Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Megyei Információs Napok

2017. január 9.

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Hatósági fórum az éttermi vendéglátás ÁFA változásairól

2017. január 10.

A Pécs-Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hatósági fórumot szervez a januárban bevezetett étkezőhelyi vendéglátást érintő Áfa változásokról. Sokan sokféleképpen értelmezik a jogszabály gyakorlati alkalmazását, ennek részleteit szeretnénk a hatóság részvételével tisztázni, hogy elkerüljük az ebből adódó problémákat, esetleges bírságokat.

Itt a 18 százalékos áfa az éttermi fogyasztásra

2017. január 18.

A munkahelyi étkeztetés és a közétkeztetés nem esik a kedvezményes kulcs alá - figyelmeztet tájékoztatójában a NAV.

Támogatott üzleti delegáció Berlinbe a digitalizáció és az Ipar 4.0 témában

2017. január 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata Dr. Parragh László, a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével 2017. február 20-22. között üzleti delegációt szervez Berlinbe, a digitalizáció és az Ipar 4.0 témában.  A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

Az egészségügyi hozzájárulás szabályainak változásáról

2017. január 17.

2017.01.16-án a NAV honlapján az egészségügyi hozzájárulással kapcsolatban az alábbiakat tette közzé.

Üzleti ajánlatok Horvátországból

2017. január 16.

A Horvát Köztársaság pécsi konzulátusáról két üzleti ajánlat is érkezett Kamaránkhoz. Egy mosószer gyártó és egy törpeberkenye termesztő cég keres disztribútorokat termékei számára.

Junior Expo – Fiatal Vállalkozók Szakkiállítása

2017. január 16.

Egerben, az Agria Universitas Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő

VIII. Junior Expo a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók díjmentes bemutatkozására ad lehetőséget ahol a résztvevők megismertethetik vállalkozásukat a nagyközönséggel, személyes kapcsolatot építhetnek ki leendő üzleti partnereikkel és pontosabb képet kaphatnak a vállalkozói környezetről.

Teret a jövőnek! - Ecobuild 2017

2017. január 16.

Az Ecobuild 2017 a világ legnagyobb építőiparral – fenntarható építkezéssel foglalkozó kiállítása idén is várja a résztvevőket, ahol az EEN rendezésében nemzetközi üzletember találkozóra is sor kerül.

Folytatódnak a szakmai versenyek

2017. január 13.

Ezen a héten 127 tanuló vett részt a Szakmai Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny írásbeli elődöntőjén. Az elődöntőket a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara rendezi meg Baranya megyében idén 28 szakmában január 3. és 19. között.

Nőtt a duális felsőoktatási gyakorlati képzés támogatása

2017. január 18.

A duális képzésben részt vevő hallgatókra vonatkozóan képzési területenként differenciáltan jelentősen nőtt a szakképzési hozzájárulást csökkentő gyakorlati képzési normatíva napi összege.

Mi az, ami közös minden vállalkozásban?

2017. január 18.

Minden cégnek van neve, amely elvileg alkalmas arra, hogy megkülönböztesse más vállalkozásoktól. Ezzel a névvel azonosítja a vásárló, felhasználó és ez az a név, amihez visszatér az ügyfél!

A horvát turizmus tavalyi eredményei

2017. január 17.

A Horvát Nemzeti Bank adatai szerint a horvát turisztikai szektor bevételei a 2016. július-szeptemberi (nyári) időszakban 5,459 milliárd eurót értek el, ami mintegy 9 százalékkal több, mint 2015. harmadik negyedévében. Az év első kilenc hónapja alatt a turisztikai bevétel 8,2 százalékkal több, mint az előző évi azonos időszakban.

15. pécsi Esküvő Kiállítás és Vásár

2017. január 16.

Idén 15. aklalommal várja az érdeklődőket a pécsi Esküvő Kiállítás és Vásár, amely minden jegyespár számára hasznos, már-már kötelező, hiszen az eljegyzéstől a nászútig számos szolgáltató várja az érdeklődőket egy helyen. A szervező önkéntes kamarai tagunk, a Fair-Expo Kft.

Hozzáadott érték – Nők a közép-kelet-európai gazdaságért

2017. január 16.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Partnerségi főosztály szervezésében  2017. januárjától kezdetét veszi a Hozzáadott érték – Nők a közép-kelet-európai gazdaságért elnevezésű konferenciasorozat.

Kevesen tartják be a munkaidő-szabályokat

2017. január 16.

Az ellenőrzések a munkáltatók 84 %-nál tártak fel a vizsgálatba vont munkavállalók 64%-át érintő valamilyen munkaügyi jogsértést - derül ki a munkaügyi hatóság összefoglaló jelentéséből.

Mindent az egézséges életmódhoz - Biofach 2017

2017. január 16.

A Biofach az évek során a világ vezető bioélelmiszer vásárává nőtte ki magát és a természetes szépségápolási kozmetikumok kiállításával a Vivaness 2017-tel párhuzamosan kerül megrendezésre. A tavalyi rendezvényen 2350 kiállító és több, mint 70 ország képviseltette magát.