Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására (NFA-2017-KKV)

2017. július 29.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: Minisztérium) nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV-k) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

Open4Business Üzletember Találkozó és Konferencia Pécs 2017. október 4-6.

2017. április 12.

A tavaly ősszel megrendezett esemény sikerei és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén újra lehetőséget biztosítsanak a magyar és szomszédos országok vállalkozóinak partnerségek, üzleti kapcsolatok kialakítására.

 

Wimbledon után

2017. július 11.

Idén immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Kamara Kupa társasági teniszverseny szeptember 2-án a Pécsi Elektromos SE pályáin.

Év Felelős Foglalkoztatója 2017

2017. augusztus 17.

Ösztönző, emberközpontú munkahely? Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat!

Közeleg a határidő! - Megszűnő tanulószerződések

2017. augusztus 17.

A kamara munkatársai elkezdték értesíteni azokat a saját bevallásuk szerint főtevékenységű gyakorlati képzőket, akiknél a kilencedik évfolyamon kötött tanulószerződések augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnnek. Az érintett cégek elektronikus és személyes tájékoztatást is kapnak a szükséges teendőkről és lehetőségekről.

Találjon üzleti partnert Ön is!

2017. augusztus 15.

Megkezdődött az Open4Business konferencia és üzletember találkozó honlapján a kétoldalú tárgyalások foglalása.

Koreai üzleti delegáció Budapesten

2017. augusztus 14.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének felhívását tesszük közzé, melyben lehetőséget biztosítanak 9 koreai céggel való találkozásra. A delegáció tagjai sokféle iparágat képviselnek, az alábbi áttekintőtáblázat mellett bővebb információ letöltésére is lehetőség van.

Cégkapu-regisztráció: ezért kötelező alapítványnak, egyesületnek is

2017. augusztus 14.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény szerint a gazdálkodó szervezeteknek kell bejelenteniük a Rendelkezési Nyilvántartásba az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló hivatalos elérhetőségüket, amihez a cégkapu-regisztráció szükséges. Tehát a gazdálkodó szervezetek kötelezettek a cégkapu-regisztrációra.

Jelentkezzen a DesignPécsre!

2017. július 12.

Idén 2017. szeptember 29. és október 8. között negyedik alkalommal szervezi meg a kamara együttműködő partnereivel (intézmények, vállalkozások) a DesignPécs rendezvénysorozatot, mely a Design Hét Budapest kísérőrendezvénye.

KKV Akadémia a versenyképesebb vállalkozásokért

Segítene? Tanácsot adna? Képezne? A napokban minden önkéntes kamarai tagvállalkozást megkeres a kamara. Amennyiben a KKV szektorban tevékenykedő vállalkozások és munkatársaik fejlesztéséhez szellemi termékeivel, szaktudásával, szakmai segítségnyújtással hozzájárulna, úgy várjuk támogató szolgáltatásait.

Ön tudja, hogy mi az a fogalkoztatási radar?

2017. augusztus 17.
Jobdeveloper
Jobdeveloper

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz a Job Developer elnevezésű EU-projektben, melynek célja az, hogy impulzusokat adjon az Európában magas fiatalkori munkanélküliség mérséklésére, az egyes országokban a szakmai (tovább)képzés és a pályaválasztási tanácsadás munkaerőpiac követelményeihez való igazításával.

Legyen Ön is ács mester! – Jelentkezzen most!

2017. augusztus 17.

Szeptemberben ács, állványozó mesterképzés indul a kamarában. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 1.

Hiányos a tb-kiskönyv, hogyan lehet igazolni az előző munkaviszonyokat?

2017. augusztus 16.

Mit tehet a munkavállaló, ha a korábbi munkáltatói ugyan bejelentették a foglalkoztatását, de tb-igazolványt ("kiskönyvet") nem kapott?

Kik dolgozhatnak idén augusztus 20-án?

2017. augusztus 15.

Idén augusztus 20-a vasárnapra esik. A vasárnapra vagy a munkaszüneti napra vonatkozó munkajogi szabályok érvényesek?

A távolléti díj számítása

2017. augusztus 14.

Habár a munkaviszony természete azt sugallja, hogy a munkavállaló munkát végez, és ezért kapja bérét, számos olyan helyzet állhat elő, amikor a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jogszerűen jár díjazás a munkáltatótól – ez általában a távolléti díj.

Növekszik a kereslet a határon átnyúló online vásárlás iránt

2017. augusztus 14.

Az eredménytábla szerint az elektronikus kereskedelembe vetett fogyasztói bizalom ugrásszerűen megnőtt. Tíz év alatt csaknem megkettőződött az interneten vásárló európaiak aránya (a 2007. évi 29,7%-ról 2017-ben 55%-ra).