-

Kamarai rendezvények

<< 2015 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
   123
4
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Konjunktúra felmérés 2015. október - Számítunk véleményére!

2015. október 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A vizsgálatban alkalmanként 2 500 - 3000 kis-, közepes- és nagy magyarországi cég vesz részt. 

Számítunk véleményére, hogy minél pontosabb előrejelzést adhassunk a magyar gazdaság kilátásaira vonatkozóan!

DesignPécs a vállalkozásokért egész héten!

2015. szeptember 29.
Központi kiállítás megnyitója
Központi kiállítás megnyitója

Kiállításokkal és kreatív programokkal várja Pécs a látogatókat szeptember 25 és október 4 között! Az Egyetem – Pécs városa – a kamara – a Kreatív Ipari Klaszter, valamint a pécsi kreatívok és design orientált vállalkozások a tavalyi évhez hasonlóan együttműködtek, hogy megvalósítsák a DesignPécs 2015 programot!

Önindító 3, 2, 1... START

2015. szeptember 10.

alt

Idén is elindul a nagysikerű Önindító munkaerő-piaci program, amely a kreatív iparban és a turizmus területén vállalkozni kívánó álláskeresőket támogatja. A program megvalósításában a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, Pécs Megyei Jogú Város valamint a Baranya Megyei Vállalkozói Központ vesz részt.

ITU Telecom World 2015 konferencia és üzletember találkozó Budapesten (ICT szektor)

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) által évente megrendezésre kerülő Telecom World konferencia rendezési jogát 2015-re Magyarország nyerte el. Az eseménynek 2015. október 12-15. között Budapest ad otthont. Kiegészítő rendezvényként az Enterprise Europe Network hálózat nemzetközi üzletember találkozót szervez.

Autóipari képzők szakmai fóruma a kamarában

2015. október 2.
Autós Szakmai Fórum PBKIK 15.09.29.
Autós Szakmai Fórum PBKIK 15.09.29.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának szervezésében szeptember 29-én, kedden autóipari szakképzési szakmai fórum volt a kamarában.

Az ügyvezető jogállásai

2015. október 1.

Adó és tb változásokról tartottak előadást a NAV szakemberei a kamarai Adófórumon.

Új befektetői vitarendezési mechanizmus

2015. október 1.

Befektetési Bírósági Rendszerrel (Investment Court System/ICS) váltaná fel az Európai Bizottság azt a sokat támadott mechanizmust (ISDS), amely a szabad kereskedelmi egyezményekben a befektetők és az államok közötti jogviták rendezését szolgálja.

Nyilvános konzultáció: hozzáadottérték adó-modernizálás az elektronikus kereskedelemben

2015. október 1.

A különböző nemzeti adórendszereknek való megfelelési kényszerből eredő problémák komoly akadályt jelentenek azon vállalkozások számára, amelyek határon átívelő online vagy offline kereskedelmet kívánnak bonyolítani.

Bécsi Gépipari Fórum novemberben

2015. szeptember 30.

„International Machinery and Plant Engineering Forum 2015” néven november 17-én rendezik meg azt az üzletember találkozót, melyre már most több mint 70 fő jelentkezett, 14 országból.
A mérleg serpenyője egyértelműen az előnyök irányába billen: az egyik oldalon a díjmentesség mellett az előre leszervezett - sok partnerrel lefolytatható – tárgyalások és kapcsolatépítésre remek lehetőséget adó vacsorameghívás, míg a másik oldalon lényegében csak a regisztrációs és a részvételi kötelezettség, és a szállás, utazás költségei állnak.

Felhívás gépipari cégek, vállalkozások részére!

2015. szeptember 11.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. közös konzorciuma által vezetett  „Tudás-Park” projekthez a kamara mérnökadatbázist és vállalkozások kompetencia térképét készíti el.

 

Még vonzóbb a Széchenyi Kártya Program

2015. szeptember 18.

Az immár 13 éve működő, folyamatosan bővülő program célja, elősegíteni a hazai a mikro-, kis- és középvállalkozások gyors és olcsó forráshoz jutását. A Széchenyi Kártya Program újszerűsége a vállalkozóbarát konstrukció kialakításában rejlik.

Mohácsi siker

2015. október 2.

Mohácsi székhelyű vállalkozás nyerte a 77. OMÉK Mezőgazdasági Gépesítési Díjat.

Új prioritások az európai oktatás és képzés terén

2015. október 2.

Az Európai Tanács és az Európai Bizottság 2015. évi közös jelentéstervezete az oktatás és a képzés terén folytatott európai együttműködés stratégiai keretrendszerének végrehajtásáról

Kihasználatlan elektronikus kereskedelem

2015. október 1.

Az Európai Bizottság idei fogyasztói eredménytáblája a digitális egységes piacon tapasztalható vásárlási feltételekre és szokásokra összpontosított.

Vándorszeminárium a kínai védjegyrendszerről

2015. október 1.

Az IP Key újabb projektje keretében, amelyet a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal a kínai Védjegy Hivatallal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával partneri viszonyban valósít meg, tájékoztató szemináriumot rendezünk a kínai védjegyrendszer megismertetése érdekében.  

BUDMA Építőipari kiállítás Poznanban 2016 februárjában

2015. október 1.

2016 Február 2-6 között rendezik meg Lengyelországban, Poznanban a Budma Nemzetközi Építőipari kiállítást. A Budma Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb fóruma és bemutatkozó helye az építőipari szektor számára, ahol több, mint ezer gyártó, kereskedő, befektető és építész jelenik meg minden évben.