Kamarai rendezvények

<< 2015 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
31
     

Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig

A 2015. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2015. március 31.

Adófórum - IDŐPONTVÁLTOZÁS - Útmutató a 2014. évi zárlati munkákhoz

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival  április 8-án.

Beiskolázási irányok és keretszámok - Elkészült Baranya megye szakmaszerkezeti javaslata

2015. március 30.

Elfogadásra került a 2016/2017-es tanévi szakiskolai és szakközépiskolai beiskolázási irányokra és keretszámokra, valamint az ösztöndíjas szakmákra vonatkozó megyei javaslat.

Lányok napja-pályaválasztást segítő rendezvény középiskolás lányoknak

2015. március 30.

Vedd a kezedbe a jövőd! – szólítja meg a Lányok Napja a középiskolás lányokat, arra buzdítva őket, hogy ne fogadják el a társadalomban élő sztereotípiákat, és bátran válasszanak szakmát a mérnöki pályán, az informatika és a kutatás-fejlesztés területén is.

Mit - kit keresnek ma Magyarországról szomszédaink?

2015. március 27.

Érdemes tudnunk, hogy a szomszédos országok milyen üzleti lehetőségeket, technológiákat, K+F pályázati partnereket keresnek ma Magyarországról. Az alábbi táblázatban megtekinthetjük az Enterprise Europe Network adatbázisában szereplő igényeket. Ha Ön is megjelenítené együttműködési ajánlatait és igényeit, kérjük, keresse kollégáinkat!

Kovácsoltvas, hófógó, élménylánc – az export tréning utolsó témái

2015. március 27.

Gyorsan változó világunk sajnos ismét szolgáltatott aktuális témát a tréning zárónapjának bevezetésének. A résztvevők gyors elemzést kaptak Dr. Szűcs Tamás (PTE KTK) előadótól az előző napi repülőgép katasztrófa azonnal érezhető gazdasági hatásairól, a tőzsdei árfolyamok gyors változásáról.

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj

2015. március 26.

A kamara szakmai partnerének a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának testülete a Magyar Formatervezési Tanács 2015-ben is meghírdette a Magyar Formatervezési  és Design Management Díjakat.

NAV tájékoztató az EKAER kockázati biztosítékokról

2015. március 25.

Az Európai Unió területéről belföldi átvételi címre irányuló közúti fuvarozás esetén a termékbeszerzést megvalósító, valamint az első, belföldi, általános forgalmi adóköteles, nem közvetlenül végfelhasználó részére történő termékértékesítést megvalósító adózó kockázati biztosítékot köteles nyújtani. Ennek a biztosítéknak az alaki és tartalmi követelményeiről olvashat a cikkünkben.

Az Amerikai Egyesült Államok és Japán csatlakozott a Hágai Megállapodáshoz

2015. március 23.

Újabb két ipari nagyhatalommal bővül a Hágai Megállapodás keretében a magyar bejelentők számára elérhető távol-keleti és tengerentúli államok száma.

Megjelent a GINOP, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi keretrendszere

2015. március 25.

Megjelent a GINOP, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi keretrendszere, az egyes prioritások keretösszege.

Ezeket tartsa be, ha bejelentené a cég beltagját a kata hatálya alá!

2015. március 30.

Milyen munkaügyi, adózási teendői vannak a vállalkozásnak, ha bejelentené a beltagját a kata hatálya alá?

Mérik a belépő hallgatók tudását a felsőoktatásban

2015. március 30.

Elkészült a felsőoktatási törvény módosításának tervezete, amelyben a többi között újraszabályoznák az intézmények vagyongazdálkodását, és lehetővé tennék az egyetemeknek a közös képzések indítását.

Gépipari szakmákkal ismerkedtek a fiatalok

2015. március 27.

A gépipari szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet immár 5. alkalommal rendezett meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. A Gép-Ésszel Baranyában címet viselő, szakmaismereti megmérettetésre a Baranya megyei általános iskolák 6., 7., és 8. osztályos tanulói jelentkezhettek, 3 fős csapatokat alkotva. Az idei évben minden eddiginél több, 150 diák nevezett a versenyre.

Uniós pénzre pályázik? - Itt vannak a fontos tippek és buktatók!

2015. március 27.

A kamara bemutatta a GINOP, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi keretrendszerét  egy pár napja, melyhez újabb értékes információk állnak rendelkezésre.

A Világgazdaság március 26-ai konferenciáján elhangzottak a pályázás menetére vonatkozó buktatók és fontos tippek.

Mi lett a régi Önindítósokkal? – Somogyi Éva

2015. március 26.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja – a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesülettel, a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi NKft-vel és a Baranya Megyei Vállalkozói Központtal együttműködve indította útjára 2013-ban az Önindító munkaerő-piaci programot, amely a kreatív iparhoz, és a turizmushoz kapcsolódó jó ötletekkel rendelkező álláskeresők új vállalkozásának elindítását segítette. A projekt sikerét bizonyítja, hogy 2014-ben ismét meghirdették a programot.

KATA a gyakorlatban

2015. március 24.

Elég sok kérdéses ügy merül fel a kisadózó vállalkozások tételes adóját alkalmazók mindennapi életében. A valóság gyakran bonyolult. A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény viszont hézagos. Cikkünkben ezeket a problémákat próbáljuk meg körbejárni.