Kamarai rendezvények

<< 2014 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
2122232425
26
27
28293031   

Facebook képzés kezdőknek és haladóknak

2014. június 25.

Hogyan vágjunk bele a facebook oldal készítésébe? Milyen lehetőségek rejlenek a facebook hirdetésben? Milyen az eredményes facebook kampány? Hogyan használjuk a facebookot a leghatékonyabban?

Egy kicsi mozgás...Kamara Kupa teniszverseny

2014. július 1.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a megye gazdasági életének meghatározó képviselői kötetlen találkozására 16. alkalommal rendezi meg a KAMARA KUPA társasági teniszversenyt.

 

Halból készült innovatív termékcsalád gyártásához keresünk befektetőt

2014. július 23.

Gyermekbarát, édesvízben tenyésztett, szálkamentes halból készült termékcsaládjának gyártásához, forgalmazásához fejlesztéséhez keres befektetőt egy Somogy megyei vállalkozás.

Közbeszerzési referens OKJ képzés ősztől? Már csak a pont hiányzik…

2014. július 23.

A Pécsi Tudományegyetem jól felkészült munkatársainak köszönhetően a mai sikeres helyszíni ellenőrzéssel újabb akadály gördült el az őszre tervezett Közbeszerzési referens (OKJ 52 343 01) képzés elindítása elől!

Üzleti hálózat segíti a KKV-k terjeszkedését Ázsiában

2014. július 23.

Európai uniós támogatással létrejött az EU-ASEAN üzleti hálózat, amely Indonéziában, Vietnámban és a Fülöp-szigeteken segíti az uniós cégek piacra lépését.

Pályázati felhívás vendéglátósok részére

2014. július 23.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére számos társszervezet közreműködésével idén első alkalommal pályázatot hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

100 millió euró innovációt célzó eszközre és öt innovációs díjra

2014. július 22.

Az Európai Bizottság a mai napon részletesen bemutatja „Gyorsított innováció” („Fast Track to Innovation”, FTI) elnevezésű kísérleti intézkedését, valamint öt innovációs díjat. Az új intézkedésekre az Európai Unió 100 millió eurót irányzott elő 80 milliárd eurós kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 keretében. Az európai gazdaság élénkítését segítő „Gyorsított innováció” innovatív vállalkozások és szervezetek részére nyújt támogatást azzal a céllal, hogy végső lökést adjon a kiváló ötletek piacra jutásához.

Az állami keretszámon felül tanulószerződés nem köthető

2014. július 21.

Az államilag támogatott képzések esetében a keretszámon felül van-e lehetőség tanulószerződés kötésére?

Árvíz Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában - segítségkérés az érintett területekről

2014. május 20.

A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara valamint Bosznia-Hercegovina Külkereskedelmi Kamarájának elnöke a két országban a nagy esőzések miatt kialakult súlyos árvízhelyzetről tájékoztatta kamaránkat, egyben kérik a magyar szervezetek, vállalkozások segítségét.

Piacfeltáró üzleti delegáció – támogatott részvételi lehetőség

2014. július 24.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kiutazó delegációt szervez Szerbiába fémipari-, gépipari-  és turisztiai együttműködési lehetőségek feltárására. A vállalkozások szervezett közös kiutazását a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparamara támogatja.

Felhívás az MSZÉSZ 2014. őszi közgyűlésének megrendezésére

2014. július 23.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2014 őszi Közgyűlését az alábbi időpontokban és feltételekkel tervezi megrendezni, vidéki helyszínen.

KKV kérdőív - Átláthatóságot elősegítő intézkedések a nanotechnológia területén

2014. július 23.

Az Európai Bizottság fejleszteni kívánja a nanoanyagokkal kapcsolatos információk átláthatóságát, mindezt EU-s szintű adatbázisok létrehozásával. A cél, hogy olyan aktuális információk álljanak a fogyasztók rendelkezésre a nanoanyoagok egészségre és környezetre gyakorolt hatásairól, amelyek megkönnyítik a fogyasztói döntést. A Bizottság e kérdőív segítségével vizsgálja, hogy a kis-és középvállalkozásokra milyen hatással lenne egy nanoanyag és nanotermék regisztrációs rendszer bevezetése.

KKV nemzetköziesítési portál

2014. július 23.

Az Európai Bizottság támogatásával útjára indult a „KKV nemzetköziesítési webportál”, melynek célja, hogy egy helyen összesítse a nemzetközi tevékenységet támogató uniós, nemzeti és regionális szolgáltatók, köztük kereskedelmi és iparkamarák elérhetőségeit.

Kiküldetési költségek adózása és elszámolása

2014. július 23.

Kell-e adózni a dolgozók szállásköltsége és étkeztetése után belföldi kiküldetés esetén?

Mi a pálya? – 30 részes pályaorientációs sorozatot indított az Új Nemzedék Plusz

2014. július 22.

A Mi a pálya? című harminc részes sorozat az Új Nemzedék Plusz TÁMOP projekt keretében készült el. Legfontosabb célja, hogy közelebb hozza a szakmákat a pályaválasztás előtt álló fiatalokhoz, illetve bemutassa a különböző mesterségek szépségeit.

Elemzés a közép-kelet európai kockázati- és magántőke piacról

2014. július 18.

Megjelent a Karsai Judit, az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézetének tudományos főmunkatársának elemzése a KT piac válság utáni helyzetéről.