Jól sikerült a megyei S3 stratégiai rendezvény

2014. szeptember 16.

S3 PécsA Baranya Megyei Kormányhivatal és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gondos előkészítő munkájának eredményeként több mint száz név mellé került aláírás az intelligens szakosodási stratégiát meghatározni hivatott megyei rendezvény jelenléti ívén. Meghatározásra került az öt kiemelt megyei ágazat, amely a fejlődés motorja; gépipar-elektronikai ipar, biotechnológia és egészségipar, környezetipar, kreatív ipar és IKT, élelmiszeripar.

Még kedvezőbb hitellehetőségek a kkv-knak a Széchenyi Kártya Programban

2014. szeptember 17.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ Baranya Megyei Szervezete, valamint a KAVOSZ Zrt. tájékoztató fórumot szervez az uniós pályázatokról (2014-2020) és a Széchenyi Kártya Program kedvező hitellehetőségeiről.

Legyen Ön is kamarai szakértő

2014. szeptember 11.

Várjuk olyan szakemberek jelentkezését, akik tudásukkal segíteni szeretnék a kamara munkáját a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzésében. A gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző kamarai szakértők módszertani felkészítése 2014. októberében kerül megrendezésre. A tanfolyamon való részvétel díjmentes,  regisztrációhoz kötött.

Fórum az online pénztárgépekről, azok ellenőrzéséről

2014. szeptember 2.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja szervezésében adófórumot szervez a NAV munkatársainak előadásában 2014. szeptember 24-én.

Milyen formában vállalkozzunk?

2014. szeptember 17.

Sokakat érdekel ez a kérdés és szeretnének minél több információt beszerezni a témáról. Milyen vállalkozási formát válasszak most induló tevékenységemhez? Az összehasonlításuk nagyon nehezen valósítható meg, mert a különböző adózási formák elemei eltérőek.

Siker Rotterdamban - Pollack Eco Team

2014. szeptember 16.

altÖnkéntes kamarai tagunk, a Renergy Kft. tervezési és szimulációs szolgáltatásokkal, eszközökkel támogatta azt a csapatot, amely az idei versenyen az európai mezőnyben a 7.helyet szerezte meg, majdnem 1400 km/l-benzinnek megfelelő hatótávval.

Magyar-szlovén gazdasági fórum és üzletember-találkozó Budapesten

2014. szeptember 16.

Az export lehetőségek kiterjesztése, új piacok felfedezése a vállalat árbevétel növekedésének egyik lehetséges mozgatórugója. Az orosz piacra való belépés korlátozásával a vállalatok figyelmét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben ezúttal a szlovén lehetőségekre irányítja. 

Módosult a decentralizált pályázat elszámolási határideje

2014. szeptember 15.

Módosult a 2013. évi decentralizált pályázat támogatottjaira vonatkozó elszámolási határidő.

Munkaerő mágnes Baranyában

2014. szeptember 12.

Az informatika napjaink legdinamikusabban fejlődő iparága, amely Pécsett és környezetében is igen erős húzóágazat lehet. A Schönherz Iskolaszövetkezet csütörtökön, a belvárosban tartott sajtótájékoztatóján a Baranya megyei informatikai szegmens helyzetét és jövőképét térképezték fel, a képzésektől kezdve a kis- és középvállalatok, valamint a multinacionális szereplő megszólaltatásával.

Nyárbúcsúztató parti a busók földjén

2014. augusztus 27.

Hagyományteremtő céllal Dunaparti Busópartit szervez szeptember 19-én Mohácson a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

REX - Ready for Export - szerezzen exportismereteket segítségünkkel!

2014. szeptember 2.

2014. szeptember 30-án, csapatépítő tréninggel indul a kamara új - az exportösztönzést, fejlesztést fókuszba állító projektje, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a versenyképes termékkel rendelkező vállalkozásoknak külpiaci ismereteik bővítésére; kapcsolatok építésére, bővítésére; a gyakorlatban jól működő, sikeres exportőrökkel történő tapasztalatcserére.  Közép távú célkitűzés, hogy a résztvevők a 10 hónapos program végén egy magasabb szintű export képzéshez csatlakozzanak és a megszerzett tudáson és kapcsolatokon keresztül hozzájáruljanak Baranya megye alacsony ipari export részarányának növeléséhez.

A KKV-k finanszírozása és támogatása

2014. szeptember 17.

A MKB Bank és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényének célja, hogy bemutassa a kis- és középvállalkozások számára az elérhető finanszírozási és támogatási lehetőségeket.

Megváltozott a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap ügyfélszolgálatának elérhetősége

2014. szeptember 17.

A kormány tagjainak feladat és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) 4. § 8. pontja értelmében 2014. június 6-tól a KTIA feletti rendelkezési jog a Miniszterelnökséget vezető minisztert illeti. A KTIA átadás-átvétele során módosult a KTIA ügyfélszolgálat elérhetősége az alábbiak szerint.

Új horvát főkonzul látogatása a Magyar - Horvát Tagozatnál

2014. szeptember 16.

2014. szeptember elsejével új horvát főkonzul kezdte meg munkáját Pécsett. Vesna Haluga a Horvát Köztársaság Magyarországi Főkonzulátusának pécsi vezetője hétfőn Kamaránknál tett látogatást.

Rövidfilm készült Pécs helyi termékeiről

2014. szeptember 15.

A CMC zárókonferencián, Riminiben (Olaszország) bemutatásra került a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület, Pécs helyi termékeit népszerűsítő kisfilmje, amely igen kedvező fogadtatásra talált a résztvevők között.

Zárókonferencia Riminiben

2014. szeptember 12.

A South-East Europe program keretéből finanszírozott CMC elnevezésű projektzáró partnertalálkozója 2014. szeptember 9-10. került megrendezésre Riminiben, Olaszországban.