-

Kamarai rendezvények

<< 2015 November >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
      

GINOP pályázati információk 2015. október-december

Felhívjuk a tisztelt pályázni kívánó szervezetek figyelmét az alábbi táblázatra, melyben közöljük a 2015. október – december között kiírásra kerülő pályázatok jelét, címét, státuszát és megjelenésük várható idejét. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ajánlott pályázatírói köre támogatást nyújt a pályázatok elkészítésében.

Elkezdődött a jelentkezés Szakmasztár verseny 2016-os kiírására

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyre várjuk a jelentkezéseket legkésőbb 2015. december 16-ig.

Megalakult a Fiatal Vállalkozók Világszövetsége

2015. november 27.

Megalakult a Fiatal Vállalkozók Világszövetsége, amely 65 fiatal vállalkozói szervezetet képvisel, és működési területe lefedi a világ lakosságának 76 százalékát. Az eddigi legnagyobb globális fiatal vállalkozói szövetség küldetése, hogy megállítsa az egyre nagyobb munkanélküliséget és támogassa a vállalkozást indító fiatalokat.

Szociális gondozók is köthetnek tanulószerződést

2015. november 27.

Évek óta problémát jelent, hogy a szociális gondozó és ápoló szakmában tanulók a gyakorlati oktatás teljesítését nem végezhetik tanulószerződéssel.

Tudás-Park projekt: együttműködés

2015. november 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Pannon TV vendégei voltak az innováció területén aktívan résztvevő gazdasági szereplők.

Kreatívipari Szektorcsoport ülés Portóban

2015. november 26.

A Kreatív Iparágak Szektorcsoportja egyike annak az Enterprise Europe Network hálózaton belül működő 17 tematikus szakmai testületnek, akik az adott téma vállalkozóit látják el speciálisan nekik szóló információkkal, üzleti-, és pályázati lehetőségekkel. A csoport 16 ország 37 munkatársát tömöríti.

Az innováció kitörési pont lehet

2015. november 25.

Az egyetemi kutatások gazdasági hasznosítása, az innovációs tevékenység ösztönzése, a kutatók és helyi vállalkozók egymáshoz közelítése, közös innovációs ügynökség létrehozása – többek között ezekről szól a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) és Pécs Megyei Jogú Város együttműködésével zajló Tudás-Park projekt, amely lassan befejezéséhez közeledik.

XXVIII. Regionális fodrász és kozmetikus tanulóverseny és VII. Hesz János Emlékverseny

2015. november 25.

A Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája 2015. december 6-án idén is megrendezi a regionális fodrász és kozmetikus tanulóversenyt, melyen tehetséges, kreatív fodrász, kozmetikus tanulók valamint szépészet ágazaton tanuló szakközépiskolások vehetnek részt.

Üzleti partnert keresek!

Lehetséges, hogy valaki épp azt a terméket, szolgáltatást keresi külföldről, amivel a vállalkozásom foglakozik? Hogy találok rá? Mi lenne a legrövidebb út? Ki tud ebben segíteni?

Derűlátó exportnövekedési kilátások

2015. november 27.

Egy friss felmérés szerint növekszik az európai exportnövekedéssel kapcsolatos bizalom, a KKV-k 90 %-a stabil vagy növekvő kivitelre számít 2016-ban. A tanulmányból az is kiderül, hogy a KKV-k esetében az export szorosan összekapcsolódik a magasabb árbevétel-növekedéssel, valamint hogy Európa az online kereskedelem igen gyors átvételének szemtanúja az exportáló KKV-k körében.

Pályaorientációs Nyílt Nap a HAUNI-ban

2015. november 27.

2015. november 14-én tartotta idén immáron harmadik alkalommal a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. Nyílt Napját, melynek célja volt, hogy a gépipari szakmák iránt felkeltse az érdeklődést, bemutassa azok szépségét, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a gépipari szakmák iránt óriási a kereslet, jól képzett szakemberekre a gépipari vállalkozásoknak hosszú távon is nagyon nagy szüksége van és lesz is a jövőben.   

Nyereségminimum vagy NAV-ellenőrzés

2015. november 27.

Van-e elvárt nyereségminimum az év végén adózás szempontjából, ha az egyéni vállalkozás egész évben veszteséges? Cikkbők megtudhatja, hogy mikor nem kell bevallást kiegészítő nyomtatványt kitöltenie az egyéni vállalkozónak, ugyanakkor azt is, hogy mikor kell számolni az esetleges adóhatósági ellenőrzéssel.

InvestHorizon projekt

2015. november 26.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák (Eurochambres) részvételével indított „InvestHorizon” projekt keretében díjmentes online képzések segítik a vállalkozókat abban, hogy az elképzeléseikből jól bemutatható üzleti tervet készítsenek a potenciális befektetők számára.

Pályakezdő munkanélkülieknek járó támogatások

2015. november 26.

Az iskolából kikerülve sokan szembesülnek azzal, hogy az első munkahely megtalálása az egyik legnehezebb feladat.

Mikrohitel: honnan ered, mi a célja, hogyan érhető el az EU-ban?

2015. november 25.

A mikrohitel célja, hogy segítsen a nehéz szociális helyzetben lévőknek kiutat találni a munkanélküliségből és a szegénységből. A mikrohitelek elsőként Dél-Ázsiában és Latin-Amerikában terjedtek el, de mára az Unióban is egyre növekszik a súlyuk. Az EU 2010-ben indította el az úgynevezett európai Progress mikrofinanszírozási eszközt, hogy könnyebben elérhetővé tegye a mikrohiteleket.

Így adózunk jövőre

2015. november 25.

Kedden véglegessé váltak a jövő évi adójogszabályok, miután az Országgyűlés elfogadta „Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és egyes adótörvények módosításáról” címet viselő jogszabálytervezetet. Mint megszokhattuk, most is salátatörvényről van szó, amely csaknem valamennyi adózáshoz kötődő jogszabályba belenyúl.