Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Erősáramú vállalkozások szakember utánpótlás igényének felmérése

2018. február 5.

Önkéntes kamarai tag erősáramú vállalkozások képviselői azzal a kéréssel fordultak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarához, a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz, valamint a Pécsi Szakképzési Centrumhoz, hogy az évek óta tartó szakember-utánpótlási problémáik megoldásában segítséget kaphassanak.

Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig

A 2018. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2018. március 31.
Kamarai hozzájárulását az alábbi bankszámlára várjuk: MKB 10300002 - 24617019 - 70073285

A magyar vállalatok harmada még nem is hallott a GDPR-ról

2018. február 15.

Mindössze három hónap maradt az általános európai adatvédelmi rendelet (GDPR) hatályba lépéséig, nem meglepő módon már a csapból is ez a téma folyik. Ehhez képest a hazai vállalkozások harmada még csak nem is hallott erről – derül ki a Microsoft felméréséből. A magyar cégek döntő többsége azt sem tudja, vonatkoznak-e rá ezek az egyébként kötelező érvényű előírások, így a legtöbbjüknek semmiféle terve sincs arra, hogyan feleljen meg ezeknek a szabályoknak. A helyzet azonban nem reménytelen.

Keressük Baranya megye legjobb munkahelyét – Pályázzon Ön is!

2018. január 30.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara „Innováció a motivációban – a legjobb baranyai munkahely” címmel pályázatot ír ki a Baranya megyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező regisztrált vállalkozások részére.

Üzletember találkozó: fa, -kitermelés, -technológia, -termékek

2018. február 22.

A Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében nemzetközi üzletember találkozó kerül megrendezésre Ungváron.

Villanyszerelőt keres? Legyen villanyszerelő!

2018. február 21.

Folytatódnak a kamara, a kormányhivatal és önkéntes erősáramú kamarai tagok közös lakossági fórumai a támogatott villanyszerelő tanfolyamokkal és állásajánlatokkal kapcsolatban.

Építőipari Fórum a Kamarában

2018. február 21.
Építőipari Fórum
Építőipari Fórum

2018. február 21-én délelőtt Építőipari Fórumra került sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Székházában.

Üzleti és technológiai együttműködési igények - Enterprise Europe Network (2018. február 20.)

2018. február 20.

A nemzetközi piacra induló, vagy már aktív, de további partnereket kereső cégek számára ajánljuk az Enterprise Europe Network folyamatosan frissülő, díjmentesen használható adatbázisát (POD – Partership Opportunity Database), mely elérhető a http://pod.pbkik.hu weboldalon. Ajánlóként néhány érdekes üzleti és technológiai együttműködési profil magyar fordítását közöljük.

A katásoknak az szja-t is februárban kell bevallaniuk

2018. február 20.

Közeleg a katás egyéni vállalkozók adóbevallási határideje. Milyen teendők vannak a február 26-ai határidőig?

Véleményét most elmondhatja!

2018. február 22.

Baranya megye gazdaságának jövőbeni helyzete nagymértékben függ a megfelelő szakember-utánpótlás biztosításától, ezért kulcsfontosságú a gazdaság igényeihez igazodó, annak megfelelni képes szakképzés kialakítása.

Cél a helyközi közlekedés optimalizálása

2017. december 5.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a helyközi közlekedés fejlődését, a munkavállalók munkába járását, ezáltal a vállalkozások munkaerőellátottságát.

Felvillanyozó álláslehetőségek

2018. február 22.

Munkaerő toborzó körutat szervez Baranya megyében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Baranya Megyei Kormányhivatal együttműködve a megye meghatározó villamosipari vállalkozásaival.

 

Elektronikus közbeszerzési rendszer - ki érintett?

2018. február 21.
Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy az idén induló elektronikus közbeszerzés rendszer kiket érinthet és ehhez kapcsolódó regisztrációt mikor, hol és hogyan kell elvégezni.

1,2 milliárd euró felett a hazai online kiskereskedelem

2018. február 21.

A hagyományos kiskereskedelemhez képest továbbra is háromszoros sebességgel bővül a hazai online értékesítés, a szektor 2017-ben átlépte a 360 milliárd forintos forgalmat. A bővülés mértéke jelzi, az ágazat továbbra is dinamikusan fejlődik.

Tanulmányi félévváltás a tanulóképzésben

2018. február 21.

A tanulószerződéses tanulók minimális bérének 2018. január elsején életbe lépett növekedésével és a februári félévváltással kapcsolatban az alábbiak a teendők.

Az Európai Unió Tanácsának bolgár elnöksége

A bolgár elnökség prioritásait az elnökség mottójául választott „Egységben az erő” jelmondat határozza meg, amely a Bolgár Köztársaság címerében is szerepel. Az elnökség a partnereivel együtt arra fog törekedni, hogy megerősítse a tagállamok és az uniós intézmények egységét, hogy konkrét megoldásokkal segítse egy eősebb, biztonságosabb és szolidárisabb Európa építését.