Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hamarosan indul a GINOP 3.2.2. pályázat informatikai fejlesztésekhez

2016. július 26.

A várhatóan július végén megjelenő felhívás célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozásokat olyan infokommunikációs megoldásokkal vagy szolgáltatásokkal támogassák, amelyeket saját beruházásból nem vagy csak nagy anyagi áldozatok árán lennének képesek megvalósítani.

Szerezze meg a Digitálisan Felkészült Vállalkozás címet, hogy kedvezőbb feltételekkel tudjon pályázni!

Mondja el véleményét! – Alkalmazna lányokat „fiús” munkakörökben?

2016. július 6.

A kamara a baranyai vállalkozások körében kérdőíves kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.

! Mestercím: 2016. szeptember 1.

2016. július 7.

A törvény hatályba lépése előtt 2016. július végén indítjuk az utolsó mesterképzéseinket és vizsgáinkat, melyhez támogatás is igényelhető!

Újabb tagokat szeretne az Agrárkamara

2016. június 23.

A budapesti agrárkamara tömegesen "sorolta be" tagjai közé az ipari, kereskedelmi és szolgáltató cégeket, a napokban kézbesített felszólításokban. A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, pontatlan, és sajátos értelmezésre is késztet. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nem fogadja el ezt az egyoldalú fellépést, és eljárt az igazolhatatlan átsorolások ellen a budapesti szervezetnél. A pécsi kamara ezúton felhívja minden érintett vállalkozás figyelmét arra, hogy ingyenes jogsegély szolgáltatást nyújt az egyoldalú, agrárkamarai intézkedések ellen valamennyi ipari, kereskedelmi, szolgáltató vállalkozás számára. Mielőbb keressék a PBKIK ügyfélszolgálatait, vagy a központi e-mail címre (pbkik@pbkik.hu) továbbítsák segítség kérésüket, hogy elkerülhetőek legyenek a mezőgazdasági intézményrendszer fenntartását szolgáló jelentős többletterhek a más szektorba tartozó vállalkozásoknál.

EUIPO-kutatás a szellemitulajdon-jogot sértő online üzleti modellekről

2016. július 27.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) 2016. július 12-én jelentette meg legújabb elemzését Research on Online Business Models Infringing Intellectual Property Rights, Phase 1 címmel.

Népszerű a kösü, a pracli és a stepp varrás

2016. július 27.

Egy éves a pécsi kesztyűs múzeum. Még Floridából és Ausztráliából is érkezett látogató az egy évvel ezelőtt a pécsi Zsolnay-kút szomszédságában megnyílt kesztyűs kiállításra, ahol a baranyai megyeszékhely kesztyűgyártásának történetét mutatják be többek között szabászeszközök, varrógépek, bőrök, kesztyűmodellek, kész kesztyűk által. A látogatók megismerhetik a 19. század második felében a Hamerli János által megteremtett pécsi kesztyűkészítés történetét, betekintést kaphatnak a kiváló pécsi kesztyű hírnevét a világ számos tájára eljuttató egykori Hunor Kesztyűgyár mindennapjaiba – ehhez a gyár egykori dolgozói biztosítanak szakszerű kalauzolást.

Hírlevél a Szellemi Tulajdon Védelméről

2016. július 27.

Elérhető a A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Tanácsának legfrissebb, - 13. évfolyam 2. szám 2016. - II. negyedéves kiadványa.

Hogyan indítsak vállalkozást Pécs környékén? 2. rész

2016. július 27.

A vállalkozói tevékenység zökkenőmentes végzéséhez szükséges, hogy elhatározzuk milyen tevékenységi körön belül fogunk tevékenykedni, illetve, hogy a jövőben milyen adózási formában vesszük ki részünket a közterhek viseléséből. Cikkünk második részében ezeket a kérdéseket fogjuk átnézni.

START2ACT – energiahatékonysági projekt fiatal vállalkozók, vállalkozások részére

2016. július 26.

A Pécs-Baranyai  Kereskedelmi  és Iparkamara is csatlakozott a START2ACT projekthez, melynek célja az 5 évnél fiatalabb mikro, kis- és középvállalkozások, start-up vállalkozások részére a hosszú távú energia-tudatos gondolkodásmód elsajátítása, melyen keresztül további cél: fenntartható vállalatok működtetése, energiahatékonyság növelése.

„Az üzlet házhoz jön” – "Open4Business" nemzetközi üzletember találkozó Pécsett

2016. május 12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve 2016. szeptember 19-21 között Pécsett szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez.

A teniszé a főszerep

2016. június 30.

Színvonalas összecsapások, ragyogó idő és remek kikapcsolódás jellemezték már eddig is a társasági sporteseményt. Ezekből várhatóan idén sem lesz hiány.

Hűsítő koktél, focilabda, olimpia - Pincérek mestervizsgáztak

2016. július 27.

Az idei pincér mestervizsga hűsítő koktélok keverésével kezdődött, majd ünnepi díszasztal terítésével és a vendégek előtti élőmunkával folytatódott.

Megjelent a 2016. évi Európai Innovációs Rangsor

2016. július 27.

Az Európai Bizottság 2016. július 14-én nyilvánosságra hozta az innovációs ország rangsort, mely szerint hazánk a 21. helyezett a tagországok eredménytábláján, mellyel a mérsékelt innovátorok csoportjában foglalunk helyet olyan országokkal egyetemben, mint Olaszország, Csehország, Spanyolország, Görögország vagy Észtország.

Kik szervezik a nyaralásunkat? - Piaci körkép az utazásszervezőkről

2016. július 27.

Nyáron sokak számára jön el a pihenés, nyaralás ideje. Ki ne szeretne minden problémáról elfeledkezni? Ám ilyenkor sem árt az óvatosság – például az utazásszervező cég kiválasztásánál.

Ha esetleg idén nem sikerült a felvételi, augusztusig még lehet jelentkezni OKJ-s képzésekre

2016. július 27.

Tegnap este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat.

Fagykár esetén is Agrár Széchenyi Kártya

2016. július 26.

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében a fagykár által sújtott agrárvállalkozások is teljes támogatásban részesülhetnek.