Színes programok ősszel is

2014. szeptember 29.

Hitelek, források, export, munkaügy, facebook, klaszter, pályaválasztás, mesterképzés, design - a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is a gazdaság egészét átölelő programokkal várja a vállalkozások képviselőit.

Lakossági energiahatékonysági pályázatok 2014.

2014. szeptember 26.

A kamara munkatársai összefoglalták az Ön számára a legfontosabb tudnivalókat! Folyamatosan frissítjük!

Mi a Pálya Mohácson?

2014. október 17.

Huszonhét kiállítóval került megrendezésre Mohácson, a Széchenyi Ifjúsági Centrumban csütörtökön, az általános iskola végzős diákjainak szóló pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató.

Ü zleti lehetőségek Cipruson és a régióban Ciprusi - magyar üzleti fórum és üzletember - találkozó

2014. október 17.

A Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Ciprusi-magyar üzleti fórum – Üzleti lehetőségek Cipruson és a régióban” címmel fórumot és üzletember-találkozót szervez Budapesten.

 

Új elnök a Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság élén

2014. október 17.

Új elnök vezetésével folytatja a megye szakképzés-fejlesztése érdekében végzett munkáját a Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság.

Autóipari és gépipari szakmákban folytatódnak a mesterképzések!

2014. október 16.

A képzések megtervezésekor a szervezők kiemelt célja, hogy az élményközpontú gyakorlati oktatásokon keresztül korszerű, élvonalbeli technológiákat, újdonságokat mutassanak meg a gyakorlati oktatóknak

Tanulók gyakorlati képzése az őszi szünetben

2014. október 16.

Beosztható-e az őszi szünet ideje alatt a tanuló gyakorlati képzésre? Mia teendő, ha a szakképző iskolai tanuló gyakorlati képzésére heti pihenőnapon, illetve munkaszüneti napon kerül sor?

Melyek a vágásos balesetek kockázatos területei?

2014. október 15.

Többek között erre a kérdésre is választ kaptak a résztvevők a kamara és a Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve Munkavédelmi Felügyelőségének közös munkaegészségügyi nyílt napján.

Konjunktúra felmérés 2014. október - Minden vélemény számít!

2014. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A területi felmérés különös jelentőségű, hiszen a 2014 tavaszi felmérés alapján Baranya megye néhány mutatót tekintve pozitív elmozdulást jelzett.

Vajon történt változás az elmúlt fél évben? Hogyan változott a vállalkozások helyzete? Javultak a vállalkozási feltételek és kilátások? Az online kérdőív kitöltésével minden baranyai vállalkozás hozzájárulhat a megyei vélemény kialakításához. 

 

Facebook szüret 2014.

Ne csak feleslegesen dolgozzon, hanem élvezze is a munkája gyümölcsét! - a kamara szimpóziumot szervez az RG Stúdió szakembereivel és meghívott vendégével együttműködésben október 29-én a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében. 

Horvátország első kézből!

2014. október 17.

A Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Magyar – Horvát Tagozata október 14 – 16 között piacfeltáró kiutazó delegációt szervezett Horvátországba, Zágrábba és Eszékre.

Ezt mindenkinek látnia kell! - Meghívó a Virtuális Természettudományok Otthonának megnyitójára

2014. október 17.

A Magyar Tudomány Napján kerül ünnepélyes átadásra az alsómocsoládi Kölyök Fészek Erdei Iskola keretein belül működő Virtuális Természettudományok Otthona.

Startolt a pályaorientációs munka a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterben

2014. október 16.

A Kamarával együttműködésben a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter az elmúlt hetekben több Iskolaközpontot keresett meg azzal a céllal, hogy az iskola diákjait arra ösztönözze, hogy 8. osztály után gépipari szakmák tanulását válasszák.

Kamarai tájékoztató napok

2014. október 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai tájékoztató napot szervez a megye négy városában: Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetváron. A tájékoztató nap programját a vállalkozásoktól beérkezett kéréseknek megfelelően alakítottuk ki.

A felkészült KKV-k könnyen forráshoz juthatnak – rendezvény ismertető

2014. október 15.

 Nagy volt az érdeklődés a pályázatokról és a finanszírozásról szóló október 10-ei rendezvényen. A résztvevők nem csak a várható pályázatokról és a pályázati rendszerről juthattak információhoz, hanem az MKB bank szekértő segítségével értesülhettek a pályázatok (elő-) finanszírozási lehetőségeiről is.

 

 

 

Egy éven belül négy díjat kapott a Tegavill innovatív berendezése

2014. október 15.

altA Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok különdíját is elhozta szeptemberben önkéntes kamarai tagvállalatunk, a komlói TeGaVill Kft. Bio-Dryer terményszárítója. Ez a negyedik elismerés, melyet ebben az évben begyűjtöttek pályázatokon és rendezvényeken.