Lezárult az S3 tervezési dokumentum vitája Baranyában

2014. október 20.

altKözel negyvenen vettek részt a Baranya Megyei Kormányhivatal felkérésére a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezetének második körös véleményezésében, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

Színes programok ősszel is

2014. szeptember 29.

Hitelek, források, export, munkaügy, facebook, klaszter, pályaválasztás, mesterképzés, design - a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is a gazdaság egészét átölelő programokkal várja a vállalkozások képviselőit.

Lakossági energiahatékonysági pályázatok 2014.

2014. szeptember 26.

A kamara munkatársai összefoglalták az Ön számára a legfontosabb tudnivalókat! Folyamatosan frissítjük!

Változtak a fogyasztóvédelmi referens alkalmazására és képzésére vonatkozó előírások!

2014. január 15.

Felhívjuk a vállalkozások figyelmét arra, hogy a fogyasztóvédelmi referens képzésére és alkalmazására vonatkozó előírások módosultak a vonatkozó fogyasztóvédelmi törvényben. A változások 2014. 10. 07-től hatályosak.

 

Új szárnnyal bővült a Baranyaland klaszter egyik tagja, a harkányi gyógyfürdőkórház

2014. október 22.

Új szárnnyal bővült a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház, a másfél milliárd forintból épült ingatlanrészt kedden adták át a baranyai városban.

Befejeződtek a pincér szakmai vizsgák!

2014. október 22.

Sikeres szakmai vizsgával zárult az augusztusban indított támogatott pincér mesterképzés.

Átalakul a szakképzés – Több diákot a szakközép- és szakiskolába, kevesebbet gimnáziumba!

2014. október 21.

Átalakítások várhatóak a szakképzésben, ami a szakképző intézmények fenntartását, működésének felülvizsgálatát érinti, és célul tűzi ki a szakközép-és szakiskolákban tanulók arányának növelését, egyúttal a gimnáziumi létszámok korlátozását.

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj - 2014

2014. október 21.

 A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2014. november 25-i beérkezési határidővel díjpályázatot ír ki, melyben elismeréssel kívánja honorálni azt a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozást, amely

c) az előző évhez viszonyítva kimagasló környezetvédelmi tevékenységet folytatott,

b) hozzájárult a megye környezetvédelmi helyzetének javításához,

c) új környezetbarát technológiák kifejlesztésével és bevezetésével tevékenyen hozzájárult környezetünk védelméhez.

Időt kérek! - Hogyan küzdjük le az időhiányt és a stresszt?

2014. október 21.

Hatékonyság és versenyképesség fejlesztő workshopra invitálja a kamara és a CoachingRoom.

Amennyiben Ön is gyakran felteszi ezeket a kérdéseket: „Mindig mindent nekem kell csinálnom? Hát már sosem lesz egy perc időm pihenésre? Miért is csak 24 órából áll a nap?”  vagy csak szeretne kevesebb stresszel, ésszerűbben és hatékonyabban gazdálkodni a rendelkezésére álló idővel, akkor ez a workshop Önnek szól!

Konjunktúra felmérés 2014. október - Minden vélemény számít!

2014. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A területi felmérés különös jelentőségű, hiszen a 2014 tavaszi felmérés alapján Baranya megye néhány mutatót tekintve pozitív elmozdulást jelzett.

Vajon történt változás az elmúlt fél évben? Hogyan változott a vállalkozások helyzete? Javultak a vállalkozási feltételek és kilátások? Az online kérdőív kitöltésével minden baranyai vállalkozás hozzájárulhat a megyei vélemény kialakításához. 

 

Facebook szüret 2014.

Ne csak feleslegesen dolgozzon, hanem élvezze is a munkája gyümölcsét! - a kamara szimpóziumot szervez az RG Stúdió szakembereivel és meghívott vendégével együttműködésben október 29-én a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében. 

IT Experts’ Day 2014 üzleti partnerkereső rendezvény Ausztriában

Az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciuma nevében tisztelettel meghívjuk az Információs Technológiában érdekelt szervezetek képviselőit a 2014. november 21-én, a Bécs melletti Korneuburgban megrendezendő IT Experts’ Day 2014 című üzleti partnerkereső eseményre!

A rendezvény célja, hogy az ICT szektor hálózatos együttműködését segítse, és gyakorlati szakemberek vezetésével betekintési lehetőséget adjon az osztrák és nemzetközi trendekbe.

Magyarországi kiállítók az Eszéki Őszi Vásáron

2014. október 22.

Októberben került megrendezésre az idei, immár 17. Eszéki Őszi Vásár. A szervezők elégedettek a kiállítók számával, de látogatóból is több volt, mint az eddigi években. Ami még észrevehető volt, sokkal több kisgyerekes család látogatott el a vásártérre.

Fejlesztők Fóruma a kamarában – ipari gyártó cégek és fejlesztők számára

2014. október 21.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara időről időre bemutatkozási lehetőséget biztosít üzleti közössége, az önkéntes kamarai tagok számára. November 14-én az RG Net Kft.-nek lesz alkalma fejlesztései bemutatására.

Fókuszban az ipari gyártó cégek számára kidolgozott rendszerek állnak, úgymint az üzemi információs, az árammérő és az értesítő, valamintmunkaidő-nyilvántartó terminál.

Baranya Megyei Innovációs Díj - 2014

2014. október 21.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ezzel az elismeréssel kívánja honorálni azt a kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztő munkát, amely következtében

- termékfejlesztés,
- technológiai fejlesztés,
- technológia transzfer,
- informatikai rendszerfejlesztés,
- szolgáltatásfejlesztés,
- szervezetfejlesztés,

- high-tech termelő beruházás valósult meg az elmúlt 2 év során.

A beérkezési határidő 2014. november 25.

Kisvállalkozások adóoptimalizálása

2014. október 21.

Sok kisvállalkozás úgy kíván enyhíteni adóterhein, hogy költségként számol el jó néhány, tevékenységéhez egyébként nem kapcsolható beszerzést. Cikkünkben áttekintheti, milyen eszközök, berendezések beszerzését ne számolja el e célból.