Konjunktúra felmérés 2014. április - Minden vélemény számít!

2014. április 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A területi felmérés különös jelentőségű, hiszen a tavaly őszi felmérés alapján Baranya megye még nem indult el a válságból kivezető úton. Vajon történt változás az elmúlt fél évben?

A kamara álláspontja a "Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet" leveléről

2014. április 10.

A mellékelt levél nem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától (MKIK) származik. Javasoljuk, hogy a  levélben foglalt díjfizetést a gazdálkodó szervezetek ne teljesítsék. Az MKIK a szükséges jogi lépéseket a levélben foglaltakkal kapcsolatosan haladéktalanul megteszi.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Útmutató az internetes (online) regisztráció módosításához

2014. április 2.

Felhívjuk azon vállalkozások figyelmét, akik még nem tettek eleget teljes körűen, regisztrációs kötelezettségüknek mielőbb pótolják! Regisztrálni egyszer kell(ett), az adatváltozás-bejelentés  azonban folyamatos. A kamarai nyilvántartásban szereplő adatok aktualizálása során felmerült kérdésekre az alábbiakban segítünk választ találni.

A Rati Kft. nagy elismerése

2014. április 23.

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést kapott a komlói székhelyű kamarai tag, a Rati Kft. A díjat Rajnai Attila vette át Varga Mihály nemzetgadzasági minisztertől.

 

 

Hamarosan kezdődnek a szakmunkásvizsgák

2014. április 23.

A szakiskolások szakmai tanulmányai április 30-ával véget érnek. A ballagást követően a központi írásbelikkel május 13-ától megkezdődnek a szakmai záróvizsgák.

Vállalkozóvá válás támogatása - NFSZ

2014. április 22.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

Visegrádi Alap - Pozitív változások

2014. április 18.

Számos kedvező pénzügyi változást hoz a 2014-es év a Nemzetközi Visegrádi Alap programjaiban. Többek között csökken az önrész és emelkedik a készpénzben elszámolható költségek aránya.

Formatervezési Klub – Nyomtassunk 3D-ben!

2014. április 18.

Májusban a 3D nyomtatás kerül fókuszba a következő Formatervezési Klub találkozón.

Bemutatkozási lehetőség magyar ICT cégeknek Amerikában

2014. április 17.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2014. szeptember 29-október 3-ig a new york-i Interop kiállításon és konferencián magyar megjelenést szervez. A kisebb méretű információs standon maximum 4-5 magyar ICT-cég bemutatkozására nyílik lehetőség.

PÉCS EXPO - támogatott megjelenés - pályázzon Ön is!

2014. március 31.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet a 30. PÉCS EXPO 2014 Nemzetközi Kiállítás és Vásáron való kiállítói megjelenésre baranyai vállalkozók számára. A helyi vállalkozói kör bemutatására egy külön teremben, a klaszterek és pályaválasztást segítő intézményekkel együtt kerül sor.

Tájékoztató szeminárium Mongóliáról

2014. április 23.

Az MKIK Magyar-Mongol Tagozata „Tájékoztató szeminárium Mongóliáról” címmel rendezvényt szervez Budapesten. A programon bemutatásra kerül Mongólia gazdasági helyzete és befektetési, üzleti lehetőségei.

Az élő gazdaság - gépipar

2014. április 23.

Egy hibás szólás szerint aki tudja, csinálja, aki nem, az tanítja.  Szeretnénk meggyőzni Önt ennek az ellenkezőjéről. Rendhagyó képzést hirdet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a PTE Műszak és Informatikai Kara és a térség egyik jelentős gépipari vállalkozása, a Lakics Kft. segítségével.

Ennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség - 2014. májusában

2014. április 22.

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2014 májusában alkalmazható üzemanyagárakat. 

Magyar üzleti, technológiai és K+F pályázati partnereket kereső külföldiek - 16. hét

2014. április 18.

Az Enterprise Europe Network adatbázisába feltöltött profilok közül az április 14-i héten 3 üzleti igény, 6 technológiai igény és 3 K+F+I pályázati partnerkeresés érintheti a magyarországi ügyfeleket. Ezek angol nyelvű kivonatai letölthetők alább.

Megújulunk!

2014. április 18.

A kamara a folyamatos fejlődés jegyében teljesen friss és új designnal jelentkezik a kiadványai terén.

Együttműködési megállapodás az ágazati szakképzésben

2014. április 17.

Elkészült az ágazati szakképzéshez szükséges együttműködési megállapodás nyomtatványa.