgalmi ellenőrzéseket. A nyár végéig tartó országos idegenforgalmi ellenőrzések egyebek közt kiterjednek a szezonális termékekre, a vendéglátóhelyekre, a fesztiválokra és alkalmi rendezvényekre, a taxis szolgáltatásokra. A szezonális termékek vizsgálata többek között érinti a gyermekjátékokat, a fürdőruhákat, a napszemüvegeket, a strandlabdákat és a söröket.

Induló vállalkozás? Ezekre a meglepetésekre számítson

2015. június 1.

Az induló vállalkozások többsége már az első években olyan kellemetlen meglepetésekkel szembesül, amelyek akár a véget is jelenthetik egy cégnek. Pedig ezekre fel is lehet készülni, lássuk hogyan.

OHIM web-szeminárium a design védelméért

2015. május 29.

A kamara, mint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal baranyai információs pontja, figyelemmel kíséri a szellemi tulajdonvédelemmel kapcsolatos eseményeket és ajánlja partnerei figyelmébe.

A nyári gyakorlat előtt tanulóknak is kötelező az üzemorvosi vizsgálat

2015. május 29.

A legújabb Szakképzési törvény úgy rendelkezik, hogy a gyakorlati képzőhelynek gondoskodnia kell a tanulószerződéses tanuló rendszeres foglalkozás - egészségügyi vizsgálatáról a képzési idő alatt.

Változik a köznevelési törvény, átalakulnak a szakképző iskolák

2015. május 28.

Átalakulnak a 2016/17-es tanévtől a szakképző iskolák: a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák lesznek. Ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése. A többi között ezt tartalmazza az Országgyűlés által szerdán elfogadott, a szakképzésről, a felnőttképzésről és az azokkal összefüggő tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat.