DesignPécs – Bemutatkozik Dél Designja! - október 3-12.

2014. szeptember 29.

Széleskörű összefogással, Pécs és Baranya megye Design ágazatának képviselői, a vállalkozások, kutatóhelyek, művészek csatlakoztak a Design Hét Budapest 2014 programjához, így programunk a Design Hét Budapest 2014 eseménysorozat hivatalos része.

Színes programok ősszel is

2014. szeptember 29.

Hitelek, források, export, munkaügy, facebook, klaszter, pályaválasztás, mesterképzés, design - a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is a gazdaság egészét átölelő programokkal várja a vállalkozások képviselőit.

Fontos információ a gyakornoki pályázat nyerteseinek

2014. szeptember 29.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása alapján a pályázat megkezdésének legutolsó napja 2014.10.01.

Még van helyünk a 3D tréningre

2014. szeptember 22.

altEgy forradalmian új és gyorsan változó területen, a 3D nyomtatás lehetőségeiről szervezünk elméleti és gyakorlati képzést két szakértőnk segítségével:  Orosz Norbert (RPT Innoteq Kft.), valamint Háber István tanársegéd (PTE PMMIK Műszaki Informatika Tanszék). A képzésre kizárólag az online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, jelentkezési határidő: 2014. okt. 3.

REX - Ready for Export - szerezzen exportismereteket segítségünkkel!

2014. szeptember 2.

2014. szeptember 30-án, csapatépítő tréninggel indul a kamara új - az exportösztönzést, fejlesztést fókuszba állító projektje, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a versenyképes termékkel rendelkező vállalkozásoknak külpiaci ismereteik bővítésére; kapcsolatok építésére, bővítésére; a gyakorlatban jól működő, sikeres exportőrökkel történő tapasztalatcserére.  Közép távú célkitűzés, hogy a résztvevők a 10 hónapos program végén egy magasabb szintű export képzéshez csatlakozzanak és a megszerzett tudáson és kapcsolatokon keresztül hozzájáruljanak Baranya megye alacsony ipari export részarányának növeléséhez.

Együtt "működünk"

2014. október 1.

Ready for Export - a kamara idei exportfejlesztési projektjeinek egyike, mely kis- és középvállalkozásoknak teremt lehetőséget arra, hogy külpiaci ismereteiket bővítsék. A tegnapi napon "összeállt" a csapat, jövő héttől a szakmai ismereteké a főszerep.

Késedelmi kamat késedelmes munkabér fizetés esetén

2014. október 1.

A munkaviszony során a munkáltató egyik legfontosabb kötelezettsége a munkabér határidőben történő kifizetése. A munkabért az MT.157§ (1) szerint a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni.

Mire figyeljünk a számlázó programok bejelentésénél?

2014. október 1.

Közeledik november 15-e, a számlázó programok bejelentésének a legtöbb adózót érintő határideje. Bár a bejelentés szabályai első látásra talán egyszerűnek tűnnek, mégis a gyakorlati életben felmerülő esetek több kérdést is felvetnek, melyekre érdemes figyelemmel lenni majd a nyomtatvány kitöltése során.

10 dolog, amit tudni kell online árurendeléskor

2014. szeptember 30.

Cikkünkban tíz +1 pontban szedtük össze, mit érdemes tudni az interneten külföldről rendelt áruk vásárlásáról, azok adózásáról, vámkötelezettségéről.

A KKV-k finanszírozása és támogatása

2014. szeptember 17.

A MKB Bank és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényének célja, hogy bemutassa a kis- és középvállalkozások számára az elérhető finanszírozási és támogatási lehetőségeket.

Lakossági energiahatékonysági pályázatok 2014.

2014. szeptember 26.

A kamara munkatársai összefoglalták az Ön számára a legfontosabb tudnivalókat! Folyamatosan frissítjük!

Még kedvezőbb hitellehetőségek a kkv-knak a Széchenyi Kártya Programban

2014. szeptember 17.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ Baranya Megyei Szervezete, valamint a KAVOSZ Zrt. tájékoztató fórumot szervez az uniós pályázatokról (2014-2020) és a Széchenyi Kártya Program kedvező hitellehetőségeiről.

Hospice hangja - jótékonysági hangverseny

2014. október 1.
A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány - a PTE ÁOK Családorvostani Intézetének támogatásával - 10. évfordulója és a Hospice Világnap alkalmából jótékonysági hangversenyt szervez október 11-én 18 órakor a PTE ÁOK aulájában.

DesignPécs programsorozat megnyitója

2014. október 1.

A DesignPécs programsorozat 2014. október 3-án veszi kezdetét a Nádor Galériában megrendezésre kerülő központi kiállítás megnyitásával, melyre 18 órakkor kerül sor.

Újabb minőségi ugrás a Büttner Kft.-nél a duális szakképzésfejlesztésben

2014. október 1.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által menedzselt Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja, a Büttner Kft. ünnepélyes keretek között adta ma át új CNC tanműhelyét, mellyel egy újabb minőségi ugrást hajtott végre a cég a duális közép és felsőfokú szakképzés fejlesztés területén. A gyakorlati oktatás céljait szolgáló tanműhelyet Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel.

Nemzetközi klaszter projektek tapasztalatai, CLUSTRAT

2014. október 1.

A Nemzetgazdasági Minisztériumon belül működő Nemzetközi és Klaszter Osztály - a MAG Zrt. Klaszterfejlesztési Iroda utódja - egyik feladata a hazai klaszterek nemzetköziesedésének elősegítése. Több projekt zárult a közelmúltban, az eredmények ismertetésére több mint 20 klaszter képviselői jelentek meg a budapesti rendezvényen.